A hit vagy a cselekedet vezet a megüdvözüléshez?
"csak az egy igaz Istennel való kapcsolat az igaz HIT"
OK, csak el kellene végre dönteni melyik is az "igazi"!!!!
"csak az egy igaz Istennel való kapcsolat az igaz HIT, amit most tényleg a keresztények művelnek."
Ezen jót nevettem :) Áruld már el hogy ez miben nyilvánul meg keresztényeknél? A legtöbb keresztény életmódját tekintve semmiben nem különbözik az ateistáktól csak azt mondja hisz Istenben. A zsidók és a muszlimok is ugyanabban az Istenben hisznek, de náluk ez sokkal inkább a mindennapi élet része. Például a muszlimok legalább napi ötször imádkoznak, a zsidók háromszor, egy keresztény meg jobb esetben elhadar egy miatyánkot lefekvés előtt.
Egyébként is a hit jelentése vallási értelemben annyi hogy hisz az illető egy felsőbb isteni hatalomban. Ez bármelyik vallásra igaz lehet. De mondom, ha az egy Isten vonatkozásában nézzük, a keresztényeknél szinte semmiben nem nyilvánul meg a hit a zsidókkal és muszlimokkal összehasonlítva.
A konkrét eredeti kérdés keresztényi. Megis mit gondolsz mit tartanak igaznak az itt válaszoló keresztények?
Én nem értem ezeket az ateistakat, poganyokat, okkult ezo new ageseket, stb
Mit hisznek, mi lesz ha egy keresztény körbe jönnek pocskondiazni? Eszmecsere lesz? Vedd át az igaz eszmét, nincs cserebere. Mazochisták ezek? Hülyéznek meg ilyenek. Tiszta röhej.
23 Hát, a Buddhát, meg a sok kezű Sívát, Poszeidónokat már kizárhatjuk...
Egy biztos, hogy Isten nem kézzel fogható és nem látható! Senki nem látta még, mert nem lehet. Azért is mondta, hogy vagyok, aki vagyok. Érezni lehet, mert az egész világ a személyét tükrözi, benne van egy rigóban, cinkében, stb. Mindenhol ott van. Nem tudom tudtam-e segíteni?
Mondhatod ugyanis, hogy a tied az igazi, csak az összes többi is ezt mondja.
És neked sincs semmivel sem több alapod rá, mint nekik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!