Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hit vagy a cselekedet vezet...

A hit vagy a cselekedet vezet a megüdvözüléshez?

Figyelt kérdés
A hittel az a baj, hogy rossz emberek, olyanok akik nem érdemelnék meg is megüdvözülhetnek csak mert hisznek. A cselekedettel pedig az a baj, hogy olyan emberek kiknek a munkája alapból a segítség nyújtás, mint mentős, tűzoltó, orvos akkor ők pedig automatikusan üdvözülhetnek, ami megint nem igazságos.

2023. jan. 9. 16:50
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
61%

Fáj nekik az igazság, hogy csak ketelyeket ad nekik az ateizmusuk, meg a többi humbug.

De hogy ezzel idejönnek házhoz a *óf**zért. Gratulálok:D

2023. jan. 10. 11:10
 32/44 anonim ***** válasza:
90%

27-es még annyit, hogy Pál apostol a görögöket egyből lebeszélte a görög isteneikről. Erről akarsz olvasni, mert el tudom küldeni azt a részt.

Röviden annyit mondott nekik, hogy ti görögök nagyon hithűek vagytok, de tévúton jártok, mindenféle isteneket imádtok, de viszont az egy igaz Isten, akiről tanúságtétel történt nem ismeritek. És ekkor világosította fel őket Pál, hogy mi is az egy igaz Isten.

És látod belátták a görögök...

2023. jan. 10. 11:11
 33/44 Darkmoon80 ***** válasza:
58%

"Én nem értem ezeket az ateistakat, poganyokat, okkult ezo new ageseket, stb

Mit hisznek, mi lesz ha egy keresztény körbe jönnek pocskondiazni?"

Láthatóan te tévedtél el!!! EZ nem a keresztény kör...

Nézz rá a topic címére! Nem "Vallás" van odaírva, hanem "vallásKRITIKA".

Te mit hiszel mégis?

A kritika magában foglalja azt is, hogy nem nyaldossa valaki az istenkéd lábát, hanem kritikával illeti, szabadon véleményt nyilvánít róla, és nem feltétlenül dicséri, függetlenül attól, hogy ez téged mennyire érint. Ha nem tetszik olvasd a "vallás" rovatot.

2023. jan. 10. 11:12
 34/44 anonim ***** válasza:
27%

Még annyit a 32-eshez, hogy a jehovák egy bátor, hittel rendelkező emberek. Úgy tekintek rájuk, mint Pál apostol leszármazottaira. Ahogy a görögöket lebeszélte Pál, ugyanúgy a buddhistákat, hindukat, muszlimokat is meg kell győzni, hogy amit csinálnak tévút! Ez nagyon-nagyon nehéz feladat!

Pál mellet Isten is állt, pl. megmarta egy halálos kígyó és lesöpörte azt csak a kezével és tovább beszélt. Már ekkor csodának látták.

Az a gond, hogy most nem születik ilyen "hittérítő", pl. felrobbantaná egy iszlamista és ő tovább beszélne a néphez.

Ha ilyen ember lenne a Jehováknál, akkor elsöprőek lennének, nagyon sokan hinnének.

Én magam nem vagyok Jehova!

2023. jan. 10. 11:18
 35/44 anonim ***** válasza:
7%

"Az, hogy valaki milyen buzgón imádkozik, Istent nem nagyon érdekli. Pl. egy iszlamista merénylet előtt buzgón imádkozik, hogy minél több embert irtson ki."

Ez a válaszod is bizonyítja hogy mennyire tévúton jársz. Te akarod megmondani hogy Istent mi érdekli? Szerinted amúgy melyik ér többet? Ha egy muszlim napi ötször imádkozik Istenhez vagy az hogy te hetente egyszer elhadarsz egy miatyánkot lefekvés előtt? Az meg hogy terroristákra akarsz mutogatni szánalmas. Én is mutogassak a keresztény terroristákra? Vagy a pedofil keresztény papokra?

2023. jan. 10. 11:18
 36/44 anonim ***** válasza:
90%

Ez egyébként a vallás rovatban volt, valaki eszement átrakta a valláskritikába ;)))

Most már jöhettek ateisták, átadom a terepet!

2023. jan. 10. 11:21
 37/44 anonim ***** válasza:
21%

33: olvasd mar el a kerdest? Nyilvanvalo minden ertelmes embernek, hogy a keresztényi körön belül értendő a kritika is.

Ha ez neked nem tetszik, kötözködj, ott ahol elhiszik neked a demagogiadat.

Ez tovabbra is keresztenykerdes, es nem a kersztenyseget kerdojelezzuk meg itt, nem azt kritizaljuk, hanem a konkret kérdést keresztenyi értelmen belül!

2023. jan. 10. 11:23
 38/44 A kérdező kommentje:

Hát na, jó kis vita alakult ki míg távol voltam. Néhány dolgot kivéve nem nagyon kívánok reagálni az itt elhangzottakra.

"OK, csak el kellene végre dönteni melyik is az "igazi"!!!!"

Darkmoon! Ha nem lenne benned ez a túlhajtott racionalizmus, te magad is éreznéd bizonyos istenek, és hitrendszerek közötti fajsúlyosságát, és nem szorulna különösebb magyarázatra. Vagy tisztában vagy vele, csak mindent felhasználsz a hívők ellen amit lehet. Esetedben ez utóbbit tartom reálisnak.

"Láthatóan te tévedtél el!!! EZ nem a keresztény kör...

Nézz rá a topic címére! Nem "Vallás" van odaírva, hanem "vallásKRITIKA"."

Jogos, de a valláskritika nem azt jelenti hogy = ateistaklub.

Itt ugyanúgy kritizálhatja keresztény az iszlámot, zsidó a keresztényt, agnosztikus a gnosztikust, és a többi.

2023. jan. 10. 17:18
 39/44 anonim ***** válasza:
21%
Oh az iszlámot, az okkultot, a new age-t, stb. nem fogják piszkálni. Azok nem az Igazságról szólnak, ami nekik fáj:D
2023. jan. 10. 17:45
 40/44 anonim ***** válasza:

Amikor hitről van szó, nem mindegy, hogy valaki ELhisz valamit vagy hisz BENNE. Hinni valamiben azt jelenti, hogy bizodalmad van benne, kötődsz hozzá, hűséges vagy, pont ezért társulnak hozzá cselekedetek is, viszont nem ezek a cselekedetek üdvözítenek, hanem maga a hit. Viszont lehet simán csak ELhinni valamit, az nem elég, pl. attól még nem leszek buddhista, ha csak annyit mondok, hogy hallottam erről a Buddha nevű csávóról, aki beleillett az eddigi történelmi ismereteimbe, ezért elhiszem, hogy létezett.

A hitre pedig azért van szükségünk, hogy a bűntől megszabaduljunk. Senki sem hibátlan, ezért kell az, hogy Jézus az áldozatával eltörölje a bűneinket. Minél jobban hiszünk benne, annál jobban bízhatunk benne, hogy Isten nem bűnösként tekint ránk, hanem a gyermekeiként.

2023. jan. 11. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!