Miért van az embereknek szükségük vmilyen hitre, vallásra, kapaszkodóra?
Nem vagyok vallásos, de azt tapasztaltam, hogy nagyon sokaknak rettentően fontos ez a dolog.
Én személy szerint a saját gondolataim alapján működöm, nincsen szükségem saját irányítóra, de attól még tudom, hogy nincs szabadság, mindenképp befolyásol rengeteg dolog, és a "sors". (18,l.)
Örök élet?
Bevenné a kis hasad.
Micsoda féktelen nagyravágyás!
" mert emberek vagyunk, nem érzelemmentes gépek."
Vagyis szerinted az ateistáknak nincsenek érzelmeik?
Érzelmeink pont ugyanannyira vannak, mint romlott erkölcsük.
Több oka lehet. Vagy a szüleiktől örökölték, és nem csalódtak azok életmódjában, ezért példaértékűnek tekintik. Vagy padlóra kerültek egy élethelyzetben, és pont a megfelelő pillanatban találkoztak az Igével, így megtértek.
Amúgy értelmet ad a hit az éltenek, és reményt.
Biztos vannak olyanok akik azért lesznek hívők mert szükségük van rá. De szerintem egy részük azért lesz mert elhiszi. Ha pedig elhiszed akkor jobbnak látod követni különben pórul jársz.
Így lehet a miért találják hihetőnek is ide kapcsolódik bár lehet hogy a hihetőnek találják minden esetben csak a "tünet" már, de nem biztos. Sok ember, sok indok.
Az vicces azért, hogy a hívőket kb hülyének meg tudománytagadnak állítják be egyesek.. Mert egy kis részükre igaz, de manapság nem úgy hisznek mint ahogy a heteske is írta. Pontosan tudjuk , hogy vannak időjárási jelenségek, meg mozgatórúgók. De a vallás egyfajta lelkiség , megnyugvás amire szüksége lenne elég sokaknak látva a nép mentális állapotát pl.
2. valamiféle felsőbb erő létezése nem kizárt, hiába ágalnak ellene annyian. TE kb annyi vagy mint benned egy aprócska baktérium..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!