Miért gondolják a hívők, hogy ha idéznek a Bibliából, az magyarázza Isten létét?
Adott egy hívő.
Azzal próbálja bizonyítani Isten létét, hogy nézd bele van írva a Bibliába.
Ugyan így a történéseket kijegyzeteli és azzal próbálja bizonyítani, hogy pl Jónást lenyelte a cethal, hogy a könyvbe bele van írva.
Ha én a Harry Potter létét próbálnám ily módon bizonyítani kinevetnének.
De nézd itt van, bele van írva,hogy Harry hopponált!!
És? Ez egy fikció... egy könyv, nem a valóság. Jönne rá a válasz.(jogosan)
Szia
Én is gyakran idézek a Bibliából, hiszen teljesen bizonyos vagyok abban, hogy az Isten Szava. Ez az egyik ok.
A másik az, hátha Isten szava arra indítja a nem hívőket, hogy meglássák Isten igéjében azt a bölcsességet, igazságot, és logikát, amellyel egyedül Isten rendelkezik és amit leíratott, ami okításunkra íratta le. Persze részemről, a hozzászólásokat látva, többnyire ez hiú ábránd, de Istennél minden lehetséges...
Például Isten előre leíratta azt, hogy lesznek, akik nem hisznek majd sem Neki, sem a fiának. Leíratta az okot is, miért nem.
Jézus tudta, hogy az Ördög szellemi sötétségben fogja tartani az embereket, hogy így ne legyenek rájuk hatással az Istentől jövő próféciák, melyek sürgős cselekvésre ösztönöznék őket. "... ennek a világrendszernek(kornak) az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne lássák annak a dicsőséges jó hírnek a fényét, amely Krisztusról szól, aki teljesen olyan, mint Isten." 2Korintusz 4:4
Gyakorlatilag nem az az egyén problémája, hogy nem hisz Istenben, inkább az, hogy meg sem kísérli megtudni, Pál, aki mintegy 2 ezer évvel ezelőtt élt, honnan tudta, hogy ez mennyire igaz lesz napjainkban. Aki nem hisz Istenben, sajnos azon teljesedik az az írás, amit persze a nem hívő nem hisz el. Pedig rajta teljesedik! Tehát a Biblia igazat ír!
Szóval érdemes lenne alaposan górcső alá venni a Bibliát annak aki nem hisz Istenben (könyörögve Istennek), vajon hogyan lehetséges az, hogy az EGYIK próféciája miért éppen rajtam teljesedik?
5# figyelj. Hibás az analógiád.
Ha tudjuk hogy van kocka akkor persze, tippelhetsz, hogy hanyas.
Ha tudjuk, hogy van Isten tippelhetsz, hogy mi a neve.
Itt az baj, hogy azt mondjuk van doboz, bár soha senki nem látta, majd azt mondod ebben a dobozban van egy kocka, még a dobozt is te találtad ki, hogy van, majd a kockát is, aztán meg megtippeled a számot is az általad kitalált dobozban lévő általad kitalált kockán. Na így már helyes lenne azanalógia. Majd miután ezt megcsináltad épülne rá 2000 év alatt egy vallas, íródna egy szent könyv a dobozról,kockáról, számról. Majd sokan hinnének benne és szépen idéznék a könyv tartalmát, hogy na látod?? Itt van, le van írva. Van doboz. Van kocka. Van szám rajta mégpedig 5 ös....
"9# zseniális, bemutattad, hogyan hiszenek emberek a vallasban."
Nem. A hívők hite nem pusztán a bibliai történetek, és annak keretei közé redukálódik, hanem az egész világra.
"Félre értelmezik azt. Ahogy te tetted a kérdésemmel."
Eleve, a kommentem amire ezzel a kommenteddel reagáltál az már nem is a kérdésedre volt válaszom, hanem a 6-os kommentedre. :)
Akkor mi alapján mondod, hogy félreértelmeztem a kérdést? :)
"Igazad van. Isten is létezik a mesekönyv szerint."
Isten nem nem csak a biblia szerint létezik, milliónyi filozófiai érv szól létezése mellett.
"Köszi, hogy megmutattad magadon keresztül, hogyan hisz egy hívő abban ami nincs. "
Azon lepődtem volna meg, ha ateista képes lenne egy releváns, kellőképpen összetett, koherens érvet lerakni.
Sajnos a mesekönyves szarkazmusod, ezen fogalmat nem képes kimeríteni.
Nagyon sok emberen túl vagyok már. Elhiheted, hogy aki nem akar hinni, az nem is fog. Az "ateistákban" két dolog közös: a beképzeltség és a gúnyolódás.
Aki ilyen, azzal nem tudsz mit csinálni. Ha már ők tartják magukat okosnak, akkor illene belegondolniuk, hogy ha esetleg mégis tévednek, akkor mi lesz a sorsuk érte, és legalább az esélyt meg kellene adniuk maguknak, hogy megértsék. Kitől tudjuk meg? Tudod a választ. Rajtad áll, hogy melyik utat választod. Ez a jó az egészben. Se pénz, se közbenjárás, semmi nincs ebben az egyben. Az üdvözülés ajándék. Ha akarod elfogadod, ha nem akarod, akkor nem.
Igazából már én sem tudom, hogy mit higyjek, néha én se tudom már magamban sem eldönteni vagyis kitalálni, hogy Isten most tényleg létezik egyáltalán, attól még, hogy nem látta még senki, vagy csak a képzelet és a fantázia által egy kitalált képzeletbeli barát, vagyis kitaláció, hogy az embereknek csak lehessen miben hinni.
Sokan mondják, ha Isten gyerekei lennénk és ha most tényleg létezne Isten, akkor nem ilyen lenne akkor a világ.
Néha ebben az Istenbe tényleg csak hinni lehet.
Legalábbis a fél világ szerint.
Isten létét és Isten nem létét egyiket sem lehet bizonyítani.
Sokan mondják, hogy valami természetfeletti erőnek lennie kell, mert sokan meggyógyúltak csoda gyógyulást tapasztaltak sokan magukon az emberek. Hogy néha a hitetlenek a csoda gyógyúlásokat ezt hogy neveznék, minek hinnék, ha nem lenne Isten?
Na meg sok embernek, ha súlyos problémája van és egyszer csak megoldódik neki, vagy meggyógyul, még sokan azt mondják, hogy van Isten.
Valami természetfeletti erőnek léteznie kell, lennie kell, mert ha nem lenne, nem létezne egy felső erő akkor káosz lenne az emberek nem tudnának a szervezetükkel sokáig élni. Na meg mi rendezte össze a világot is a földet ilyen precízre össze.
Úgyhogy sok dologgal lehet magyarázni, hogy talán Isten mégis csak van, létezik.
Szóval Isten létét és nem létét egyiket sem lehet bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!