Miért van az, hogy az ateisták, elfogadják a homoszexuálisokat, transzneműeket, migránsokat, sőt, szinte mindent, viszont az Ábrahámi vallások követőit, főleg a keresztényeket meg nem?
Számtalan ateista van, aki nem fogadja el a homoszexualitást, transzneműséget, migránsokat és egyebeket, illetve olyanok is vannak, akik mind ezeket, mind az (egészséges) hívőket elfogadják.
Nem kéne általánosítani.
#1 És te ilyen "ateista" vagy?
Vagy mondj neveket, mutass példákat!
@2: Ha minden ateistáról beszélsz, kérlek mutasd te meg, hogy mindegyikük olyan, amikyennek leírtad.
Az emberek sokfélék. Az ateisták is, a hívők is. Ami azt illeti, az emberiség legalapvetőbb tulajdonsága a sokféleség. Szóval egy ilyen általánosítás egész biztosan nem igaz. Innentől kezdve meg értelmetlen a kérdésed.
"Ha minden ateistáról beszélsz, kérlek mutasd te meg, hogy mindegyikük olyan, amikyennek leírtad."
Bőven elég ha a többség olyan, elég ennek a kérdésnek ateista hozzászólásait végig olvasni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Egy ember ateizmusa csak azt jelenti, hogy nem hisz istenekben. Semmit nem mond el arról, hogy mennyire kedves, logikusan gondolkodó, szimpatikus, jó sakkozó, adakozó kedvű, kicsapongó, stb.
Ez olyan, mintha azt képzelnéd, hogy csak azért mert valaki mély hívő, templomba jár, akkor már nem lehet rossz ember. Nem értelek.
Akik elfogadják a homoszexuálisokat és a transzneműeket, azok LMBTQ-barát emberek. Akik a migránsokat segítik, azok befogadók. Akik a muszlim emberekkel nem ellenségesek, azok muszlim-barátok. Lehet, hogy nem a legjobb szavakat használtam, de szerintem így érthető. Az ateizmus az embereknek egyedül arra a tulajdonságára mutatnak rá, hogy nem hisz istenekben.
Na állj, állj!
Attól még, hogy valaki elfogadja mondjuk a transzneműeket - még nem jelenti azt, hogy feltétlenül helyesli is, amit csinálnak, vagy hogy ő is az akar lenni.
PONT UGYANEZ a helyzet a különféle vallások képviselőivel is!
Én például elfogadom a mérsékelt hívőket. Azokat, amelyek elfogadnak engem is.
Azt nem fogadom el, amelyik erőszakkal téríteni akar, vagy beleszólni az életembe, pl. abortusz, eutanázia, ősrobbanás, evolúció, kötelező egyházi iskola/hittan, vagy adó témában.
"Bőven elég ha a többség olyan, elég ennek a kérdésnek ateista hozzászólásait végig olvasni."
Es ugy gondolod, hogy az ateistak tobbsege irt valamit az altalad citalt kerdes ala?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!