Tényleg Mohamed próféta volt a legerkölcsösebb ember aki valaha élt (ahogy azt a Korán írja?)
Nem tudom, hogy Jézusnál mennyivel volt erkölcsösebb, A Korán Jézust Mohameddel egy lapon említi. Vagy a többi próféta a Koránban. Szerintem a muszlimok nem tesznek különbséget köztük erkölcs alapján.
A keresztények szerint viszont általában nem, hiszen egy olyan művet hozott létre, amely degradálóan ír a keresztényekről, a keresztény vallásról.
Őszintén azt nem tudom hogy a legerkölcsösebb lett volna...
De nekünk muszlimoknak az ő példamutatását kell követnünk. Ő tanította nekünk az Iszlámot, és adta át nekünk a Koránt.
Allah áldja őt és a családját ezért.
"De nekünk muszlimoknak az ő példamutatását kell követnünk. Ő tanította nekünk az Iszlámot, és adta át nekünk a Koránt."
Miért nem Jézust?
"Miért nem Jézust?"
Mivel Jézus egy korábbi próféta és az ő tanítását jelentősen meghamisították. Továbbá a Korán felülírta az olyan korábbi kinyilatkoztatásokat mint az Evangélium.
"Miért nem Jézust?"
1. Azért mert az ő tanításairól nincsenek hiteles és pontos forrásaink, mivel hitünk szerint az Evangéliumot a keresztények meghamisították.
2. Azért mert Mohammed (Allah dicsérje és üdvözítse) az utolsó próféta és az általa átadott isteni kinyilatkoztatást kell követnünk (Szent Koránt) és nem pedig a múltbeli próféták tanításait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!