Ha véglegesem home office-ban szeretnék maradni azt hogy érdemes felvezetni?
Arra célzok, hogy 100%-ban home office.
Az iroda viszonylag messze van tőlem így napi szinten egy több órás ingázás lenne nekem ha az oda-vissza utat vesszük.
Amikor a COVID alatt felvettek az volt az ígéret, hogy megoldható marad és nem lesz kötelező az irodába járni.
Persze nem akarok köcsög se lenni, de nekem nem éri meg hajnalban kelni, dolgozni és éjjel hazaérni. (Mint egy rabszolga)
Szerintem megmondod, és kész. Cégtől, főnöktől függ. Nálunk már a covid előtt is voltak olyanok, akik elköltöztek, és a főnök azt mondta, hogy inkább engedi a home office-t, minthogy kirúgja őket, és másokat kelljen betanítani. De nyilván ehhez az is kellett, hogy évek óta itt vannak, és meg vannak velük elégedve. Azért heti 1-2 napot még ők is bejárnak.
Nekem egyébként egészségügyi probléma miatt nem kell bejárni, nekem sajnos valós. De volt olyan kollégám, aki megkérte a dokit, hogy írjon egy igazolást, és akkor neki sem kellett bejárni.
"Amikor a COVID alatt felvettek az volt az ígéret, hogy megoldható marad és nem lesz kötelező az irodába járni."
Akkot ezek szerint most azt mondják vissza kell menni/már vissza kellett menni? Akárhogy is, én simán beszélnék a főnökkel, hogy annó volt olyanról szó, hogy maradhat a teljes home office és te így is készültél és ezért választottad ezt a helyet. Ha meg rákérdez, hogy neked miért kell mindenképp 100%os home office, mond nyugodtan az ingázást, csak ráerősít arra, hogy te azért is választottad őket mert erről volt szó.
Abszolút megértelek. Nálunk is homeoffice volt végig, szeptemberben mondták hogy lassan be kéne járni, senki nem akar. Rengeteg időt vesz el a bejárás, készülés, kaját vinni-venni, egyszerűen egész más.
Ha tényleg eztmondták hogy 100% HO maradhat, hivatkozz erre.
"Amikor a COVID alatt felvettek az volt az ígéret"
Attól függ, hogy ennek írásban milyen nyomai vannak. Miről szól a szerződésed, és abban mi van leírva. És mit írtál alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!