Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan jött pontosan a katolik...

Honnan jött pontosan a katolikusoknál ez a vérző kereszt, sima kereszt, feszület stb imádat?

Figyelt kérdés

Tényleg nem értem.

Szerintem ez nem 1 olyan dolog aminek látványára valakinek a gatyájába kéne élveznie.

Meggyőződésem,hogyha Jézus mind ezt látja vagy visszatérne közénk és látná,hogy így emlékeznek meg róla ő se örülne neki. Ő is annak örül,ha a tanait hirdetik,hogy ő él és milyen hatalmas. Nem a kereszten töltött pillanatait.

Tényleg nem hinném,hogy őt azok a percek annyira pozitív érzésekkel töltenék el.

Ráadásul csak a tanaira van bizonyíték. Minden másra nincs.

2022. dec. 7. 17:44
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
22%

20-as igen az is él. De mondjuk Attila után nem maradt torinói lepelszerűség, hogy bizonyítaná a fénnyé változást.

Egyébként halál utáni életről rengeteg beszámoló van, hogy látják magukat a műtőasztalon, hogy küzdenek az orvosok, hogy visszahozzák őket a halálból.

2022. dec. 8. 10:10
 22/44 A kérdező kommentje:

21 Hát amit a Vatikánban őriznek az biztos nem az ő vére

2000éves vér az nem. Az nem vér 2000év múlva. A lepel meg szintén lehet akárkié.

2022. dec. 8. 10:22
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Jézus legfontosabb tette, hogy meghalt a bűneinkért. Ez a kereszténység legfontosabb üzenete. Mi más lenne a jelkép, ha nem a kereszt amin meghalt?
2022. dec. 8. 11:42
 24/44 anonim ***** válasza:
70%

A kereszt üzenete: nincs szeretet áldozat nélkül.

Erre nap mint nap emlékeznie kell minden keresztény embernek. Az igazi szeretet nem csak mosolygás és vidámság, hanem lemondás és áldozathozatal felebarátunkért.

2022. dec. 9. 06:15
 25/44 A kérdező kommentje:
24 Nekem ez barbár, beteges önszadizásnak tűnik mint a 1 pogány szertartás.
2022. dec. 9. 07:19
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

25:

Maga az ókor volt barbár, amikor Jézus élt. Nekünk ebből a tanulságot kell levonni, és saját életünkre kicsiben alkalmazni. A keresztényi szeretetnek áldozatkésznek kell lennie. Ez nem csak aprópénzek perselybe dobálásáról szól, hanem az időnkből, pénzünkből, erőnkből, büszkeségünkből jelentős részt kell áldozni embertársainkért.

2022. dec. 9. 08:52
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

"24 Nekem ez barbár, beteges önszadizásnak tűnik mint a 1 pogány szertartás."

Rendben, Kérdező. Nyugodtan élj tovább a rózsaszín csillámpónis álomvilágodban. De a legtöbb embernek szenvedéseiben erőt ad az, hogy Krisztus is - bár bűntelen volt - vállalta érte a megalázottságot és a szenvedést. A szenvedés a kereszténység szerint nem értelmetlen, Krisztus keresztjére sem így tekintünk, akármennyire is véres. Egyúttal egy figyelmeztetés, hogy te sem lehetsz különb az Úrnál és a tanítványnak is követnie kell Mesterét.

Egyébként az Újszövetség tanúskodik arról, hogy a szenvedés értelmét Krisztus a feltámadása után sem akarta kitörölni. Amikor megjelent a tanítványoknak feltámadottként, akkor ugyanúgy viselte testén a szegek helyét. Nem tüntette el őket, hogy rossz volt és már nem is kell rá emlékezni.

Vannak olyan művészi ábrázolásai a feltámadásnak, ahol a festő szándékosan kicsit szenvedő vonásokban festi meg a sírból kilépő Jézust. Jelezve ezzel a keresztáldozat örök voltát.

2022. dec. 9. 13:16
 28/44 A kérdező kommentje:
27 Azt nem mondtam,hogy nem kéne róla megemlékezni. Azt mondtam,hogy első sorban ő más miatt emlékezetes szerintem. És ezt valószínű ő is így gondolja. De persze ha neked ez örömteli nyugodtan csináld. Verd magad ostorral vagy hordjál szöges mellényt vagy lábbeliket. Mint ahogy azt szokták.
2022. dec. 9. 17:12
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondtam,hogy első sorban ő más miatt emlékezetes szerintem. És ezt valószínű ő is így gondolja. "

Úgy látom hiába írták többen is, te még az alapjait sem érted miért lett elküldve Jézus. Nem a csodatételei miatt, nem az utazásai miatt.

Szenvedett a bűneinkért, keresztre feszítették ahol meghalt, majd legyőzte a halált.

Ez az Újszövetség üzenete is, sőt ő maga is ezt mondta:

"Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet a tanítványom"

Nem kell ostorral verni magad, de ha ki akarod piszkálni a Biblia mondanivalójából Jézus szenvedését, és az önmegtartoztatást is megtagadod akkor nem érted az egészet, jobban bele kellene mélyedned.

2022. dec. 9. 17:56
 30/44 Darkmoon80 ***** válasza:
0%

Tehát, miért is jött el Jézus???

Árulja el már valaki!

Mert igazából semmi értelmes ok sincs rá...

2022. dec. 9. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!