Miért van az embereknek szükségük vmilyen hitre, vallásra, kapaszkodóra?
Nem vagyok vallásos, de azt tapasztaltam, hogy nagyon sokaknak rettentően fontos ez a dolog.
Én személy szerint a saját gondolataim alapján működöm, nincsen szükségem saját irányítóra, de attól még tudom, hogy nincs szabadság, mindenképp befolyásol rengeteg dolog, és a "sors". (18,l.)
"ők legalább kapaszkodnak valamibe"
Csak azt hiszik, hogy kapaszkodnak, de valójában a semmit próbálják markolni.
Most képzeld el, mennyi vallás, hit létezik, meg létezett eddig, amelyek jószerével kizárják egymást.
Kicsit olyan ez, mint Karinthy Röhög az egész osztály c. novellája, amikor cédulákat ragasztanak egymásra, amire rá van írva az illető minősítése, hogy "hülye vagyok" és mindenki röhög rajta.
A vallásosak is valahogy ilyen módon minden más vallást hülyeségnek gondolnak, a sajátjukat meg az összes többi gondolja annak és az holtbiztos is, hogy ezer hitből 999 az is, mert maximum csak egy lehetne valós, ám csak az ateisták tudják, hogy mind az ezer hülyeség.
Pont a csalóka remény nem segít.
A legtöbbször pont az kell, hogy az ember szembenézzen a valósággal és átértékelje a dolgokat annak megfelelően változtasson és akkor tud megoldódni minden, mert különben mégis, miért oldódna meg bármi is?
Legtöbbször csak egyszerű szemléletváltásra van szükség és máris adódnak a megoldásra a lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!