Miért van az, hogy az ateisták, elfogadják a homoszexuálisokat, transzneműeket, migránsokat, sőt, szinte mindent, viszont az Ábrahámi vallások követőit, főleg a keresztényeket meg nem?
A kulcsmondatod:
"mindent lehet az ateisták szemében csak Istenben hinni nem"
Még akkor is, ha ez a kijelentés TÖBB SEBBŐL VÉRZIK!
1. "ATEIZMUS" és a homoszexualitás, transzneműség, migráció között SEMMI ok, okozati összefüggés nincs! "Ateisták" között se mindenki fogadja el, de számtalan hívő elfogadja...
2. Bármibe lefogadom, fingod nincs, mit jelent az ateizmus! Tulajdonképpen az is egy HIT... Ahelyett hogy itt részletekbe belemennék, guglizd ki az "ateizmus" és a "agnosztikus ateizmus" kifejezéseket!
3. A valóság megismerésének van egy olyan módja, ami sokszorosan übereli a hitet: Ez pedig a tapasztalatokon alapuló - tudományos - MEGGYŐZŐDÉS! Ez pedig szemben áll egy generációkon át öröklött karakterhalmazzal, amit méla beleegyezéssel "Isten szavának" tulajdonítanak. Ld.: Credo Quia absurdum est...
4. "Istenben hinni"... LOL! Mit és hogyan hiszel egyáltalán!? Ha katolikus vagy, hallottál már a Depositum dogmatikai ballasztjairól? (Ha nem: a Heidelbergi káté, vagy az Ágostai hitvallás gránitsziládságú ungabungáiról...)
Nem érted, igaz? Nos, egyszerűbben és tömörebben már ismerős lesz:
"Nekünk BIZONYÍTÉK kell, nem ÍGÉRET!"
#12 Jégszív
A 2. pontodban van egy kis hiba. Az ateizmus nem feltétlenül hit. Az ateisták többsége inkább agnosztikus ateista azaz nem hisznek istenekben de nem is tagadják azt. Akik konkrétan tagadják ,hogy nincsenek istenek (de bizonyítékaik nekik sincsenek) azokat inkább antiteistának/ erős vagy harcos ateistának szokás nevezni, ők kisebbségnek számítanak. Nem szerencsés összemosni minden “ateistát” mert többféle van (s itt még mindig csak az ateizmusról van szó). Nem ugyan az nem-hinni valamiben mint hinni valami nem-létében. Utóbbi az ami mondhatni ugyan úgy hit alapú.
Ha még egyszer nekifutsz annak a fránya két sornak, rájössz, hogy ugyanarra gondolunk! Jelesül: magam is különbséget teszek "ateista" és "agnosztikus ateista" (mint pl.: én!) között. Sajnálom, hogy ez nem jött le...
Amiket leirtál. Nincs mit nem elfogadni rajta. Egy halom ember szétkúrja ezt a bolygót, ezért sokan elhagyják a lakóhelyüket. Ez a migráció. Ezen te mit nem fogasz el? Maradjon a bomba célpontja alatt?? O.o
A többi leirtan sincs mit elfogadni vagy nem elfogadni, mivel semleges tényezők, minthogy neked 2 lábad van.
Az ateisták tipikusan nem a vallásokat, hanem az egyházakat nem fogadják el.
Az istenhittel nincs gondjuk nagy átlagban, bár hozzám hasonlóan én is furának tartom, sőt én személy szerint tényként tudom, hogy istenben hinni istenkáromlás. A bajuk, hogy az egyházak szinte csak istennel ellentétes dolgokat csinálnak. Minden isteni erénytől elfelé húznak. Ne szeress, ne gondolkozz, ne fogadj el, ne érts meg, ne légy önmagad, ne tudj, hanem higgy. És persze másokat is ezek felé húzz, miközben megpróbálsz nem fejlődni, sőt a fejlesztő dolgokat, mint meditáció, jóga, és egyéb szellemi, mentális, és fizikai egészség/teljesség felé ösztönző gyakorlatokat, élből utasitsd el. Ahogy már mondtam, a ne gondolkozz parancs miatt, nincs kommunikáció, érvelés, kritikusság, csupán hit.
Szerinted isten azt akarja, hogy higgy benne, vagy hogy tudd, és megéld őt? :DD
Én mint igaz keresztény mondtam ezt mind!
Az előttem lévők már leírták, miért nem lehet ilyen szempontból egy kalap alá venni az ateistákat, viszont szeretnék részben választ adni a kérdésre.
Én ugyan nem vagyok ateista (kereszténynek sem mondanám magam), de szerintem azoknak az embereknek, akiknek ilyen a hozzáállása (és akik nem feltétlenül ateisták), ilyesmi a véleménye: el tudja fogadni a homoszexuális embereket, mert nem ártanak vele senkinek. (Itt tehet fontos hangsúlyozni, hogy amennyiben Józsi zaklatja a Misit, aki vagy nem is homoszexuális, vagy az, de nem akar tőle semmit, úgy Józsi viselkedése nem elfogadható, de ez nem a homoszexualitásából fakad, mert ha heteroszexuális lenne, és a Mancit zaklatná, úgy az is elfogadhatatlan. Ugyanez igaz a transzneműekre és a migránsokra is.)
Az Ábrhámi vallások azonban károsak teljes embercsoportokra nézve - például a homoszexuálisokra, transzneműekre, de nagyon sok hímsoviniszta nézetet is vallanak. Itt tehát nem azzal van bajuk, hogy te hiszel Istenben, hanem azzal, hogy erre az Istnre hivatkozva gyűlölni lehet pl a melegeket. És szerintem a többségnek ezzel van baja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!