Miből gondoljuk, hisszük, hogy Isten jóságos? Milyen cselekedetei alapján gondoljuk jóságosnák?
Jézus mondta akiről feltételezik, hogy nem hazudot és ismeri.
Áldozatnak tekintik Jézus elküldését és halálat.
Megteremtette az embert.
Szabad akaratot adott nekik.
Ezek szoktak leginkább elő kerülni.
Áldozatnak tekintik Jézus elküldését és halálat.
Lényegében maga okozta Isten az egész problémát, (mivel mindenható) amiért el kellett küldeni Jézust és végül meg kellett halnia szenvedve
Megteremtette az embert.
Ja lassan tönkreteszi a világot a földet az teremtett helyét ez a teremtett lény
Szabad akaratot adott nekik.
Pont a szabad akarat megteremtésével hozta létre a rosszat és a gonoszságot
Egyrészről én csak azt írtam amit másoktól olvastam hasonló kérdések alatt.
Másrészről pedig egy teljesen bűn és szenvedés nélküli világban is ki választhatná az ember kit szerrt, kivel akar élni, mi a kedvenc zenéje, stb.
Azt nem tudom, hogy szerintük egy ilyen világban lenne-e szabad akarat.
Pontosan milyen lehetőségektől kéne megfosztani egy embert, hogy ne legyen szabad akarata?
Csak annyi, hogy tudjál rossz döntést is hozni és jót is?
Ha a bűn nem létezne akkor nem lenne szabad akarat?
Légyszíves határozd meg a szabad akarat paramétereit.
Mik a feltételei pontosan?
#7 leírtad a paramétereit. Dönthetsz jó és rossz között. Isten és a bűn között. Ez a szabad akarat.
#8 Isten bármit teremt, annak van szabad akarata. Gondolj bele, milyen érzés lenne, ha megteremtenél valamit, ami téged dícsőít szüntelen (mert ugye ez lenne a Menny és az örök boldogság) úgy, hogy közben nem dönthet máshogy. De ki is próbálhatod. Írj be valamit a Google fordítóba, amit szívesen hallanál és olvastasd föl vele. Ha úgy érzed, hogy az ugyanolyan jól esik, mintha a gyereked önszántából jönne oda és mondaná neked, akkor igazad van abban, hogy nincs szükség szabad akarata.
"#7 leírtad a paramétereit. Dönthetsz jó és rossz között. Isten és a bűn között. Ez a szabad akarat."
Tehát ha lenne egyetlen egy bűnre lehetőség a világban, amivel nem ártanánk senkinek, aminek a büntetése is nagyjából annyi lenne mintha 5 centet kéne dobni egy üvegbe (vagy még annyi sem mert nem kötelező büntetni) akkor is lenne már szabad akarat.
" Isten bármit teremt, annak van szabad akarata. "
Láttam egy követ az úton. Nem tudott dönteni jó és rossz között. Akkor hogyan van ez?
"De ki is próbálhatod. Írj be valamit a Google fordítóba, amit szívesen hallanál és olvastasd föl vele. Ha úgy érzed, hogy az ugyanolyan jól esik, mintha a gyereked önszántából jönne oda és mondaná neked, akkor igazad van abban, hogy nincs szükség szabad akarata."
Gyerek esetében valahogyan nincsen ott az, hogy ha nem jön oda és mondja az nekem, hogy szeret akkor agyon verem (pokolra küldi).
Isten esetén mégis van. Ez kicsit ellent mond annak, hogy önszántadból kell mondanod azt, hogy szereted.
Arról nem is beszélve, hogy könnyebb lenne olyanról véleményt mondani esetünkben, hogy szeretjük-e vagy sem amit ismerünk. Tehát ha jelen lenne folyamatosan a világban, mindenki életében. Akkor lehetne őszintén azt mondani, hogy szereted.
Főleg mert sokan elutasítják Isten az alapján amilyen kép él bennük a biblia alapján például. Ha téves kép él bennük akkor ezt a problémát könnyen meglehetne oldani azzal, hogy megmutatja magát.
Aztán még ott van az a probléma is ezzel az egésszel, hogy csak azért teremtett egy fajt, hogy azok szeressék és dicsőítsék őt?
Ez sem egy túl szeretet teljes vagy eleve nem is normális felfogás. De magyarázná, hogy miért bünteti azt aki nem szereti. Csak ez a felállás nem olyan mint egy jó szülő és a szeretett gyereke közti. Ez egy mentális problémákkal küzdő szülő aki nem szereti a gyerekét, csak kihasználja őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!