Azt mondják a papok, hogy imádkozz, és isten megsegít. Majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, akkor azzal magyarázzák, hogy nem hittél eléggé az úrban. Mekkora kamu duma ez már?
Te még sose játszottál videojátékot?
Ott ugye azt csinálsz a karaktereddel, amit akarsz? Beviheted például egy tűzbe, aztán ott hagyod, és figyeled, ahogy jajgat.
Na, az isten gyakran szórakozik ilyennel.
"Könnyű Istenre fogni minden rosszat az életünkben"
Tényleg csak EGYETLEN olyan dolgot mondjál, amit ő nem tudott már a teremtés előtt!
Amúgy a Bibliában is benne van, hogy ő hozta be a bűnt a világba.
"de az igazi felelősök saját magunk vagyunk"
A tetteidért felelős vagy.
Ez egy szemernyit nem csökkenti az ő felelősségét!
"egy bűnös szar ember vagyunk"
Te tényleg az vagy, de ez nem kötelező. Bár, ha keresztény vagy, akkor valóban nagyon nehéz kijönni a bűnből, mert ez a vallás a bűnre épül.
Sajnállak is érte, de kihúzni nem tudlak.
"és azért történnek a rossz dolgok az életünkben"
Ja, persze. A mostani törökországi földrengés is ezért volt, nem?
De mondok jobbat: jó pár éve volt Afrikában egy nagyon nagy keresztény ünnepség. Nagyon messziről és nagyon sok igaz hívő gyűlt össze ott.
Valahogy az ünnepség alatt az egyik vulkán... nem, nem tört ki. Csak pöffentett egyet, egy kis CO2-t.
MINDENKI MEGHALT. Nyilván ezt is maguknak köszönhették, nem? Ráadásul ott tényleg csak igaz hívők élnek így.
HÜLYE!!!
"Ez sem Isten hibája, mert nem Ő büntet"
Ááááá... dehogy... a Bibliában is csak viccből gyilkol vagy gyilkoltat le népeket.
Az édenből is csak viccből űzte ki az első embereket. Az sem büntetés volt, hanem... mi is? Bosszú?
HÜLYE!!!
Hogy lehet valaki ennyire agyatlan, nem fogom fel.
"minden egyes nagy gyilkolás a Bibliában a bűn következménye."
Egyet szeretnék megkérdezni tőled:
szeretnél gondolkodni ezen a témán?
Illetve még előtte: KÉPES VAGY egyáltalán gondolkodni ezen a témán?
Ha igen, csak akkor érdemes írni.
"A török földrengés is lehet"
Szerintem lógtál az iskolában, a fizika és a földrajz órákról is.
"Honnan tudod, hogy 42 000 emberből mennyi ment a mennybe?"
Szerinted az istennek az a szándéka, hogy jó sok ember haljon meg idő előtt? Ráadásul a legjobb hívei?
"bűnös emberek vagyunk, azt a világra értettem, nem konkrétan magamra"
Pedig elsőnek erre kellene gondolnod. Amit most csinálsz, az sem teljesen tiszta dolog.
"hamarosan úgy is kiderül az igazság mindenki számára és ott már hiába hibáztatod Istent"
Mert?
Erőszakkal elhallgattat? Vagy mit fog csinálni?
"te honnan tudod, hogy igaz keresztények haltak meg Afrikába?"
Tudod, mit jelent az, hogy szerecsenymosdatás?
És még kérdezed, hogy miért vagy bűnös?
"Minden úgy tesz, ahogy jónak lát."
ilyen alapon persze nyugodtan gyilkolhat.
"mégsem jutott egy percig sem az eszembe, hogy felkérdezzem Istent, hogy mi jogon tette ezt"
Azt én sem kérdezem. Ezt úgy hívják, hogy az erőszak joga, pontosan tudom.
"hanem elfogadtam, hogy Ő ezt így látja helyesnek és kész"
Azért azt látod, hogy itt valami nagyon nagy probléma van?
Veled is - és vele is.
Visszatérve arra, amit az elején írtam: ha képes vagy értelmesen gondolkodni, és szeretnél is, akkor megbeszélhetjük.
Ha csak lelki békét szeretnél, akkor viszont valóban felesleges az igazságot keresned, mert az nem arra van.
Veszekedni meg én nem szeretnék, az nem az én utam.
Szerintem az ateisták azért vannak egy lépéssel szerencsésebb helyzetben a vallásosokkal szemben, hogy ők nem kötik le feleslegesen az idejüket fiktív vallási ideológiák meg teológiák követésével, mint ahogy azt a keresztények teszik, és soha nem jön rá legtöbbjük arra, hogy nagyon meg van vezetve.
Tehát egy ateista aki nincs megfertőzve a kereszténység vagy egyéb vallások halálra vezető fiktív filozófiáival, semmivel nincs hátrányosabb helyzetben a bálványimádó keresztényekkel szemben, hanem sokkal előnyösebb helyzetben van azoknál. Amíg egy vallásos embert sajnos már szinte lehetetlen megmenteni , kimenteni abból amiben van.
Egy ateista nem látja sehol a szemével az egész világon sehol nem látja Istent és tudomásul felfogja az agyával, hogy nem létezik Isten és hogy segíts te saját magadon, mert mindened, amid van magadnak köszönheted.
Vagyis az Isten mindenki saját magának az ugymond istene.
Az Ateista elmondjam miért van szerencsésebb és jobban előre haladottabb helyzetben, mint a bálvány imádó keresztények?
Mert az ateista sehol az egész világon nem látja, nem érzékeli Istent és tudomásul veszi, hogy nincs.
Ellenben a bálvány imádó keresztények abban az elbízott ismétlem elbízott hitben élnek, hogy megfosszák magukat az élet normális élvezésétől és megvannak fertőzve mindenféle halállal kapcsolatos össz-vissz filozófiával, meg minden egyéb vallásos maszlaggal, amiről legtöbbjük soha az életébe nem fog rájönni, hogy mennyire meg van vezetve.
Meg egy olyan lénynek próbálnak engedelmeskedni és behódolni, ami még az sem biztos, hogy létezik.
Az ateista egész életén belül nem látta soha Istent sehol a világon és tudomásul veszi, hogy nincs. És mindenük, amijük van az ateistáknak, amiket elértek célokat az életben azt maguknak köszönhetik. Saját álmukat saját maguknak valósították meg az Ateisták mindenük amijük van maguk dolgoztak meg a sikereikért.
Utolsó - ebben igazad van, de az ateizmushoz kell még egy dolog, a nélkül nem működik jól:
TUDÁS. És, ezzel kapcsolatban: létbiztonság.
Tehát az ateizmus a fejlett társadalmak filozófiája.
Egy korai társadalom sokkal jobban jár a vallással.
Suma sumán annyi a különbség az ateista és a hívő között, hogy az ateista azért szerencsésebb és valahol jobb helyzetben van, mint a hívő emberek, mert az ateista bátor és bátran a maga elvei és tudása alapján végzi el a dolgait, tehetségeit és nagyobb bátorsággal meri élni az életét.
Ellentétben a másik oldal a hívő párt néha-néha félve éli az életét cselekedetei és rossz lépései iránt, mert fél, hogy az Isten megbünteti.
Aki viszont ateista és nem látta sehol az egész világban sehol nem látta Istent, értelemszerűen felfogja az agyával, hogy nincs, nem létezik Isten és csak a hívők egy nem létező képzeletbeli lénynek hódolnak be és ebbe a tudatba helyezi magát az ateista és nem félve cselekszik, nem gondol vagy tart ilyenektől az ateista, hogy büntetésre számíthat, mert abban a tudatban van, hogy mi tudná megbüntetni és bátran meri élni élvezni az életet az aki ateista.
Hmmm...
van igazság abban, amit mondasz, de nem feltétlenül ez a lényege.
Az ateista NEM hisz.
PONT.
Innen kezdve tudja, hogy csak magára, meg a többi emberre számíthat, és így kell elterveznie az életét.
Más lehetősége neki nincsen, mivel NEM HISZ, és olyan nincsen, hogy én mostantól hinni akarok.
A másik dolog, amivel problémám van, hogy van itt egy másfél pipás muszlim/keresztény és most már úgy néz ki, hogy ateista is - aki iszonyú dolgokat szokott csinálni.
A saját érdekedben javasolom, hogy szerezz több pipát, mert nem akarod, hogy összekeverjenek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!