Azt mondják a papok, hogy imádkozz, és isten megsegít. Majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, akkor azzal magyarázzák, hogy nem hittél eléggé az úrban. Mekkora kamu duma ez már?
Az egyházi esküvő ábrázolása egy dolog, maga az esküvő egy másik.
Én például nem vállalnék hamis esküt.
Bizonyára igazad van.
De vajon ha a szerelmed arra kérne, hogy esküdj meg a rézorrú télapóra, tényleg megtagadnád?
Szerinted hamis az az eskü, amikor egy nem létező dologra hivatkozol vagy csak színjáték?
Érdekes ez...
A magyar állampolgárság felvételekor az eskü szövege így zárul:
"Isten engem úgy segéljen!"
Szerinted hány ide települő ateista (más vallású) mondta ki ezt, amikor a magyar állampolgárságot felvette?
Szerinted komolyan gondolták?
"Isten engem úgy segéljen!"
Ez választható.
2 fajta eskü van, választhatod, hogy melyiket mondod el. Csak ebben a mondatban különböznek.
Látod, hogy van, ahol ezt komolyan veszik.
Itt az a helyzet, hogy akit szeretsz, az vajon a rézorrú télapó mellé teszi-e az istent?
Mert ha nem, ha ez neki komoly... akkor végképp nem értem, miért kényszerít téged erre.
Nem is csak arra gondolok, hogy kire esküszöl, az vicc.
Hanem 2 dologra, amit megkérdeznek a mise során:
1: Istenben hiszel?
2: Gyermekedet kereszténynek neveled?
Ha ezekre te mosolyogva tudsz hazudni, az nem normális dolog. Akkor még az is felmerül, hogy tényleg meggyőződéses ateista vagy-e.
#Kérdező
"Azt mondják a papok, hogy imádkozz, és isten megsegít. Majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, akkor azzal magyarázzák, hogy nem hittél eléggé az úrban. Mekkora kamu duma ez már?"
És miért pont Istent kell hibáztatni, ha nem úgy sűlnek el a dolgok, ahogy azt mi emberek elképzeltük, miért nem inkább a Sátánt? Mert az is kiakar cseszni az emberekkel XDD
Vagy akkor ne imádkozz, hanem segítsd meg te magadat, mert mindenki magának az istene és egyben a kovácsa is.
Szóval szerinted minden készenléti rendőr igaz keresztény?
"És miért pont Istent kell hibáztatni, ha nem úgy sűlnek el a dolgok, ahogy azt mi emberek elképzeltük, miért nem inkább a Sátánt? Mert az is kiakar cseszni az emberekkel XDD"
-mert Isten hatalmasabb mint a sátán és a sátán addig tehet bármit is az emberekkel amíg Isten hagyja
-mert Istennek a hatalma miatt nem kerül semmibe segíteni és elvileg szereti is az embereket tehát oka is meg lenne arra, hogy segítsen
-....
JHVH (Jehova) valójában egy szuperintelligens földönkivüli akinek akkora ereje vagy technikája van hogy minket is képes volt megteremteni?
Tegyük fel, hogy évezredekkel vagy sokkal több éve fejlődött ki és ekkora hatalomra tett szert vagy csak annyira fejlett a technikájuk, hogy létrehozzon az emberhez hasonló fajt és járja az univerzumot, a galaxisokat és mindenhol elhinti az élet magvait. Vajon lehetséges ez?
Sok minden lehetséges.
A kérdés itt az, hogy van-e erre bármiféle bizonyíték?
Még az 58-as válaszoló vagyok, tehát az utolsó :D
És ha mindez véletlenül igaz és mink szart sem tudunk róla, már bocs a kifejezésért, akkor az egész világon minden vallás nem ér semmit, még a Katolikus egyház tanitásai sem, mert minden tévhit akkor és az egész emberiség évezredek óta abban él, hogy van Isten, közben meg csak egy másik faj hozott létre minket és nincs is túlvilág...
Akkor pedig nincs sok értelme az életnek, megszületünk, dolgozunk, gyereket nevelünk, megöregszünk és meghalunk... és ennyi volt nincs tovább... igen kicsit bele mélyedtem a témába, bocsi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!