A muszlimok szerint miért is 3 Istent hisznek a keresztények?
Hazugság? Akkor itt van még több vers a Bibliából ami alapján Jézus nem lehet Isten:
János 14:10 Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom;
Vagyis Jézus nem magától szólt. Milyen Isten az aki nem képes magától beszélni? Ez a prófétákra igaz. Azt mondták amit Isten parancsolt nekik.
János 17:23 én őbennük és te énbennem, hogy tökéletesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél."
Azt mondja Jézus hogy küldték. Hogy lehet Istent küldözgetni? Prófétát lehet küldeni.
János 7:15-16. És csodálkozának a zsidók, mondván: Mimódon tudja ez az írásokat, holott nem tanulta?! Felele nékik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, a ki küldött engem.
A tudás sem Jézus sajátja. Istentől van és újra elmondja hogy küldték.
János 17:3-4 Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr. Én dicsőítettelek téged e földön: elvégeztem a munkát, a melyet reám bíztál, hogy végezzem azt.
Jézust megbízták egy munkával. Istent nem lehet megbízni, de prófétát igen.
János 14:1 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
Jézus megkülönbözteti magát Istentől.
János 20:17 Jézus ezt mondta neki: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.
Jézus azt mondja van Istene, tehát ő nem lehet Isten.
János 8:41-42 Ha az Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.
Nem azt mondja Jézus hogy ő Isten, hanem hogy Isten küldte.
János 6:38 mert nem azért szálltam le a mennyből, hogy a magam akaratát tegyem, hanem hogy annak az akaratát, aki elküldött engem.
Jézus nem saját akarata alapján cselekedett hanem amit Isten parancsolt. Ez prófétákra igaz.
János 5:19 Megszólalt tehát Jézus, és ezeket mondta nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek: a Fiú önmagától semmit sem tehet,
Ha a Fiú Isten, miért nem képes önmagától cselekedni?
Máté 12:18 "Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam,
Ezt Jézusra mondja Isten. Kiválasztotta, nyilván az emberek közül hogy próféta legyen.
És még egy rakás ilyen vers van a Bibliában.
"Szóval egy ismeretlen ember állítja hogy Jézus Isten te pedig erre teszed fel a túlvilági életed? Okos dolog ez szerinted?"
Ezzel mi a baj? Egy féleszű arab kecskepásztor is állított sok ostobaságot, például magáról azt, hogy próféta, s lásd, mennyi idióta hisz még neki ma is, köztük te is :D
Okos dolog ez szerinted?
"Akkor itt van még több vers a Bibliából ami alapján Jézus nem lehet Isten"
Mivel a Biblia szó szerint leírja, hogy emberként jött el a földre, természetesen nem cáfolja egyik vers sem, ami arról szól hogy emberként ember volt.
"Ezzel mi a baj? Egy féleszű arab kecskepásztor is állított sok ostobaságot, például magáról azt, hogy próféta, s lásd, mennyi idióta hisz még neki ma is, köztük te is :D
Okos dolog ez szerinted?"
Ez egy hazug és primitív válasz ami igen gyakori keresztényektől. Pontosan tudjuk hogy Mohamed próféta mikor és mit tanított, mit tett stb. Ellenben a Biblia könyveinek szerzői ismeretlenek. Ezért mondom hogy akár a Sátán is írhatta.
Egyébként kifejtenéd hogy szerinted mi ostobaság az iszlámban és szerinted Mohamed miért nem próféta? Ezt elfelejtetted hozzátenni.
"az összes idézet tökéletesen beleilleszkedik a Szentháromság képébe. Több nem hogy nem cáfolja, hanem erősíti a Szentháromság igazát"
Az általam mutatott versekből az derül ki hogy Jézus nem Isten. Ez hogy erősíti a Szentháromságot? :)
"Mivel a Biblia szó szerint leírja, hogy emberként jött el a földre, természetesen nem cáfolja egyik vers sem, ami arról szól hogy emberként ember volt."
Ha a Biblia leírja hogy Jézus ember volt, aki látta Jézust nem nézte Istennek és maga Jézus sem állította sosem hogy Isten, akkor ti keresztények mégis miért állítjátok hogy Isten? :)
"Ha a Biblia leírja hogy Jézus ember volt"
A Biblia azt írja, hogy Isten volt, aki eljött emberként. Látom tényleg semmi más érved sincs, mint hazudozni. Büszke lehetsz magadra, igazi mintapéldánya vagy a fanatikus muszlimoknak!
"Mi ebben a hazugság?"
Konkrétan az a mondat, amit idéztem, és konkrétan azért, amit közvetlen utána írtam. Próbáld meg értelmezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!