Kedves ateisták! Mi olyat tudnátok nekem mutatni, vagy érvelést felvezetni amitől én kitérnék a hitemből?
Kedves kérdező!
Ateista vagyok, de semmi szándékom nincs senkit sem kitérníteni a hitéből, sőt én tisztelem azokat az embereket akik meg tudják magyarázni miért hisznek az adott vallásban, filozófiában.
Semmit! Ahogy Te sem tudsz nekem semmi olyat mondani vagy mutatni, amiért én hinni kezdenék.
Évekig vitatkoztam más hívőkkel, és rájöttem, hogy nincs értelme, mert másképp nézzük a világot.
Semmit.
Nem azért, mert nem volna meggyőző érv, hanem mert egyrészt nem ismerlek, másrészt valahogy az az érzésem, hogy nem igazán szeretnéd, ha meggyőznének.
Ha persze őszintén vitázni szeretnél, az más.
Hát ez könnyebb volt mint hittem. xD
Tudtam, hogy 0 érv áll az ateisták oldalán, de hogy ennyire.........
"Na, erre utaltam az #5-ös válaszomban..."
Hát akkor bocs, hogy a valláskritikában valláskritikai érveket, gondolatokat kértem tőletek.
Ha nem tudsz, vagy nem akarsz a kérdésem tárgyát illetően arra kellőképpen kielégítő választ adni, akkor mi a bánatnak lézengsz még itt?
#6 "Tudtam, hogy 0 érv áll az ateisták oldalán, de hogy ennyire........."
Rengeteg érv van az ateizmus mellett.
A kérdés az volt, hogy mi győzne meg téged. A válasz az, hogy semmi, mert úgysem fogadnád el, bármennyire is logikus, vagy valóságos lenne.
"Rengeteg érv van az ateizmus mellett.
A kérdés az volt, hogy mi győzne meg téged. A válasz az, hogy semmi, mert úgysem fogadnád el, bármennyire is logikus, vagy valóságos lenne."
Tehát akkor lényegében még te magad sem hiszel, az általad ismert ateista érvek bizonyítási erejében? Vagy rosszak az érveid és attól tartasz, hogy majd azokban meglelem a hibákat, (amikkel tudat alatt te magad sem akarsz szembesülni), vagy belátod hogy nem elég erősek az érveid ahhoz, hogy egy
komolyabb hívőt meggyőzzenek.
Azért azért remélem nem ezekre az érvekre alapoztad világnézeted. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!