Tényleg Mohamed próféta volt a legerkölcsösebb ember aki valaha élt (ahogy azt a Korán írja?)
"Mivel Jézus egy korábbi próféta és az ő tanítását jelentősen meghamisították. Továbbá a Korán felülírta az olyan korábbi kinyilatkoztatásokat mint az Evangélium."
De én a koránban szereplő Jézusra gondoltam.
Azért nem Jézust mert a saját bevallás szerint csak azért jött, hogy feltegye a pontot az ószövetségre, amiben a kegyelmes isten kiválasztott népe gyerekeket és nőket mészárolt, rabszolgaként tartott vagy lemészárolt népeket, családon belül kúrt akit lehetett, átvert másokat stb. És mindezt az örökkön változatlan szerető Isten nevében.
Egyéb kérdés?
#11: A Koránban szereplő Jézus legfőbb tanítása, hogy nincs más Isten kizárólag Allah és a szentháromság egy hamis tanítás.
Ezek Jézus szavai:
„Allah szolgája vagyok!
Odaadta nékem az írást és prófétává tett. És áldottá tett engem, legyek bárhol is, és elrendelte nekem az imádkozást és az alamizsnálkodást ameddig csak élek, és hogy az anyám iránt jámbor [legyek].
És nem tett engem hatalmaskodóvá és szerencsétlenné.
És békesség legyen velem azon a napon, amikor megszülettem, és azon a napon, amikor meghalok, és azon a napon, amikor [új] életre támadok föl.”
Kegyes Korán 19. Szúra 27-33.
"8: de azt érted, hogy Szűz Mária meg hogy szeplőtelen fogantatás?"
Értem de ettől még mai törvények szerint pedofília ha 12 éves volt Mária. Keresztények ezzel mégsem foglalkoznak, csak Mohamed prófétát rágalmazzák.
7: szetintem teljesen klappol, az egész: istenként tisztelnek egy sivatagi szél dzsinnt vagy démont, prófétáként egy sivatagi szélhámost, aki szerette az öreg mami husit és a pár éves gyerekét is. Kitalált a hajlamainak, bűnözői tendenciainak megfelelő szabályrendszert. A maradekot összelopkodta más vallásokból. Es a követők között igen sok a gyilkos, erőszakoló, terrorista, tömeggyilkos, pszichopata a mai napig is.
Kerek a kép.
" A Koránban szereplő Jézus legfőbb tanítása, hogy nincs más Isten kizárólag Allah és a szentháromság egy hamis tanítás.
Ezek Jézus szavai:
„Allah szolgája vagyok!
Odaadta nékem az írást és prófétává tett. És áldottá tett engem, legyek bárhol is, és elrendelte nekem az imádkozást és az alamizsnálkodást ameddig csak élek, és hogy az anyám iránt jámbor [legyek].
És nem tett engem hatalmaskodóvá és szerencsétlenné.
És békesség legyen velem azon a napon, amikor megszülettem, és azon a napon, amikor meghalok, és azon a napon, amikor [új] életre támadok föl.”
Kegyes Korán 19. Szúra 27-33."
Mi?
De a bibliai Jézus előbb volt mint amelyik a koránban szerepelt.
Igaz?
De hisz Jézus előtt nem is létezett a szentháromság koncepciója, és ha a koránban szereplő Jézus azért jött, hogy kijavítsa, akkor hogy tudta volna kijavítani, ha még a bibliait később hamisították oda? xD
Ez is bizonyítja hogy keresztények csak úgy tudják kritizálni az iszlámot és Mohamed prófétát ha hazudnak.
Azt is leírtam hogy Mária is simán lehetett 12 éves de ez sem érdekli. Továbbra is Mohamed prófétát rágalmazza. Sajnos ez nem egyedi eset. Sok keresztény ezen a legalja szinten van erkölcsileg.
Olybá tűnik nekem, hogy ez a párbeszéd talán akkor zajlott miután Magasztos Allah felemelte magához Jézust...de őszintén ezt nem tudom, de vallástudósaink természetesen tudnák.
Akkor Allah azt mondta:
„Jézus, Mária fia! Mondtad-e vajon te az embereknek azt, hogy: ‘Vegyetek engem és anyámat Allah mellé két istennek?’”
[Jézus pedig] azt mondta:
„Magasztaltassál! Hogy jönnék én ahhoz, hogy olyasmit mondjak, amihez nincsen jogom. Ha én [valóban] ezt mondtam volna, akkor Te tudnád azt.
Te tudod azt, amit én [elrejtek] magamban, de én nem tudom, mit [tartasz] Te magadban.
Bizony, [egyedül] Te vagy az, aki tudván tudod a rejtett dolgokat. Csak azt mondtam nékik, amit Te parancsoltál nekem, hogy:
‘Szolgáljátok Allahot, az én Uramat és a ti Uratokat!’ És tanú voltam velük szemben, ameddig közöttük tartózkodtam. Miután pedig magadhoz szólítottál engem, Te lettél aki figyeli őket. Te vagy minden dolog tanúja. Ha megbünteted őket [megteheted], hiszen a Te szolgáid ők. Ha pedig megbocsátasz nékik [megteheted], hiszen Te vagy a hatalmas és a bölcs.”
Kegyes Korán 5. Szúra 116-118
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!