Honnan jött pontosan a katolikusoknál ez a vérző kereszt, sima kereszt, feszület stb imádat?
Tényleg nem értem.
Szerintem ez nem 1 olyan dolog aminek látványára valakinek a gatyájába kéne élveznie.
Meggyőződésem,hogyha Jézus mind ezt látja vagy visszatérne közénk és látná,hogy így emlékeznek meg róla ő se örülne neki. Ő is annak örül,ha a tanait hirdetik,hogy ő él és milyen hatalmas. Nem a kereszten töltött pillanatait.
Tényleg nem hinném,hogy őt azok a percek annyira pozitív érzésekkel töltenék el.
Ráadásul csak a tanaira van bizonyíték. Minden másra nincs.
De tudja, csak játssza a hülyét, mert nem akarja elfogadni rá a választ.
@kérdező
Te pedig nem hiszel Krisztusban, nem ismered Őt, nem ismered tanítását, így teljesen irreleváns, hogy mit gondolsz. Vagy mit vélsz Jézus gondolatainak.
31
dehogynem tudja, csak provokál és játssza a hülyét
"Mert igazából semmi értelmes ok sincs rá..."
A kérdés komoly volt!
Tudjuk, hogy a teremtés történet nem valós eseményeket ír le. Ebből következően az eredendő bűn sem valós (nem volt Ádám és Éva), tehát Jézusnak nem kellett megváltania az emberiséget a meg nem történt eredendő bűn alól.
Született valaha értelmes érdemi válasz?
Én eggyel sem találkoztam.
Mellébeszéléssel annál többször...
Kedves kérdező! Én is válaszolnék, hiszen keresztény vagyok. Régebben én is furcsáltam ezt a szokástb, de ma már tudom miért van ez. Azt természetesen senki nem tudhatja hogyha eljön Jézus eljövetele akkor hogyan fog erre reagálni. De abban biztos vagyok hogy nem lenne mérges ez miatt. Ő is pontosan tudja hogy azért hagyta hogy keresztre feszítsék hogy az embereknek példát mutasson és hogy megtisztítsa az embereket. Aztán jött a feltámadás ideje. Ezt ne úgy képzeld el ő nála hogy meghalt mint egy rendes ember hiszen feltámadt. Mert ha nem ez lett volna a szándéka akkor nem hagyta volna hogy "megöljék". A bibliákon is kereszt van és még sok máson mert ez egy jelkép. Attól még Jézust szeretjük. Például a szentképek a biblián.
Ha viszont te nem hiszel a kereszthalálban az nem feltétlenül baj. Ha szereted Jézus Krisztust,Istent stb. akkor szerintem ez még van bocsátva. Mindenkinek meg lehet a saját véleménye. Őszintén én sem szeretem a keresztet. De elfogadom. Szóval ez "csak" egy szimbólum. Valószínűleg azért nem Jézus vagy Isten a szimbólum mert nem tudjuk pontosan hogy hogyan is néznek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!