Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a muzulmánok is hisznek...

Ha a muzulmánok is hisznek Jézusban, miért nem követik őt?

Figyelt kérdés
Az iszlám vallás szerint Jézus nem volt Isten fia, nem halt meg a kereszten, és nem támadt fel, de Allah prófétája volt és a Messiás, és csodákat is tett. De ezt mind hiába hiszik a muzulmánok Jézusról, ha nem követik őt.

2023. ápr. 17. 11:40
 121/163 anonim ***** válasza:
100%

"Ki mondta hogy lerombolták ? Ez egy hazugság."

Akkor láthatom ezt a szentélyt akkori pompájában, mielőtt a hódító agresszor muzulmánok elfoglalták volna?

2023. ápr. 19. 23:35
 122/163 anonim ***** válasza:
0%
Az épület ugyanúgy nézett ki csak tele volt pakolva bálványokkal.
2023. ápr. 19. 23:40
 123/163 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor láthatom ezt a szentélyt akkori pompájában, mielőtt a hódító agresszor muzulmánok elfoglalták volna?"

Lehet nem értetted a kérdést, újra leírtam...

Gondolom eredeti tulajdonosaik az istenszobrokat nem tartották bálványnak, hanem szent helyük volt.

2023. ápr. 19. 23:43
 124/163 anonim ***** válasza:
0%
Azt kérdezted láthatod-e szentélyt akkori pompájában én pedig válaszoltam rá hogy láthatod mert uganúgy néz ki. Ha a szobrokra vagy kiváncsi azokat nyilnán nem láthatod jelenleg mert az iszlám tiltja a bálványokat és nem fogja a Kábában kiállítani. De ettől még a politeisták gyakorolhatták vallásukat.
2023. ápr. 20. 00:30
 125/163 anonim ***** válasza:
100%
Tehát nem láthatom, köszönöm a választ. Amúgy hogy gyakorolhatták ott vallásukat, ha istenszobraikat megsemmisítették az agresszorok?
2023. ápr. 20. 17:53
 126/163 anonim ***** válasza:
93%

Tehat ha en bemegyek a Mekkai templomba, kihajigalom onnan a muszlim dolgokat mint balvanyokat, es berendezem a sajat vallasomnak megfeleloen, akkor a muszlimok meg meg is fogjak koszonni, halasak lesznek erte?

Mert nekem ugy tunik, hogy valami ilyesmit vart el Mohamed a nem muszlimoktol.

2023. ápr. 20. 17:59
 127/163 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát nem láthatom, köszönöm a választ. Amúgy hogy gyakorolhatták ott vallásukat, ha istenszobraikat megsemmisítették az agresszorok?"

Ki mondta hogy a Kábánál gyakorolhatták? Nem kényszerítette senki őket hogy áttérjenek és más szentélyekben gyakorolhatták a vallásukat.

"Tehat ha en bemegyek a Mekkai templomba, kihajigalom onnan a muszlim dolgokat mint balvanyokat, es berendezem a sajat vallasomnak megfeleloen, akkor a muszlimok meg meg is fogjak koszonni, halasak lesznek erte?"

Tehát te mint keresztény telepakolnád a Kábát bálványokkal? Ez sajnos nem megoldható de rengeteg keresztény templom van ahol imádhatod a bálványokat.

"Mert nekem ugy tunik, hogy valami ilyesmit vart el Mohamed a nem muszlimoktol."

Nem. Az iszlám szerint a Kába eredetileg is a muszlimoké volt így ki lettek onnak rakva a bálványok. Ez nyilván a politeistáknak nem tetszett de még így is ezerszer jobban jártak mintha keresztények igázták volna le őket. A keresztények Mekka teljes lakosságot legyilkolták volna és az összes politeista szentélyt lerombolják vagy templommá alakítják. Ahogy a kereszténység államvallás lett, mindenhol ezt tették.

2023. ápr. 20. 19:14
 128/163 anonim ***** válasza:
95%

"Tehát te mint keresztény telepakolnád a Kábát bálványokkal?"

Nem. Kidobalnam onnan a jelenleg benn levo balvanyokat, es a sajat vallasom szent dolgait raknam a most benn levo balvanyok helyere. Pont, ahogy Mohamed is cselekedte. Ha kozben nem olok meg senkit, akkor Mohamed tettei alapjan ennek igy rendben kellene lennie.

2023. ápr. 20. 19:24
 129/163 anonim ***** válasza:
100%

"Az iszlám szerint a Kába eredetileg is a muszlimoké volt így ki lettek onnak rakva a bálványok."

A kába eredetileg az ősmagyaroké volt, az iszlám ebben is hazudik.

2023. ápr. 20. 19:28
 130/163 anonim ***** válasza:
0%

"Nem. Kidobalnam onnan a jelenleg benn levo balvanyokat, es a sajat vallasom szent dolgait raknam a most benn levo balvanyok helyere."

De a te keresztény vallásod szent dolgai bálványok. Mit tennél be? Jézus szoborot, ami egy bálvány. Szentek szobrait, képeit ami bálvány. Szentek testrészeit, meg hamis ereklyéket. Egyébként meg nincs mit kidobálni a Kábából mert üres.

"Pont, ahogy Mohamed is cselekedte. Ha kozben nem olok meg senkit, akkor Mohamed tettei alapjan ennek igy rendben kellene lennie."

Én azt nem értem mi a problémád ezzel. Ti keresztények legyilkoltátok a politeistákat, és minden szentélyüket leromboltátok vagy templommá alakítottátok. Ezzel nincs problémád de ha a muszliok elveszik az egyik épületet azzal az indokkal hogy egyébként is a muszlimoké volt és közben nem bántanak senkit és engedik hogy a politeisták gyakorolják a vallásukat, már hatalmas probléma? :)))

Szóval ha keresztények kiirtják a politeistákat és elveszik mindenület az szerinted rendben van, de ha a muszlimok egyetlen épületet is elvesznek a politeistáktól az viszont szerinted hatalmas probléma és elfogadhatatlan :))) Jól értem? :)

2023. ápr. 20. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!