Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hit vagy a cselekedet vezet...

A hit vagy a cselekedet vezet a megüdvözüléshez?

Figyelt kérdés
A hittel az a baj, hogy rossz emberek, olyanok akik nem érdemelnék meg is megüdvözülhetnek csak mert hisznek. A cselekedettel pedig az a baj, hogy olyan emberek kiknek a munkája alapból a segítség nyújtás, mint mentős, tűzoltó, orvos akkor ők pedig automatikusan üdvözülhetnek, ami megint nem igazságos.

2023. jan. 9. 16:50
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
19%
Igen, a hit sokféle lehet, lehet hinni a szerencsében is vagy hogy átsétál előtted egy fekete macska. De az igazi HIT semmivel nem keverhető össze, csak az egy igaz Istennel való kapcsolat az igaz HIT, amit most tényleg a keresztények művelnek. Pl. a buddhisták a nagy hasú ember előtt hajlonganak, hát tegyék...
2023. jan. 10. 10:41
 22/44 anonim ***** válasza:
14%
20: nem, te vagy ennyire primitív
2023. jan. 10. 10:45
 23/44 Darkmoon80 ***** válasza:
53%

"csak az egy igaz Istennel való kapcsolat az igaz HIT"

OK, csak el kellene végre dönteni melyik is az "igazi"!!!!

2023. jan. 10. 10:57
 24/44 anonim ***** válasza:
74%

"csak az egy igaz Istennel való kapcsolat az igaz HIT, amit most tényleg a keresztények művelnek."

Ezen jót nevettem :) Áruld már el hogy ez miben nyilvánul meg keresztényeknél? A legtöbb keresztény életmódját tekintve semmiben nem különbözik az ateistáktól csak azt mondja hisz Istenben. A zsidók és a muszlimok is ugyanabban az Istenben hisznek, de náluk ez sokkal inkább a mindennapi élet része. Például a muszlimok legalább napi ötször imádkoznak, a zsidók háromszor, egy keresztény meg jobb esetben elhadar egy miatyánkot lefekvés előtt.

Egyébként is a hit jelentése vallási értelemben annyi hogy hisz az illető egy felsőbb isteni hatalomban. Ez bármelyik vallásra igaz lehet. De mondom, ha az egy Isten vonatkozásában nézzük, a keresztényeknél szinte semmiben nem nyilvánul meg a hit a zsidókkal és muszlimokkal összehasonlítva.

2023. jan. 10. 11:01
 25/44 anonim ***** válasza:
21%

A konkrét eredeti kérdés keresztényi. Megis mit gondolsz mit tartanak igaznak az itt válaszoló keresztények?

Én nem értem ezeket az ateistakat, poganyokat, okkult ezo new ageseket, stb

Mit hisznek, mi lesz ha egy keresztény körbe jönnek pocskondiazni? Eszmecsere lesz? Vedd át az igaz eszmét, nincs cserebere. Mazochisták ezek? Hülyéznek meg ilyenek. Tiszta röhej.

2023. jan. 10. 11:01
 26/44 anonim ***** válasza:
20%

23 Hát, a Buddhát, meg a sok kezű Sívát, Poszeidónokat már kizárhatjuk...

Egy biztos, hogy Isten nem kézzel fogható és nem látható! Senki nem látta még, mert nem lehet. Azért is mondta, hogy vagyok, aki vagyok. Érezni lehet, mert az egész világ a személyét tükrözi, benne van egy rigóban, cinkében, stb. Mindenhol ott van. Nem tudom tudtam-e segíteni?

2023. jan. 10. 11:02
 27/44 Darkmoon80 ***** válasza:
58%

Mondhatod ugyanis, hogy a tied az igazi, csak az összes többi is ezt mondja.

És neked sincs semmivel sem több alapod rá, mint nekik....

2023. jan. 10. 11:03
 28/44 anonim ***** válasza:
89%
A kérdés viszont a keresztenyi megudvozulesre vonatkozik. Irj sajat kerdest a sajat vallasodrol.
2023. jan. 10. 11:04
 29/44 anonim ***** válasza:
90%
Az, hogy valaki milyen buzgón imádkozik, Istent nem nagyon érdekli. Pl. egy iszlamista merénylet előtt buzgón imádkozik, hogy minél több embert irtson ki.
2023. jan. 10. 11:05
 30/44 anonim ***** válasza:
90%
27-es egy picit nem tudnál elgondolkozni, amit írtam? Szerinted a kövér Buddha az lehet egy Igazi Isten? Ott borulnál le előtte a földön? Nem vicces?
2023. jan. 10. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!