Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hit vagy a cselekedet vezet...

A hit vagy a cselekedet vezet a megüdvözüléshez?

Figyelt kérdés
A hittel az a baj, hogy rossz emberek, olyanok akik nem érdemelnék meg is megüdvözülhetnek csak mert hisznek. A cselekedettel pedig az a baj, hogy olyan emberek kiknek a munkája alapból a segítség nyújtás, mint mentős, tűzoltó, orvos akkor ők pedig automatikusan üdvözülhetnek, ami megint nem igazságos.

2023. jan. 9. 16:50
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
21%
A hit. Miért te döntöd el, hogy megérdemli az vagy sem az üdvözülést. Ez nem irigység részedről? Ezt egyedül Isten dönti el, egyébként a szívet nézi Isten.
2023. jan. 9. 16:59
 2/44 anonim ***** válasza:
64%
A bűnbánat.
2023. jan. 9. 17:06
 3/44 anonim ***** válasza:
76%
A cselekedet, a munka.
2023. jan. 9. 17:09
 4/44 anonim ***** válasza:
66%

Ha a hitet úgy értelmezzük, hofy Valódi Hit, akkor igen, egyedül hit által üdvözülünk.

A valódi hit 3 dologból áll:

1. Elmebeli egyetértés az adott dologgal, ismeret.

2. Krisztus követése

3. A harmadikra nem emlékszem, bocsi. :) Ha hazaértem, utánanézek, mert leírtam. :)

2023. jan. 9. 17:10
 5/44 anonim ***** válasza:
66%
3-as apám most 80 éves és azt mondta, hogy baromi nagy ökörség volt sokat dolgozni és böcsülettel, tiszta hiábvalóság. Jobb lett volna csak Istenre gondolni és jól érezni magát.
2023. jan. 9. 17:24
 6/44 anonim ***** válasza:
78%
Mind a kettő kell hozzá, legalábbis a Biblia alapján, hiszen azt mondja, hogy a hit halott cselekedet nélkül, míg máshol azt, hogy az ördögök is hisznek, mégis elkárhoznak.
2023. jan. 9. 17:26
 7/44 anonim ***** válasza:
78%

5: asszem megmagyaraztad magadnak, amit akartál.

A hitbeli munka, jo cselekedet nem pont az a napi 8 óra.

2023. jan. 9. 17:29
 8/44 anonim ***** válasza:
22%
7-es én pl. festőművész vagyok, egész nap az olajfestéket és vásznat látom, nagyon emberrel nem találkozom. Több időm nincs, úgyhogy nem értem mi az a hitbeli munka.
2023. jan. 9. 20:16
 9/44 anonim ***** válasza:
95%
Es hol a összefüggés azzal hogy mi a foglalkozásod?
2023. jan. 9. 20:23
 10/44 anonim ***** válasza:
95%

Vagy azt gondolod, hogy a jo cselekedhez folyamatosan emberek között kell lenni? Most is emberek között vagy. Itt is tehetsz jót egyvjo tanáccsal. Utana jobban érzed magad. Ez a visszajelzés. Ha rosszat teszel, rosszul érzed magad, az is visszajelzés.

De egy remete teljesen egyedül is tud tenni, pl. imával. Minél tudatosabb (fel/megvilágosultabb) a munkája annál hatékonyabb.

Decemberek nélkül mast is lehet tenni, tehetsz jót egy állattal is, egy növénnyel is.

2023. jan. 9. 20:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!