Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények mit szóltok,...

Keresztények mit szóltok, hogy az anglikán egyház fontolóra veszi, Isten férfi nemű megszólítása eltörlését?

Figyelt kérdés

Johanna Stobart tiszteletesnő szerint sokkal befogadóbb módszer lenne ha az anglikán istentiszteleteken ezentúl eltörölnék a He/ him megszólítást amikor Istenre utalnak ugyanis "Isten nem férfi se nő"

Tavasztól gender semleges megszólítás lesz bevezetve az anglikán liturgia nyelvezetébe, a döntést többek között azzal indokolták hogy Isten nem olyan formában atya mintha ember lenne, ezt a részt a Szentírásból metafórikusan kell értelmezni.

Egyet értetetek ezzel a megoldással? Isten valóban gender semleges?

2023. febr. 8. 14:04
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
2023. febr. 8. 14:10
 2/19 anonim ***** válasza:
79%

A kérdéstől függetlenül, nem értem, miért van egy olyan egyháznak létjogosultsága, ahol a szakralitás-érzék gyakorlatilag nem létezik.

Mert ahol ez az érzék valóban létezik, ott senkinek eszébe sem jutna ilyet csinálni.

2023. febr. 8. 14:21
 3/19 anonim ***** válasza:
28%
Az anglikán egyház egy mesterséges egyház, ami a királyi családok kívánságait nézi.
2023. febr. 8. 14:21
 4/19 anonim ***** válasza:
88%
Emiatt főjön az angolok feje, mert ha én azt mondom "Ő", csak Isten mondhatja meg, hogy férfira, vagy nőre gondoltam.
2023. febr. 8. 14:54
 5/19 anonim ***** válasza:
70%
Az anglikánok egy Egyháztól elszakadt csoport, láthatóan egyre messzebbre sodródnak Krisztus titokzatos testétől.
2023. febr. 8. 17:23
 6/19 anonim ***** válasza:
74%
Belefér a programba: "Eltörölni a normalitást".
2023. febr. 8. 17:37
 7/19 anonim ***** válasza:
39%
Ideje lenne már... elég szánalmas.
2023. febr. 8. 18:41
 8/19 anonim ***** válasza:
78%
Ez a lépés egy további támogatást ad majd a brit katolikus egyháznak.
2023. febr. 8. 19:02
 9/19 anonim ***** válasza:
31%
Úgy látom az anglikán egyház jobban hisz a woke-izmusban, mint a kereszténységben.
2023. febr. 9. 01:43
 10/19 anonim ***** válasza:
Nem vagyok keresztény, de úgy tudom a legrégebbi keresztény szövegekben férfinemet használnak Istenre - de ettől még nem lesz férfi, hiszen nem ember.
2023. febr. 9. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!