Azt mondják a papok, hogy imádkozz, és isten megsegít. Majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, akkor azzal magyarázzák, hogy nem hittél eléggé az úrban. Mekkora kamu duma ez már?
Valóban az...
A hívővel történnek jó és rossz dolgok.
A nem hívővel is ugyanez a helyzet.
Itt nincs látható előnye a hitnek.
A hívő Istenhez imádkozik, hogy forduljanak a dolgok jóra...
A nem hívő megpróbál tenni a dolgok jobbra fordulásáért...
Itt azért van némi különbség.
Jó történik.
-Isten segített.
Rossz történik.
-Sátán műve
-Isten nagyobb jó miatt csinálta
-Nem hit elégé a valaki Istenben
Még véletlen sem csak átlagos módon történnek jó és rossz dolgok.
Nem értem, hogy miért lett lepontozva a 4-es, amikor teljesen jót írt!
Mindenkinek van egy útja és hiába imádkozik másért, ha neki az van kijelölve, akkor az az övé!
Isten nem a Mikulás vagy egy prosti, hogy minden vágyad beteljesítse.
De hit nélkül semmi sem megy!!
Még egy ateista autóversenyző is hisz. Hisz önmagában, a technikában stb.
Hit a kulcsa mindennek!
Nem írt jót...
Amit írt annyi, hogy minden Isten akarata szerint történik.
Ez logikus, mert ha Isten akarata ellenére történnének dolgok, akkor lenne valami ami Istennél hatalmasabb erő...
De ha ez igaz, akkor teljesen felesleges az ima, mert nincs hatása a történésekre.
miképpen akarhatná a hívő az imával rávenni Istent bármire, amit Isten nem úgy akar?
Pl. gyógyulást kérni...
ha Isten a gyógyulást akarja, AKKOR meggyógyul a beteg ima nélkül is, ha pedig halálra szánta az illetőt, akkor ki vagy te, hogy rá akarod venni valamire, amit nem úgy akar?
Értem, 4-es igen szerény a kéréssel, ám teljesen felesleges.
"Én semmi mást nem szoktam kérni tőle, csak hogy legyen meg az Ő akarata."
Leginkább nekem ez egy képmutató álszerénység... Azt akarod talán éreztetni, én olyan szerény vagyok, hogy nem is kérem azt amit valójában szeretnék..., remélem értékeled ezt, és kérés nélkül is megadod???
Ha nem így van akkor miért gondolod, hogy külön kell erre kérned? Anélkül másként lenne?
Ez számomra kb. annyira tűnik hasznosnak, mint vödörrel kimeregetni a vizet a tengerből, majd visszaönteni ugyanoda.
-----
"De hit nélkül semmi sem megy!!"
Csak nem mindegy, hogy a HIT szó melyik jelentésére gondolsz!!!
Mert a magyar nyelvben több elkülönült jelentése is van!
Hit: Meggyőződés olyasmiről, amit tapasztalati úton v. tudományosan nem tudunk igazolni, és mégis igaznak, bizonyosnak tartunk. (bármi lehet)
Ezen belül külön kategória a VALLÁSOS HIT, mert annak tárgya transzcendens.
Az ember életének része, mozgatója a hit, de ez nem szükségszerűen vallásos hit.
Vallásos hit nélkül igen jól el lehet lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!