Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért nem mutatja meg...

Isten miért nem mutatja meg magát az embereknek?

Figyelt kérdés
Ha valóban létezik, akkor miért csak prófétákon keresztül (Mózes, Jézus, Mohamed) mutatkozik az embereknek? Miért nem mondja, hogy hahó itt vagyok én, az Isten, higgyen bennem mindenki...

2023. jan. 22. 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Majd 4000 szilveszterén fogja
2023. jan. 22. 13:52
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Ugye? Én is pont ezt szoktam kérdezni. Viszont a vallásnak pont ez a lényege, hogy nem kell kézzelfogható bizonyíték, elég hinni benne, és akkor az a bizonyíték, hogy van, mert sokan hisznek benne.

Egy időben komoly vitákat folytattam vallásos emberekkel, szó szerint BÁRMIT meg tudnak magyarázni.

Kicsit (nagyon) olyan ez mint az ufó hívők. Nem számítanak a tudományos tények, itt vannak az idegenek és kész. A gabonakör készítő megmutatta az elejétől a végéig, hogy hogyan készítik el a gabonaköröket, kamera is felvette, de még utána is azt mondták a hívők, hogy ezt nem emberek csinálják! Nem szabad vitatkozni velük, teljesen fölösleges.

2023. jan. 22. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
2000 éve egy férfi azt mondta, hogy hahó itt vagyok én, az Isten, és keresztre lett feszítve érte.
2023. jan. 22. 14:02
 4/10 anonim ***** válasza:
49%

"itt vagyok én, az Isten, higgyen bennem mindenki"

De ha már itt lenne, akkor nem kellene hinni benne, hiszen onnantól az már tudás lenne.

2023. jan. 22. 14:08
 5/10 anonim ***** válasza:
47%
Isten eljött, megmutatta magát Jézusban, és nem hitt benne mindenki.
2023. jan. 22. 14:26
 6/10 anonim ***** válasza:
63%

A keresztény vallás szerint már megmutatkozott;Jézus képében..

"30Én és az Atya egy vagyunk."

2023. jan. 22. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

"nem hitt benne mindenki"

Akkor ez vagy nem ő volt, vagy ez volt a szándéka eredetileg is.

2023. jan. 22. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
Mert nem létezik, rengeteg féle istent kitaláltak már a régi emberek mert nem értették a világot (pl: miért van villámlás miért, kel fel a nap, miért vannak évszakok stb...) Az emberek egy része annyira lusta bármit elhisz inkább csak hogy ne kelljen gondolkodni.
2023. jan. 23. 01:11
 9/10 anonim ***** válasza:
27%

Mondj olyat, ahol nem mutatkozik.

Ha te csukot szemmel mész egy festmény kiállításra, akkor azt fogod mondani, hogy ha annyira festménykiállítás, miért nem mutattak egyet sem? Mutattak..,csak hát csukva volt a szemed.

2023. jan. 23. 04:47
 10/10 anonim ***** válasza:
40%

Jézus elött és utána is megmutathatta volna magát.

Ezenfelül akkor nem azért jött, hogy meggyőzön mindenkit hanem, hogy megfeszítsék.

Kérdés szempontjából Jézus nem releváns.

2023. jan. 23. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!