Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy az ateisták...

Miért van az, hogy az ateisták, elfogadják a homoszexuálisokat, transzneműeket, migránsokat, sőt, szinte mindent, viszont az Ábrahámi vallások követőit, főleg a keresztényeket meg nem?

Figyelt kérdés
Egyszóval mindent lehet az ateisták szemében csak Istenben hinni nem. :(

2023. jan. 23. 20:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%

Számtalan ateista van, aki nem fogadja el a homoszexualitást, transzneműséget, migránsokat és egyebeket, illetve olyanok is vannak, akik mind ezeket, mind az (egészséges) hívőket elfogadják.

Nem kéne általánosítani.

2023. jan. 23. 20:23
 2/23 A kérdező kommentje:

#1 És te ilyen "ateista" vagy?

Vagy mondj neveket, mutass példákat!

2023. jan. 23. 20:33
 3/23 anonim ***** válasza:
73%
Én olyan ateista vagyok, aki elfogadja a homoszexualitást, de a transzneműséget nem. Olyan, aki a legális bevándorlást és a beilleszkedni tudó és akaró emberek utazását, letelepedését támogatja, míg ennek az ellenkezőjét gyűlöli. Olyan, aki bármilyen vallást elfogad, amíg az adott hit gyakorlói tiszteletben tartják a többi vallást, illetve mások vallástalanságát.
2023. jan. 23. 20:35
 4/23 Mojjo ***** válasza:
100%

@2: Ha minden ateistáról beszélsz, kérlek mutasd te meg, hogy mindegyikük olyan, amikyennek leírtad.

Az emberek sokfélék. Az ateisták is, a hívők is. Ami azt illeti, az emberiség legalapvetőbb tulajdonsága a sokféleség. Szóval egy ilyen általánosítás egész biztosan nem igaz. Innentől kezdve meg értelmetlen a kérdésed.

2023. jan. 23. 20:49
 5/23 A kérdező kommentje:

"Ha minden ateistáról beszélsz, kérlek mutasd te meg, hogy mindegyikük olyan, amikyennek leírtad."

Bőven elég ha a többség olyan, elég ennek a kérdésnek ateista hozzászólásait végig olvasni.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2023. jan. 23. 21:01
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Én elfogadom a fenn soroltakat, és a bármilyen vallásúakat, kivéve azokat, akik rám/ránk akarják erőltetni a saját hitüket. Pl hogy azért ne legyen abortuszom, mert az ő vallásukban az bűn. Oké. Az enyémben meg nem. És ezt nem fogják fel, és csak kontraproduktív a dolog, mert csak még jobban megutáltatják magukat velem is, és sok más ateistával is.
2023. jan. 23. 21:04
 7/23 Mojjo ***** válasza:
93%
@5: Az a gond, hogy alapvetően torzít a statisztikád. Azok az ateisták, akik ilyen kérdések alá írnak - értelemszerűen - aktívan foglalkoznak ilyen kérdesekkel, aktívan keresik a vita lehetőségét róluk stb stb. És emiatt alapvetően eltérnek, de legalábbis eltérhetnek az ateisták nagy tömegétől, akik viszont az életben nem fognak ilyen kérdések alá írogatni. Épp ezért ilyesmikből pont semmit nem tudhatsz meg arról, mit gondolnak az ateisták. (Nem mintha egységes álláspontot képviselnének az istenhiten kívül bármiben is.)
2023. jan. 23. 21:15
 8/23 anonim ***** válasza:
93%

Egy ember ateizmusa csak azt jelenti, hogy nem hisz istenekben. Semmit nem mond el arról, hogy mennyire kedves, logikusan gondolkodó, szimpatikus, jó sakkozó, adakozó kedvű, kicsapongó, stb.

Ez olyan, mintha azt képzelnéd, hogy csak azért mert valaki mély hívő, templomba jár, akkor már nem lehet rossz ember. Nem értelek.

Akik elfogadják a homoszexuálisokat és a transzneműeket, azok LMBTQ-barát emberek. Akik a migránsokat segítik, azok befogadók. Akik a muszlim emberekkel nem ellenségesek, azok muszlim-barátok. Lehet, hogy nem a legjobb szavakat használtam, de szerintem így érthető. Az ateizmus az embereknek egyedül arra a tulajdonságára mutatnak rá, hogy nem hisz istenekben.

2023. jan. 23. 21:26
 9/23 anonim ***** válasza:
95%

Na állj, állj!

Attól még, hogy valaki elfogadja mondjuk a transzneműeket - még nem jelenti azt, hogy feltétlenül helyesli is, amit csinálnak, vagy hogy ő is az akar lenni.

PONT UGYANEZ a helyzet a különféle vallások képviselőivel is!

Én például elfogadom a mérsékelt hívőket. Azokat, amelyek elfogadnak engem is.

Azt nem fogadom el, amelyik erőszakkal téríteni akar, vagy beleszólni az életembe, pl. abortusz, eutanázia, ősrobbanás, evolúció, kötelező egyházi iskola/hittan, vagy adó témában.

2023. jan. 23. 21:50
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

"Bőven elég ha a többség olyan, elég ennek a kérdésnek ateista hozzászólásait végig olvasni."

Es ugy gondolod, hogy az ateistak tobbsege irt valamit az altalad citalt kerdes ala?

2023. jan. 23. 23:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!