Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha tényleg egyáltalá...

Ateisták! Ha tényleg egyáltalán nem hisztek a természetfelettiben, akkor vajon kint mernétek aludni egyedül éjszaka egy elhagyatott épületben?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy ilyenben:

https://www.youtube.com/watch?v=iUzWTAkB5o0

2023. márc. 27. 20:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon sok ilyen elhagyatott hely lehet a világon.

Majd lehet, hogy válaszolok rá a későbbiekben - de egyelőre az álmosságtól nem jut eszembe, hogy miért éppen ateistákhoz szól a kérdés...

Talán arra gondolsz, hogy majd valaki papot hív és kiszentelteti az egész területet? Vagy többen (római katolikusok) elmormolják a "Szent Mihály Arkangyal" imáját rendszeresen kijárva?

Esetleg többszöri helyiség és területszentelés után kezdődnének el valamilyen változások. Pozitív értelemben véve.

A videó nem magyar nyelvű. Vennéd a fáradtságot és lefordítanád esetleg?

2023. márc. 27. 22:10
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

A fasor hangulatos, de csak addig néztem, amíg bemennek a düledező, romos épületbe.

Nemcsak az, hogy csövestanya, de tisztára életveszélyesnek láttam a roskadozó épületet, ahol egy szellőtől téglák, meg egyéb dolgok, építési törmelék potyog az ember fejére, dehogy mernék abba bemenni.

De sátorban szoktam vadkempingezni, a szabad ég alatt is éjszakáztam nemegyszer, egy időben szerettem túrázni, folyókon evezni és tényleg vannak cikis helyek, ahol sok mindentől lehet tartani, de szellemektől aztán nem féltem még soha.

Még a seregben is elszundítottam egyszer az őrségen hajnal felé, de akkor megijedtem, mert mozgásra ébredtem, úgy hogy csőre is töltöttem, meg ráordítottam a pacákra. Na az aztán pláne citerázott, a frászt hoztuk egymásra, de kiderült, hogy a bolgárkertész ment volna a földjére kapálni én meg kis híján meglőttem, be is panaszolt az üti-nek, de nem lett bajom belőle, bár az üti gyanakodott egy kicsit, hogy szunyáltam.

Amúgy meg fiatal koromban bunyóztam a Vasasban, szóval tudok verekedni, így nem félek a cigányoktól, meg a csövesektől sem, asszem inkább tőlem szoktak félni, mert ha belém kötnek, én lecsapom még most is a rohadékot, pedig nem vagyok már fiatal, meg mostanában nem is vagyok a legjobb kondiban, bár azért szoktam még súlyzózni, meg kocogni pár km-t.

Szellemek?

Ne nevettess!

2023. márc. 28. 00:19
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Aki hisz Istenben, az mitol/miert felne egy ilyen helyen? Azt gondolnam, hogy nem fel, hiszen Isten megvedi az oveit, nem?
2023. márc. 28. 00:36
 14/33 anonim ***** válasza:
88%

A templomon is van villámhárító, de miért is?

2023. márc. 28. 00:43
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Én sem a szellemektől félnék egy ilyen helyen, nem hiszek bennük, hanem a csövesektől, a vadállatoktól és az omlásveszélytől. Egyébként aludtam már elhagyatott ház tornácán, fenn az erdőben, nem történt semmi.

A horrorfilmek 99%-a pedig nevetségesen gagyi.

2023. márc. 28. 06:39
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés teljesen értelmetlen.

Egyrészről nem csak természetfeletti lények árthatnak az embernek.

Másrészről a félelemnek pont az az egyik jellemzője, hogy nem racionális.

Ugyan ilyen módon hívők sem csak a démonos horror filmek után félnek hanem a hitükkel nem egyező lényektől is.

Akkor ők már nem is hisznek elégé?

Ha nem mernek az említett helyen éjszakázni akkor nem bíznak elégé az Istenükben?

2023. márc. 28. 08:12
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés hülyeség. Ateista vagyok, szerintem nincs se isten, se szellemek, se démonok. Ennek ellenére nem szívesen aludnék ilyen helyeken, mert ha pl kimegy a bokám, senki se tud segíteni. Vadállatok, megfázás, baleset pedig teljesen reális és létező veszélyek.
2023. márc. 28. 08:32
 18/33 anonim ***** válasza:
94%

Hívőként nem azért nem aludnék itt, mert természetfeletti dolgoktól, hanem nagyon is fizikai dolgoktól félnék: hajléktalanok kirabolnak, baltás gyilkos, vadállatok, stb.

"Megnézetni velük pár kemény horrort, mint a démonok között 1. és 2. része, aztán kirakni őket éjszaka valami elhagyatott elmegyógyintézetbe."

Marhaság... Láttam ezeket a filmeket, egyáltalán nem volt ijesztő, pláne, hogy a megszállottság nem teljesen ilyen. A démonok ennél sokkal agyafúrtabban ártanak: pl. elhitetik veled, hogy nincs bűn.

Szellemek meg nem léteznek, legalább is nem olyan formában, mint a horrorfilmekben.

2023. márc. 28. 08:40
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott,hogy a démonok között nem kemény horror.A hely meg hangulatos,szívesen felfedezném.

Egy ateista horrorrajongó.

2023. márc. 28. 09:13
 20/33 anonim ***** válasza:
6%

Van az a mennyiségű alkohol, amikor az ember nem fél az üresen hagyott házaktól ateistaként. De nincs az a mennyiségű alkohol az ateisták számára, hogy ne félnének Isten házától, mely tele van élettel.

Bizony, bizony mondom néktek, hogy még csont józanul is szívesebben hajtja fejét álomra az ateista egy elhagyatott kísértetházban, mint hogy seggg részegen be merjen lépni Isten házába a gyermekei közé.

2023. márc. 28. 09:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!