Miből gondoljuk, hisszük, hogy Isten jóságos? Milyen cselekedetei alapján gondoljuk jóságosnák?
Pl. a majomszabásúak úgy verik egymást agyon lelkiismeret nélkül ,mint állat.
Az embernek van lelkiismerete, ami tükrözi Istent, kivétel ez alól néhány állatember, akik lehet tényleg a Sátántól vannak.
Te különben kérdező, nem ismersz egyetlen egy jóságos embert sem?
Sajnállak. Nekem szerencsém van, jó pár ilyet ismerek.
Az embernek van lelkiismerete, igénye az igazságosságra. Mindezek nem vezethetők le a természet törvényeiből.
Jelen világ folyása nem tükrözi az Isten akaratát, mert azt olvassuk aki e világot szereti, az Isten ellensége.
"Ne szeressétek a világot, sem azt, ami a világban van! Ha valaki szereti a világot, nincs meg benne az Atya szeretete, mivel minden, ami a világban van: a test kívánsága, a szem kívánsága és az élet kevélysége, nem az Atyától van, hanem a világból."
Én optimista vagyok és hiszek ennél a bolygónál szelídebb világok létezésében is. Sőt mi több, hogy oda el is lehet jutni.
Nem is tudnék azzal a tudattal élni, hogy Isten nem jó. Szerencsére Jézus felcsillantotta a reményt, hiszen azt tanította, hogy létezik egy Atya és az Jó. Sőt, azt is tanította, hogy Isten személyes, és felvehető a kapcsolat vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!