Miért ábrándultam ki ennyire a hitből?
katolikus vagyok, első áldoztam, bérmálkoztam, aztán megtértem gyülekezetben 17 évesen. most 21 éves leszek vasárnap. elzárkóztam a világi élettől. aztán, abba hagytam pl a masturbációt, várok szexel házasságig. mindenkivel még ellenségemmel is kedves vagyok stb.... aztán pár hónapja kételyek támadtak szivemben. mi lesz ha nem mégse igaz hogy örök életünk lesz majd Istennél?! mi van ha csak egy életem van, és fölöslegesen le mondtam minden vágyamról. ha várok házasságig a szexel lehet, hogy leszek 30 éves. közben elszáll az ifjúságom ki maradok a bulikból mindenből!!! Most eldöntöttem; nem bántok senkit, mint eddig sem! jó emberek maradok! kedves tiszteletuddó, de élni fogok. szerzek barátnőt bulizok stb.... és erre egy hivő testvér azt mondta; Jajjj Mátékám, ez teljes hajótörés a mi Urunkban. igen is van menny és pokol ez az ördög csábítása ezt nem te gondoltad hanem az ördög súgptt neked hogy ezen a földön élvezkedj aztán a halalod után meg a lelkedet magaval rantsa az orok pokolba a kinok kinjaiba es elvalasszon az elet fejedelmetol a mi Urunktol ..... ! mit jelent hogy hajotores ez amit mondtam???
en mostmar ugy gondolom, lehet nincs se menny se semmi egy eletunk van. hiszek es probalok jo maradni, de elem.az eletem ... szoval....
Hajrá. Éppen az a bajod, hogy nem tetszik más véleménye.
Rajzolgas.
"Majd ha nem forgatod ki a válaszaimat az agymanéseidhez"
De, te panaszkodsz. Vagy magaddal nyafogsz? Többen vagy, ugye?
"Dehogy lesz ateista, csak fiatal és élni akar, sztem a megnyilvánulásából pont az látszik, hogy helyén az esze, tudja hol a határ, de mi az, ami hiányzik."
Áh, nem fogja bírni. A kérdező tipikusan az a fajta aki megtagadja Krisztust egy tábla csokiért. Én nem hiszek a kérdezőben. Kicsit komolyabb emberek belerogytak már a keresztény vallásba. De hát ez ilyen, senki nem mondta hogy könnyű lesz. Keményeknek való ez a Krisztus követés.....
34: nem ilyennek látom, a kereszténység nem valami triatlon. Jezus csak annyit kért, hogy "szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket".
Az ő igája könnyű.
Az egyházatoké lehet nehéz talán.
33
Azt írtad, hogy
"Ha nem tetszik más véleménye..."
Neked nem tetszet a 27. ben megfogalmazott véleményem. Ahogyan a többi sem, kezdve már a 23massal amit a kérdezőnek írtam.
Tehát a kijelentésed teljes mértékig teljesül rád.
Ha ez nem tetszik azzal csak engem igazolsz.
36
Nem érdekelsz Móricka, menjél már tencizni.
Te engem B@$zogattál, hogy kevés az értelmem, en meg a velemenyedre írtam reakciót. De már senki nem várja el tőled, hogy értsd va különbséget.
Mist meg írd azt, hogy en is ezt irom neked most. Mert ezt se érted, hogy hol kell leállni. Kattogjál akkor, listázd a a számokat. Kifordított bohóc cipő.
#35. Ugye ezt nem mondod komolyan!
Valószínűleg semmit nem tudsz a HEGYI BESZÉDRŐL. (Mt 5-7, vö. Lk 6,20-49) Egy gyakorlatilag a kereszténység "cselekvési programja".
A szépséghibája csupán annyi, hogy végrehajthatatlan...
38: Komolyan mondom, mert ugyanabból a könyvben van. Vagy tagadod ezeket a tanokat?
Az en igám könnyű.
Szeress, ahogy én szerettelek titeket.
Ne tégy olyant, amit magadnak nem szeretnél.
Ha neked teljesíthetetlen, akkor te nem tudsz semmit. Kellemes siránkozást.
37
Nagyon jókat nevetek a vergődéseden. Csak így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!