Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik hisznek (több)Istenben,...

Akik hisznek (több)Istenben, mit gondoltok erről az idézetről, mennyire fedi a valóságot szerintetek?

Figyelt kérdés

"Ők is hajdanán emberek voltak. És az emberek bűnösek. Harag, félelem, irigység, kétségbeesés, szomorúság, kapzsiság. A kísértés ezekből az érzésekből születik. Az emberek döntik el, hogy mi a helyes vagy helytelen, de ez nem vonatkozik az Istenekre. Más szóval az Istenek azt csinálnak, amit akarnak. Beleértve mások bántalmazását vagy életének elvételét. Tudod miért? Mert az Istenek nem tehetnek rosszat. Egy nap ő is megkapja büntetését. Isteni büntetést."

Valójában tényleg vannak kegyetlen Istenek, akik büntetnek, ha valami helytelen dolgot teszünk? Ez valahogyan még hihető is, hiszen a karma működik. Ha valaki nem hisz a karmában, akkor nézzen szét a világban, hogy mik történnek.

Trágár és idióta veszekedéseket nem akarok olvasni. Korrekten fejezd ki a véleményedet. Köszönöm.

2020. júl. 28. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:
84%
Őszintén szólva én nem egészen értem itt a logikai összefüggéseket az egyes mondatok között. Hogy jön ide az idézet és honnan van egyáltalán? Hogy jönnek az "istenek" a karmához? Mire gondolsz, amikor ezt írod: "Ha valaki nem hisz a karmában, akkor nézzen szét a világban, hogy mik történnek." (Ha az "azt kapod, amit adsz" elvét látod érvényesülni a világban, arra szeretnék valami konkrét példát, mert én nagyon is az ellenkezőjét látom ennek pozitív és negatív irányban egyaránt).
2020. júl. 28. 21:59
 2/2 anonim ***** válasza:
54%

Ezt az idézetet nem találtam meg sehol, csak ezen az oldalon, emiatt nem tudtam elolvasni a szövegkörnyezetet.

Maga a szöveg önellentmondást tartalmaz: egyszer azt írja, hogy az istenek nem tehetnek rosszat. A következő mondatban azt olvassuk, hogy megkapják büntetésüket. Miért? Ha nem követtek el bűnt, nincs értelme büntetésről beszélni.

Az isteneket az emberek találták ki, tárgyakban, állatokban, emberi és emberfeletti lényekben keresve azt, amihez vagy akihez fordulhatnak segítségért. Ahogy fejlődött a társadalom, a tudományok, úgy alakultak át ezek a hiedelmek fokozatosan.

A karma nem működik. Csak annyira, amennyire a dobókocka megmondja a jövőt. Hány bűnözőt látsz, aki úgy éli le a teljes életét, hogy semmi vagy szinte semmi gondja nincs? Hány diktátorról tudunk, aki mérhetetlen gazdagságban töltötte életét, a népe nyomorgott, és "ágyban, párnák közt" halt meg?

Kognitív torzulás okozza, hogy igazolva hisszük a karmát. Mikor valaki megbűnhődik egy hibájáért, akkor rámutatunk, hogy ugye! Amikor nem bűnhődik meg, azt nem figyeljük. Csak azt számoljuk, amikor betalált az elmélet, azt nem, amikor hibás.

2020. júl. 29. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!