Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azt mondják a papok, hogy...

Azt mondják a papok, hogy imádkozz, és isten megsegít. Majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, akkor azzal magyarázzák, hogy nem hittél eléggé az úrban. Mekkora kamu duma ez már?

Figyelt kérdés
2023. febr. 21. 01:07
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
63%
A második fele nem igaz az állításnak. Vagy nem értetted meg a tanítást.
2023. febr. 21. 02:13
 2/63 NTBS ***** válasza:
40%
Ez nem kamu duma. Minden Hit kérdése.
2023. febr. 21. 06:24
 3/63 Darkmoon80 ***** válasza:
54%

Valóban az...

A hívővel történnek jó és rossz dolgok.

A nem hívővel is ugyanez a helyzet.

Itt nincs látható előnye a hitnek.

A hívő Istenhez imádkozik, hogy forduljanak a dolgok jóra...

A nem hívő megpróbál tenni a dolgok jobbra fordulásáért...

Itt azért van némi különbség.

2023. febr. 21. 06:52
 4/63 anonim ***** válasza:
63%
A Biblia szerint az ima akkor hatásos, ha Isten akaratával megegyezik. Tehát, hiába imádkozol egy új audiért, ha Isten neked egy BMW-t szánt. A másik dolog, az ima akkor működik, ha mellette minden más is megfelelő (100% hit). Isten amúgy sem a Mikulás, akitől kérni kell. Én semmi mást nem szoktam kérni tőle, csak hogy legyen meg az Ő akarata.
2023. febr. 21. 08:09
 5/63 anonim ***** válasza:
46%

Jó történik.

-Isten segített.

Rossz történik.

-Sátán műve

-Isten nagyobb jó miatt csinálta

-Nem hit elégé a valaki Istenben

Még véletlen sem csak átlagos módon történnek jó és rossz dolgok.

2023. febr. 21. 08:22
 6/63 anonim ***** válasza:
76%
Paptól én még ilyesmit nem hallottam. Csillogó öltönyös, önjelölt "prédikátoroktól" esetleg...
2023. febr. 21. 08:44
 7/63 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem, hogy miért lett lepontozva a 4-es, amikor teljesen jót írt!

Mindenkinek van egy útja és hiába imádkozik másért, ha neki az van kijelölve, akkor az az övé!

Isten nem a Mikulás vagy egy prosti, hogy minden vágyad beteljesítse.

De hit nélkül semmi sem megy!!

Még egy ateista autóversenyző is hisz. Hisz önmagában, a technikában stb.

Hit a kulcsa mindennek!

2023. febr. 21. 09:23
 8/63 Darkmoon80 ***** válasza:
38%

Nem írt jót...

Amit írt annyi, hogy minden Isten akarata szerint történik.

Ez logikus, mert ha Isten akarata ellenére történnének dolgok, akkor lenne valami ami Istennél hatalmasabb erő...

De ha ez igaz, akkor teljesen felesleges az ima, mert nincs hatása a történésekre.

miképpen akarhatná a hívő az imával rávenni Istent bármire, amit Isten nem úgy akar?

Pl. gyógyulást kérni...

ha Isten a gyógyulást akarja, AKKOR meggyógyul a beteg ima nélkül is, ha pedig halálra szánta az illetőt, akkor ki vagy te, hogy rá akarod venni valamire, amit nem úgy akar?

Értem, 4-es igen szerény a kéréssel, ám teljesen felesleges.

"Én semmi mást nem szoktam kérni tőle, csak hogy legyen meg az Ő akarata."

Leginkább nekem ez egy képmutató álszerénység... Azt akarod talán éreztetni, én olyan szerény vagyok, hogy nem is kérem azt amit valójában szeretnék..., remélem értékeled ezt, és kérés nélkül is megadod???

Ha nem így van akkor miért gondolod, hogy külön kell erre kérned? Anélkül másként lenne?

Ez számomra kb. annyira tűnik hasznosnak, mint vödörrel kimeregetni a vizet a tengerből, majd visszaönteni ugyanoda.

-----

"De hit nélkül semmi sem megy!!"

Csak nem mindegy, hogy a HIT szó melyik jelentésére gondolsz!!!

Mert a magyar nyelvben több elkülönült jelentése is van!

Hit: Meggyőződés olyasmiről, amit tapasztalati úton v. tudományosan nem tudunk igazolni, és mégis igaznak, bizonyosnak tartunk. (bármi lehet)

Ezen belül külön kategória a VALLÁSOS HIT, mert annak tárgya transzcendens.

[link]

Az ember életének része, mozgatója a hit, de ez nem szükségszerűen vallásos hit.

Vallásos hit nélkül igen jól el lehet lenni.

2023. febr. 21. 10:00
 9/63 anonim ***** válasza:
66%
Darkmoon neked írom a 4-es válaszoló vagyok. A gyógyulás egy sokkal összetettebb folyamat, mint egy sima ima. Az ima nem arra való, hogy kérjünk mindent Istentől, (tárgyi dolgokra gondolok itt) hanem arra való, hogy megkönnyítsük vele az életünket. Isten azért adta nekünk az ima hatalmát, hogy azzal harcoljuk meg a saját harcainkat. Ugyanis így tudod legyőzni a Sátán munkáját az életedbe. Imával olyan dolgokat kérhetsz, amik előre segítik az utadat. (Szellemi dolgokat) Számomra a hit az, ha valaki 100%-ig biztos abban, hogy Isten létezik és úgy is éli az életét, hogy Isten jelen van a mindennapokban. (A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés, bizalom Istenben… hit nélkül lehetetlen Istennek tetszelegni.”Tehát hiába imádkozol valamiért, vagy valakiért, ha nincsen ott a hit és hidd el, ez nem álszerénység, hogy nem kérek semmit Istentől, csak az, hogy vezessen továbbra is az Ő útján. Hidd el, én nem kértem tőle új autót, mégis egy 2018-as Audit vezetek, pedig 6 éve még szó szerint hajléktalan voltam, az utcán aludtam. Isten anélkül is teljesíti a szíved vágyát, hogy te kérnéd őt rá folyamatosan, ehhez csak hinned kell és persze 100%-an engedelmes nem lenni! Különben is, én honnan tudjam, hogy mi a jó nekem? Isten tudja egyedül, hogy mi az, ami számomra jó. Hiába imádkozok lottó nyereményért, ha Isten látja, hogy azzal tönkre menne az életem, akkor nem fogja odaadni, helyette odaad mást, amit számomra készített elő. Az ima nem való semmi másra, mint a mindennapi harcaink megvívására. Az erő mindenkiben ott van, aki elfogadta Jézust és igenis van hatása az imádkozásnak, csak nem úgy, ahogy azt sokan gondolják. Visszatérve a gyógyításra: te hiába akarsz meggyógyítani valakit és hiába hiszel benne 100%-ig, hogy az illető meg fog gyógyulni, ha maga az illető nem hiszi el, hogy Isten létezik, csak úgy van vele, hogy oké essünk túl ezen. A gyógyuláshoz az első lépés a hit, a bűnbánat és bűnvallás és Jézus vérével való megtisztulás. Ezek nélkül a dolgok nélkül semmi sem fog működni.
2023. febr. 21. 10:29
 10/63 anonim ***** válasza:
82%
Sose hallottam ilyet paptól, te mit szívsz kérdező?
2023. febr. 21. 10:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!