Miért csak Mózeshez szólt Isten?
2Móz 19:17 Mózes pedig kivezette a népet a táborból Isten elé, és megálltak a hegy alatt.
18 Az egész Sínai-hegy füstbe borult, mert az ÚR leszállt rá tűzben. A füstje úgy szállt fel, mint egy kemencéé, és az egész hegy rengett.
19 Amikor a kürtszó egyre erősödött, Mózes beszélt, és Isten hangosan felelt neki.
20 Leszállt tehát az ÚR a Sínai-hegyre, a hegy csúcsára.
...
(...Elmondta a 10parancsolatot...)
2Móz 20:18 Az egész nép pedig látta a mennydörgést, villámlást, kürtzengést és a hegy füstölgését. Amikor látta ezt a nép, megrémült, és hátrébb húzódott.
19 Azt mondták Mózesnek: Te beszélj velünk, és mi hallgatunk rád. De Isten ne beszéljen velünk, mert akkor meghalunk.
20 Mózes erre azt mondta a népnek: Ne féljetek, mert azért jött Isten, hogy próbára tegyen titeket, hogy őt féljétek, és ne vétkezzetek.
21 A nép tehát távol állt, Mózes pedig közelebb ment a felhőhöz, amelyben Isten volt.
22 Ekkor azt mondta az ÚR Mózesnek: Így szólj Izráel fiainak: Ti magatok láttátok, hogy a mennyből szóltam hozzátok.
...
Izraeliták hallották és látták Isten dicsőségét annyira megijedtek, hogy kérték Mózest h általa szóljon Isten hozzájuk.
2Mózes 20:19 " Ezt mondták Mózesnek: „Inkább te beszélj velünk, és mi figyelünk rád, de Isten ne beszéljen velünk, nehogy meghaljunk!"
Szóval szerinted kitört egy vulkán, Mózes nem fulladt meg a kénes füstben napokig és a nép is minden gond nélkül eltáborozgatott a hegy lábánál.
Hihető. Egyébként hány Vulkán is van a pusztában? :P
Kedves "anonim an. 29. 12:56"
Ezt írtam: "Ez pont olyan..." Csak hasonlat volt, ha érted.
Az a legnagyobb baj a hozzád hasonló hívőkkel, hogy csak olvassátok, "bemagoljátok" a bibliát, de nem gondolkodtok...
Elvileg Isten adott szabad akaratot, amit TI nem használtok!
Nem is kell! A birkák mennek a háborúba meghalni a semmiért, leadják a tizedet, vagy többet is az egyháznak...
Most komolyan. Vallás, egyház nélkül nem lehet tisztességgel élni?
A Buddhizmus, ami vagy 500 évvel megelőzi Jézus születését, az miért eretnek vallás nektek? Buddha nevében biztosan kevesebb háború, gyilkosság történt, mint "Jézus nevében"...
Hmmm... Mi minden pusztult el a "vallás nevében" az évszázadok alatt? Zsidó, keresztény, muszlim gyilkolják egymást az istenük nevében, aki, vagy ami elvileg ugyanaz. Gondolkodjatok el ezen, és "Legyetek jók, ha tudtok".
Szóval... (bocs, rányomtam véletlenül)
Nem a 6os "anonim an. 29. 12:56" válaszoló vagyok, de annyit szerettem volna hozzáfűzni a válaszodhoz, hogy ha valaha is elolvastad Jézus tanításait és életét, s az apostolok leveleit, akkor Te magad is láthattad, hogy sehol sem található aggresszióra való bátorítás vagy feljogosítás, sőt, a hívás a szeretet és a békesség mindenki irányába. Csak annyit tudok mondani, hogy amit "Isten/Jézus nevében" tettek emberek, annak semmi köze nem volt Jézushoz, mert amint gyümölcseik mutatják, nem értették meg, mire hívja őket. Emiatt különbséget kell tenni a kereszténység (=Krisztus követése) és a "kereszténység" (mint vallás) között, ami sokszor nagyon félre-reprezentálja, hogy miről is szól a Jézussal való élet.
Ma sokan vallják magukat keresztényeknek, de csak egy töredékük az, a többiek önámításban élnek... És az "egyházak" sajnos támogatják őket ebben...
Kedves "anonim febr. 6. 14:46" Válaszadó!
(Mennyivel könnyebb volna egy vállalt kitatált név...)
Nem véletlenül írtam, a Buddhizmust példaképp...
A tanítások szinte ugyanazok. A követőik viszont...
"Jézus nevében" milliókat gyilkoltak le az elmúlt kb. 1750 évben, mióta létezik a ma ismert Biblia.
Az "Egyház", ami irányít minden hívőt.
Hihetetlen, hogy 2023-ban sem látjátok, hogy MI, emberek hordozzuk a jót, és a rosszat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!