Ateisták! Ha tényleg egyáltalán nem hisztek a természetfelettiben, akkor vajon kint mernétek aludni egyedül éjszaka egy elhagyatott épületben?
Én pont,hogy antialkesz ateista vagyok.
Nem pont isten házában osztogatják a bort?A bibliáról is lerí,hogy eléggé beszívott állapotban irták.
Elmész te a francba a hülye dumáddal, turistaként egy csomó templomban voltam, megcsodáltam a szobrokat, a plafonon a freskókat, meg magát az épületet, például a kölni, vagy a firenzei dómot.
Nagy vágyam látni a Sixtus kápolnát a freskók miatt, hiszen csodálatos műalkotások, bár mivel tanultam művtörit, könnyen lehet, hogy így is egy csomó vallásosnál látatlanban többet tudok róla.
Az persze igaz, hogy mise alatt nem megyek ilyen helyre, de csak azért, mert nem kívánom felhívni magamra a figyelmet, meg eszemben sincs hányni a keresztet, meg a szenteltvízben pancsolni, meg mit tudom én miket illik ott tenni, de csak azért, mert nem akarok senkit megbotránkoztatni, ha esetleg olyat tennék, amit nem illik.
Utoljára a Bazilikába kukkantottam be, mert éppen arra jártam és pesti létemre nem voltam még bent sosem.
Mellesleg a Mátyás templomba egy időben rendszeresen jártam orgonaestekre, mert csodálatos az akusztikája, de eszembe sem jutott vallásos gondolat, még a Krisztus szobor láttán sem, mert csak egy szobor, semmi több.
Ebben még csak szentségtörés sincs, mert tudtommal amúgy sem szabad a hívőknek sem 'bálványokat' emelni, vagy imádni és mivel született magyar állampolgár vagyok, én is bemehetek bármilyen templomba, ha kedvem kerekedik rá.
Na és elő is fordul ilyen eset, mert ami szép, az szép és nekem is jogom van azt megnézni.
kár tagadnom, most már nem igazán.
Úgy tíz éve szokásom volt egyedül túrázgatni szerte az országban. Ahol rám esteledett, ott hálózsákban töltöttem az éjszakát. Egy alkalommal szállásnak egy szélárnyékos helynek tűnő kripta oldalát választottam.
Hajnaltájt azt észleltem, mintha egy nedves ujj végigsimítaná homlokom!
Érzelmeimet most részletezném. Pár perc hezitálás (rettegés...) után kitéptem magam a hálózsákból, és a homlokomhoz kaptam:
Undorodva vettem tudomásul, hogy egy meztelencsiga tapadt a kezemhez...
Azon túl, hogy ez nagyon is emlékezetes kalandom volt, különösebb konklúziót nem vontam le belőle.
I'm nummer 20:
Bizony ezer templomba is beléphette anélkül, hogy csak egyszer is beléptetek volna Isten házába.
Meg van írva, hogy 3 nap alatt leromboltatott a templom és újjá is lett építve.
Isten háza nem kőművesek munkája, nem adófizetők pénzéből épűlt és nem a művészek alkotásai díszítik. Azok kőművesek házai, adófizetők házai, művészetek házai.
Nem barátaim, Isten házához ember keze nem érhet, ember szeme nem láthatja, harangját sem hallhatja az embernek a füle. Isten háza bárhól elérhető bárkinek és a léleknek van fenntartva, nem a szívnek.
Persze, akinek lelke sincsen nehezen képes betérni Isten házába.
Én életemben talán 3-szor vagy négyszer voltam templomban, melyeket az ateista elme képes felfogni, ám Isten házába minden nap bejárásom van. Most is onnan írok.
És a bor? Isten házában nem bort osztogatnak kishitűek, hanem vizet. Vizet, amely borrá válik és csupán kevéske kenyeret osztanak benne, melyből mindenki nap mint nap már napjának első órájában képes jól lakni úgy, hogy kosárszám szedik össze belőle a maradékokat.
Ha Isten nem a fizikai síkon létezik, ugyan a háza hogyan létezhetne a fizikai síkon, hacsak nem minden az ő házában található?
Mert élő víz az, amely borrá válik és olyan édesen részegíti az ember fiát és Krisztus gyermekeit, mint ahogyan egy palack sem tudná megrészegíteni az embert, melyet a tengerek mélyéről emelnek ki. A kenyér pedig, noha csak falatka kell belőle naponta úgy lakatja jól az embert és olyan finom illata van, mely illatával egy hajnalban sem találkozhatsz még a pékség mellett elhaladva sem.
Ime, jól vagyok lakva és részeg vagyok és jut bőven a maradékomból mindenkinek. Szedegessétek, csipegessétek, iszogassátok és akkor megérzitek, sőt ateista barátaim, talán még lelketek is előtőr belőletek.
Mert olvasták és nem értették, hogy a víz hogyan válhat borrá tabletta nélkül és hogy a kenyér és a halak hogyan szaporodhatnak meg. Mert ha kifogsz egy halat, az kifog maga mellé akár 153 is.
Választottak, ti értitek ezt.
Ateisták, ti csak az utolsó napon értitek majd meg.
A hülye duma, amit itt olvastok pedig olyasmi, amiért mást az ő korában keresztre feszítettek. Itt pedig nincs egy hegy sem, ahova fel kellene vinnem a keresztemet, sőt a mellettem lévő gonosztevők lesznek általatok választott bíráitok, hogy az írás itt is beteljesedhessen.
Egy vihar száguld át az égen, mely előrejelzi a sötétség eljövetelét és ez elsöpri a lényeges dogmák, tanítások közül mindegyiket. Ez ébreszti fel az emberi lelkekben a rémületet és a káoszt. Ez az előjele a démonok eljövetelének.
A múlt bírálói dühödten vonakodnak a hatalom jogarai előtt.
Jahve nevét szólítva várják a megmenekülést, de lábaik erőszakkal megrogynak és a hatalom térdre kényszeríti őket. Ők még mindig konokul fenntartják "tévedhetetlen" hitük igazságát, de az egójuk visszhangja már régen elveszett a labirintus számtalan vermében, amit az igaz rabszolgák kezei hoztak létre. Azt szeretnék látni, hogy ez az egész egy színjáték, de érzik, hogy a bárány ideje lejárt, de mégsem akarják elhinni. Érzik a közelgő égiháború keserűségét.
Sok évszázadon keresztül megpróbálták meggyőzni magukat hitük szilárdságáról, erejéről és most nem értik miért bűzlik aggodalmuktól a levegő. Sietve előveszik a börtön kulcsait, hogy ellenőrizzék a zárakat, amik mögött az ő ellenségüknek kellene lennie. Ő az, akinek vereségét ünnepelték győzedelmesen és Ő az, kit bajaik közül mindegyikért okolnak. Benéznek a börtönbe, de nincs ott semmi csak az ő rosszindulatú visszatükröződéseik.
Ők az isten hűbéresei, a trónján lévő repedésekből csöpögő, elavult elvek hű őrzői.
A sötétség lélegzete felfedi az eltitkolt fekélyeiket és lerántja az álarcot leprás arcukról, hogy az egész világ láthassa ezt az undorító látványt!
Nincs semmi, mit eltitkolhatnának. Díszes nagyszerű ruháik, úgy néznek ki, mint a rongyok. Nincs senki, kitől segítséget kérhetnének.
Rengeteg ember halt meg a kezük által, kiknek testét eltemették s lelküket felragasztották a mennyország homlokzatára.
Ők elrejtőztek a vallás mögé, befedték magukat isten nevével.
Utáljuk ezt a nevet és ez csak erősíti bűnösségüket szemeinkben.
Reménykedik a keresztény egyház, hogy kinek hitét terjesztették, kinek hűen szolgáltak, majd védeni fogja életüket.
Természet feletti dolgok MÁR PEDIG NINCSENEK!
Csupán számtalan olyan TERMÉSZETI JELENSÉG, amire a tudomány és a racionális elme még nem találta meg a magyarázatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!