Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért ábrándultam ki ennyire...

Miért ábrándultam ki ennyire a hitből?

Figyelt kérdés

katolikus vagyok, első áldoztam, bérmálkoztam, aztán megtértem gyülekezetben 17 évesen. most 21 éves leszek vasárnap. elzárkóztam a világi élettől. aztán, abba hagytam pl a masturbációt, várok szexel házasságig. mindenkivel még ellenségemmel is kedves vagyok stb.... aztán pár hónapja kételyek támadtak szivemben. mi lesz ha nem mégse igaz hogy örök életünk lesz majd Istennél?! mi van ha csak egy életem van, és fölöslegesen le mondtam minden vágyamról. ha várok házasságig a szexel lehet, hogy leszek 30 éves. közben elszáll az ifjúságom ki maradok a bulikból mindenből!!! Most eldöntöttem; nem bántok senkit, mint eddig sem! jó emberek maradok! kedves tiszteletuddó, de élni fogok. szerzek barátnőt bulizok stb.... és erre egy hivő testvér azt mondta; Jajjj Mátékám, ez teljes hajótörés a mi Urunkban. igen is van menny és pokol ez az ördög csábítása ezt nem te gondoltad hanem az ördög súgptt neked hogy ezen a földön élvezkedj aztán a halalod után meg a lelkedet magaval rantsa az orok pokolba a kinok kinjaiba es elvalasszon az elet fejedelmetol a mi Urunktol ..... ! mit jelent hogy hajotores ez amit mondtam???

en mostmar ugy gondolom, lehet nincs se menny se semmi egy eletunk van. hiszek es probalok jo maradni, de elem.az eletem ... szoval....

2023. febr. 17. 06:14
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
12%
A kérdező most nagyon jó példa valamire. Mégpedig arra hogyan lesz valakiből ateista. A gyengeség! Az összes többi csak rizsázás, jajj a tudomány így, jajj a tudomány úgy. Az már csak rizsa!
2023. febr. 17. 13:44
 22/43 anonim ***** válasza:
79%
Dehogy lesz ateista, csak fiatal és élni akar, sztem a megnyilvánulásából pont az látszik, hogy helyén az esze, tudja hol a határ, de mi az, ami hiányzik.
2023. febr. 17. 13:52
 23/43 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem képzeld magad a másik oldal helyébe. Tehát Isten helyébe. Ez tökeletesen lehetetlen de az alapokat próbáld meg.

Tehát ott vagy te mint jóságos Isten és egy ember akit szeretsz. Elkezded tesztelgetni vagy milyen módon jársz el irányában?

2023. febr. 17. 14:08
 24/43 anonim ***** válasza:
39%
Majd maximum meggyónód a “vétkeidet”, és ha létezik mennyország akkor oda jutsz. Isten tudtommal mindenkinek megbocsát.
2023. febr. 17. 14:13
 25/43 anonim ***** válasza:
15%
Ott kezdődnek a gondok,mikor az ember először csak elképzeli milyen lenne Isten helyében lenni, utána már ez lesz norma, utána meg le is jatsza szerinte az Isten akaratát másokon. Az ember foglalkozzon csak a saját feladatával, amennyit bír, annyit kap. Kinek kinek értelme szerint.
2023. febr. 17. 14:18
 26/43 anonim ***** válasza:
49%
Hát te nem sokat kaptál akkor.
2023. febr. 17. 14:29
 27/43 anonim ***** válasza:
89%
26: ne legyél bunkó
2023. febr. 17. 14:30
 28/43 anonim ***** válasza:
54%

27

Ne forgasd ki a szavaimat szándékosan, hogy a saját téves gondolataidat levezethesd belőle.

2023. febr. 17. 14:41
 29/43 anonim ***** válasza:
17%
Magaddal törődj
2023. febr. 17. 14:44
 30/43 anonim ***** válasza:
54%
Majd ha nem forgatod ki a válaszaimat az agymanéseidhez.
2023. febr. 17. 14:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!