Tényleg Mohamed próféta volt a legerkölcsösebb ember aki valaha élt (ahogy azt a Korán írja?)
19: mert nem érted. Így érted?
Nagyon egyszerűen csak neked:
Szűz=szeplőtelen=nincs szex=nincs pedofilia
Mohamed: válás után is használható az új férjnek a még nem menstrualó! elvált feleség
Amúgy a kérdés a Valláskritikában van; rátok, iszlamistákra utal. Ugyhogy minden adott, hogy olvasd a muzulmán valláson belül mohamed kritizálását.
#20 Abdullah
Jól van, értem.
Bocsánat ha kötekedőnek tűnik amiket kérdezek, de pusztán csak érdeklődöm.
"Szolgáljátok Allahot, az én Uramat és a ti Uratokat!"
És Jézus Istent Allahnak hívta népe előtt?
Azért csak nem mindegy, hogy arabul, vagy a saját anyanyelvén nevezte.
A másik dolog, hogy ebből is látszódik, hogy az iszlám inkább kultúra, mintsem vallás.
Téged kicsit sem zavar, hogy Istent arra használják, hogy embereket arabizáljanak?
"Szűz=szeplőtelen=nincs szex=nincs pedofilia"
Hát először is történt egy házasságkötés Mária és József között és onnantól bármikor lehet szex mert a felesége. Aztán úgy szól a keresztény történet hogy megszállta a szentlélek Máriát és így esett teherbe, tehát valamiféle fizikai kontaktus létesült így viszont a szentlélek az aki pedofil mivel teherbe ejtett egy kiskorút. A Korán ugyanezt úgy írja le hogy Allah annyit mond "Legyél" és az lesz tehát nem volt semmi megszállás.
"És Jézus Istent Allahnak hívta népe előtt?"
Teljesen mindegy, mert pl. én magyarként nem kéne hogy arabul nevezzem meg Istent Allahnak, hívhatnám egyszerűen csak Istennek.
"Téged kicsit sem zavar, hogy Istent arra használják, hogy embereket arabizáljanak?"
Nem tudom mire gondolsz.
23: nem kis gond van xD
Ha Szűz Mária, akkor az pont azt jelent, hogy nem volt semmi.
Ha szeplőtelen a fogantatás az is pont azt jelenti, hogy nem történt semmi olyan amit a muzulmánok ferfiak szeretnek egymással meg gyerekekkel.
Az ige testesült meg Jézusban. Semmiféle testi dolog. Az Ige, a Logosz, a Szó, az Eszme.
De itt a kérdés és kritika nem Szűz Mariáról szól, hanem Mohaman erkölcséről. Térj vissza a kérdéshez!
Egyáltalán nem értek ezzel egyet.
Vannak olyan Korán fordítások, amelyben elejétől a végéig Isten van magyarul.
Allah azt jelenti az Egyetlen Isten.
Én magam szeretem arabul nevezni Istent Allahnak. Hiszen a Korán nyelve is az arab.
"Nem tudom mire gondolsz."
De aki muszlim, annak akaratlanul is, fel kell vennie, az arab világ sok szokását.
Mint az öltözködés, étkezés, imádkozás, Istent Allahnak nevezni, és még sok más szokást. Ezzel ellentétben a keresztény hit sokkal rugalmasabb, nem akarja más nép kultúráját rád erőszakolni.
Mikor Richard Dawkins, egy élő adásban szidalmazta a keresztény vallást, semmit nem tettek, ám mikor az iszlám szidalmazásával folytatta, rögtön meg is szakították az élő adást.
Nyilván azért mert ott már kultúrát szidalmazott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!