Azt mondják a papok, hogy imádkozz, és isten megsegít. Majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, akkor azzal magyarázzák, hogy nem hittél eléggé az úrban. Mekkora kamu duma ez már?
"teljesen felesleges az ima"
Nem egészen. Az ima jótékony hatása nyilvánvaló.
Egyetlen dologra nem gondoltál, Darkmoon.
Mi van, ha az isten AKARATA, hogy imádkozz?
Akkor láthatóan nem akarja, mert nem imádkozok.
De ha azért nem imádkozok, mert nem akarja, akkor ugye nem is büntethet meg érte?
Egyébként ha meg akarja és ezért imádkozol, akkor hol van a szabad akarat?
1. (premissza) Én meg Elon musknak írtam többször is a Twitteren, hogy küldjön már pár milkót nekem.
2. (premissza) Sajnos erre a kérésemre nem reagált semmit.
3. (konklúzió) Tehát akkor Elon Musk kamu, nem létezik.
13
Elon Musk létezését rengetegféleképpen lehet igazolni és senki nem mondta, hogy az lenne az egyik, hogy ha írsz neki twitteren és küld neked pénzt akkor az igazolja. Ez eleve nem is igazolná a létezését mert könnyen lehet akár egy automata program is.
Isten létezésének igazolására azonban voltak olyanok akik azt hozták fel bizonyításként, hogy kértek és kaptak.
Isten létezésének bizonyítására nincs is nagyon más lehetséges módszer.
A hasonlatod nagyon sok sebből vérzik ezért.
#14 Attól hogy Elon Musk nem reagált twitter béli üzeneteimre, még nem jelenti azt, hogy nem létezik.
Ahogyan Isten sem reagál az imák legtöbbjére, de ez még ugyan úgy nem jelenti azt, hogy Isten ne létezhetne.
Pusztán csak erre akartam kilyukadni.
Másfelől pedig te már az összképet nézed. Igaz hogy Elon Musk létezését sok más módon lehet bizonyítani, csak itt most nem arról volt szó, hogy a bizonyítékok összessége alapján hová jutunk ki, hanem pusztán csak az, hogy üzenetek(imák) és a ráadott reakció, vagy reakció hiányának módján hová lyukadunk ki.
Hát ugyan oda.
Egyetértek a 9-essel és a 15-el! :)
Egyébként az ima az, amikor az ember szól Istenhez és egyfajta meditáció, öngyógyítás is.
A belső megérzés pedig az, amikor Isten válaszol. :)
Én valamikor a jó múltkor olvastam, hogy létezik olyan kórház Japánban talán (vagy Tibetben már nem emlékszem), ahol erős hittel telt imával látványos gyógyulásokat visznek véghez és közben videóra is veszik a pozitív változást.
De én is megtapasztaltam már érdekességeket, szóval biztos, hogy van hatása az erős imának, amikor az ember nem a szájával kér tehát nem csupán elhadarja, hanem teljes szívéből igaz hittel!
Kérjetek és megadatik! ;)
"láthatóan nem akarja, mert nem imádkozok."
Lehetséges.
"De ha azért nem imádkozok, mert nem akarja, akkor ugye nem is büntethet meg érte?"
De, igen. Valami problémád van ezzel? Úgy gondolod, hogy neked jogod van problémázni ebben a helyzetben?
"Egyébként ha meg akarja és ezért imádkozol, akkor hol van a szabad akarat?"
Na, EZ az igazi kérdés itt!
"hol van a szabad akarat"
Szabadon eldöntheted, hogy imádkozol-e vagy sem! :)
"De, igen. Valami problémád van ezzel?"
Megbüntet valakit aki azt teszi amit ő akar?
A saját akaratával van baja? Ez az Isten nagyon ostoba lehet akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!