Hogyan magyarázzátok a szerves anyagok kialakulását?
Többször is felmerült az oldalon az hogy szerves anyagok létrejöhetnek-e (és ez által az élet) természetes folyamatok következtében vagy csak egy tervező/irányító tehát Isten befolyása által.
Akik szerint a szerves anyagok csak Isten segítségével alakulhattak ki azok mivel magyarázzák azt hogy a Marson is találtak szerves anyagokat?
"Akik szerint a szerves anyagok csak Isten segítségével alakulhattak ki azok mivel magyarázzák azt hogy a Marson is találtak szerves anyagokat?"
Hát a Marsot ki a jóisten teremtette? Egyáltalán végiggondoltad a kérdést, mikor kiírtad? De kíváncsi vagyok a szövegkörnyezetre. Linkelnéd ezeket? Mert ez így elég csúsztatásgyanús
Nem csak a szerves anyagokat, az elemeket is Isten hozta létre, mivel a tudomány kizárta, hogy a hidrogénből fejlődött ki a periódusos rendszer összes eleme
1.
"Egyáltalán végiggondoltad a kérdést, mikor kiírtad?"
Én igen és te?
Az oké hogy ugyan az teremtette. De mi oka volt oda is szerves anyagot teremteni?? Tehát akkor most vagy magától is kialakulhatnak szerves anyagok vagy csak úgy szórakozásból, céltalanul Isten össze vissza szétszórta mindenfelé a szerves anyagokat??
"De kíváncsi vagyok a szövegkörnyezetre. Linkelnéd ezeket? Mert ez így elég csúsztatásgyanús"
A szerves anyagot találtak a Marsonban nem tudom mi lehet a csúsztatás. Ezenfelül a konkrét cikket ami alapján kiírtam a kérdés sajnos nem tudom linkelni (nem cikk volt hanem előadás) de csak hogy ne maradjál hoppon keresek gyorsan párat.
E szerint nem csak a Marson.
"mivel a tudomány kizárta, hogy a hidrogénből fejlődött ki a periódusos rendszer összes eleme"
Ha én ilyen sokat linkeltem neked akkor légyszíves te is küldj erről legalább egy cikket.
"mivel a tudomány kizárta, hogy a hidrogénből fejlődött ki a periódusos rendszer összes eleme"
Hát az elemek nem is "fejlődnek". Csillagokban és szupernóva-robbanásokban jönnek létre, szóval nem Isten hozta őket létre, legfeljebb az a rendszert, amiben és aminek a törvényei szerint létrejöhetnek.
Azok a kémiai elemek, amik az élethez szükségesek, a csillagoknak köszönhetően jöttek létre, akik a szupernóva robbanásokkal szétszórják az anyagaikat az Univerzumban. A szerves anyagok pedig megfelelő körülmények között létrejöhetnek spontán módon, ezt a Miller kísérlet igazolta.
A kísérletet többször megismételték. Például itt:
"Miyakawa S, Yamanashi H, Kobayashi K, Cleaves HJ, Miller SL (2002): Prebiotic synthesis from CO atmospheres: Implications for the origins of life
Ebben a kísérletben szén-monoxid, nitrogén és víz keverékét sugározták be egy protonnyalábbal. Uracil, 5-hidroxiuracil, oroinsav, 4,5-dihidroxipirimidin, nikotinsav, adenin, guanin, glicin, aszparaginsav, szerin, alanin keletkezett."
Semmiféle közvetlen isteni beavatkozásra nincs szükség, csak megfelelő környezetre.
Ha valamilyen isten létezik, akkor, úgy gondolom, ő csak elindította a Világegyetemet, a többi pedig spontán módon alakult ki.
Az első válaszoló megint Kreatti.
Vele fölösleges beszélgetni, időpocsékolás.
"Tehát akkor most vagy magától is kialakulhatnak szerves anyagok vagy csak úgy szórakozásból, céltalanul Isten össze vissza szétszórta mindenfelé a szerves anyagokat??"
Ha céltalanul is tette, ez miért zavar téged? Amúgy a 95%, amit ti céltalannak neveztek a tudomány fejlődését szolgálta, de ti nem tudtok semmit
"Azok a kémiai elemek, amik az élethez szükségesek, a csillagoknak köszönhetően jöttek létre, akik a szupernóva robbanásokkal szétszórják az anyagaikat az Univerzumban"
Ezt már dobta a tudomány. Több ok miatt lehetetlen. Nem 1980-ban vagyunk.
"Hát az elemek nem is "fejlődnek""
Ezt akkor közöljétek a materialista tudósokkal, ugyanis állítják, hogy van kémiai és fizikai evolúció is, amit te most letagadtál :) Szegény álkeresztény, sátánista barátom, megint rossz ütemben mentél a Biblia ellen és nyaltad az ateisták talpát:)
"Ebben a kísérletben szén-monoxid, nitrogén és víz keverékét sugározták be egy protonnyalábbal. Uracil, 5-hidroxiuracil, oroinsav, 4,5-dihidroxipirimidin, nikotinsav, adenin, guanin, glicin, aszparaginsav, szerin, alanin keletkezett."
Ez intelligens tervezettség, nem spontán jött létre. Most magadat cáfoltad, amihez gratulálok
"Semmiféle közvetlen isteni beavatkozásra nincs szükség, csak megfelelő környezetre."
+intelligenciára. Te írtad, hogy "besugározták az anyagokat". Elfelejtetted, hogy mit írsz? :)
"Ha valamilyen isten létezik, akkor, úgy gondolom, ő csak elindította a Világegyetemet, a többi pedig spontán módon alakult ki."
Ez már cáfolva van. Spontán nem keletkezik információ és spontán nem csökken az entrópia. Kicsit növelni kellene a természettudományos ismereteket, mielőtt belevágtok egy ilyen témába
"Ha én ilyen sokat linkeltem neked akkor légyszíves te is küldj erről legalább egy cikket."
Megint? Milliárdszor linkeltem már mindent, de akkor sem hatott meg, újra kiírtad a tudománytalan, rommá cáfolt trollkérdésed.
És magyarul le sem hozzák ezeket a marhaságokat, amiket linkeltetek, annyira tudománytalan:)
Erről ennyit lányok, kérdést zárom, vitát nyertem két lépésből:)
"Én igen és te?"
Nem én írtam ki. Ezt is elfelejtetted?:) Jól felkészültél
Látom, megint figyelmet akarsz, Kreatti, mert te erre élvezel, ha egy topik középpontjában vagy. Itt éled az életedet, nyilvánvalóan azért, mert így sem kell a problémáiddal foglalkozni, viszont itt levezetheted a frusztrációdat.
Az, hogy a kémia elemek a szupernóva robbanásokkal keletkeznek, ma a tudomány hivatalos álláspontja. Maximum a hozzád hasonló elborult fundamentalisák mondják, hogy ez nem így van, mert nem fér bele a beszűkült világképükbe.
Ennyit rólad.
A többieknek: ne etessétek ezt a trollt.
"Ha céltalanul is tette, ez miért zavar téged?"
Nem zavar. De kicsit ellentmond nekem a tökéletes Istenkép és a céltalan dobálózás.
"Amúgy a 95%, amit ti céltalannak neveztek a tudomány fejlődését szolgálta, de ti nem tudtok semmit"
1. Egy dolog volt itt céltalannak titulálva az pedig a szerves anyagok szétszórása. Így nem egészen értem milyen "a 95%, amit ti céltalannak neveztek" -ről beszélsz. Egy dologról volt szó.
2. Mit nem tudunk?
3. Mire megtalálták a szerves anyagokat a Marson addigra már rég küldtek jópár rovert, landert és orbitert. Ha ezek fejlődésére gondolsz akkor azt nem a szerves anyagok megtalálása okozta mivel az jóval később történt. Vagy milyen fejlődést segített elő az hogy szétszórta?
"Ezt már dobta a tudomány. Több ok miatt lehetetlen. Nem 1980-ban vagyunk."
"Ha én ilyen sokat linkeltem neked akkor légyszíves te is küldj erről legalább egy cikket."
Erre is vonatkozik bár legutóbbinál sem voltál még rá képes.
"sátánista barátom"
Utána nézhetnél a sátánizmusnak is mert fogalmad sincs arról mi is az.
"+intelligenciára. Te írtad, hogy "besugározták az anyagokat". Elfelejtetted, hogy mit írsz? :)"
"A szerves anyagok pedig megfelelő körülmények között létrejöhetnek spontán módon"
A sugárzás megléte a megfelelő körülmény része.
Elfelejtetted, hogy mit olvastál?
"Ez már cáfolva van. Spontán nem keletkezik információ és spontán nem csökken az entrópia. Kicsit növelni kellene a természettudományos ismereteket, mielőtt belevágtok egy ilyen témába"
Ajánlhatok hozzá pár könyvet neked hogy informálódj.
A válaszoló itt arra utalt hogy az ősrobbanásnál létrejött az energia. Ezt csinálta Isten. A többi pedig már magától ment. Annak a létrejöttére nincs is még magyarázat de ezt vetette fel pont hogy azt az egy dolgot lehet hogy Isten csinálta.
"Megint? Milliárdszor linkeltem már mindent, de akkor sem hatott meg, újra kiírtad a tudománytalan, rommá cáfolt trollkérdésed."
Eddig egy válaszod van itt a 6.-at leszámítva. Nem tudom hova és kinek linkelted azt ami a fent említett részeket cáfolja de nem ide és nem nekem.
"És magyarul le sem hozzák ezeket a marhaságokat, amiket linkeltetek, annyira tudománytalan:)"
Valamelyik másik kérdést nézted véletlenül??? A másik válaszoló által linkelt oldal magyar. De amit én linkeltem azok között is jó pár magyar oldal volt. Gondoltam kicsit szélesebb körben keresek ezért angol nyelvűeket is kerestem. (látod én még ezt is meg tettem, de te 1 linket nem tudtál küldeni nekem)
De egyébként magyar nyelvre sajnos sok tudományos dolgot nem fordítanak le.
Már pusztán wiki-n is rengetegszer láttam hogy magyarul jó ha volt 1 oldal valamiről, ugyan arról a témáról pedig angolul rengeteg információ volt. Egyáltalán nem a tudománytalanság miatt. Csak a magyar kevésbé elterjedt és akik ilyen cikkeket olvasnak sokszor már tudnak angolul ezért nem szükséges a lefordításuk.
"Erről ennyit lányok, "
Ez valami szexista kijelentés akart itt lenni?
"kérdést zárom"
Moderátorrá tetszett előlépni? Nincs olyan hogy egy kérdést lezárnak. 20 év múlva is jöhetnek még emberek válaszolni (már ha az oldal lesz még 20év múlva)
" vitát nyertem két lépésből:)"
Én is nyertem már rengeteg vitát. De hogy jön az most ide hogy te valakivel vitáztál és azt megnyerted? Én meg reggeliztem már. De ez nem ide tartozik. Most erről kérdésről/erről a vitáról van itt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!