Honnan jött pontosan a katolikusoknál ez a vérző kereszt, sima kereszt, feszület stb imádat?
Tényleg nem értem.
Szerintem ez nem 1 olyan dolog aminek látványára valakinek a gatyájába kéne élveznie.
Meggyőződésem,hogyha Jézus mind ezt látja vagy visszatérne közénk és látná,hogy így emlékeznek meg róla ő se örülne neki. Ő is annak örül,ha a tanait hirdetik,hogy ő él és milyen hatalmas. Nem a kereszten töltött pillanatait.
Tényleg nem hinném,hogy őt azok a percek annyira pozitív érzésekkel töltenék el.
Ráadásul csak a tanaira van bizonyíték. Minden másra nincs.
20-as igen az is él. De mondjuk Attila után nem maradt torinói lepelszerűség, hogy bizonyítaná a fénnyé változást.
Egyébként halál utáni életről rengeteg beszámoló van, hogy látják magukat a műtőasztalon, hogy küzdenek az orvosok, hogy visszahozzák őket a halálból.
21 Hát amit a Vatikánban őriznek az biztos nem az ő vére
2000éves vér az nem. Az nem vér 2000év múlva. A lepel meg szintén lehet akárkié.
A kereszt üzenete: nincs szeretet áldozat nélkül.
Erre nap mint nap emlékeznie kell minden keresztény embernek. Az igazi szeretet nem csak mosolygás és vidámság, hanem lemondás és áldozathozatal felebarátunkért.
25:
Maga az ókor volt barbár, amikor Jézus élt. Nekünk ebből a tanulságot kell levonni, és saját életünkre kicsiben alkalmazni. A keresztényi szeretetnek áldozatkésznek kell lennie. Ez nem csak aprópénzek perselybe dobálásáról szól, hanem az időnkből, pénzünkből, erőnkből, büszkeségünkből jelentős részt kell áldozni embertársainkért.
"24 Nekem ez barbár, beteges önszadizásnak tűnik mint a 1 pogány szertartás."
Rendben, Kérdező. Nyugodtan élj tovább a rózsaszín csillámpónis álomvilágodban. De a legtöbb embernek szenvedéseiben erőt ad az, hogy Krisztus is - bár bűntelen volt - vállalta érte a megalázottságot és a szenvedést. A szenvedés a kereszténység szerint nem értelmetlen, Krisztus keresztjére sem így tekintünk, akármennyire is véres. Egyúttal egy figyelmeztetés, hogy te sem lehetsz különb az Úrnál és a tanítványnak is követnie kell Mesterét.
Egyébként az Újszövetség tanúskodik arról, hogy a szenvedés értelmét Krisztus a feltámadása után sem akarta kitörölni. Amikor megjelent a tanítványoknak feltámadottként, akkor ugyanúgy viselte testén a szegek helyét. Nem tüntette el őket, hogy rossz volt és már nem is kell rá emlékezni.
Vannak olyan művészi ábrázolásai a feltámadásnak, ahol a festő szándékosan kicsit szenvedő vonásokban festi meg a sírból kilépő Jézust. Jelezve ezzel a keresztáldozat örök voltát.
"Azt mondtam,hogy első sorban ő más miatt emlékezetes szerintem. És ezt valószínű ő is így gondolja. "
Úgy látom hiába írták többen is, te még az alapjait sem érted miért lett elküldve Jézus. Nem a csodatételei miatt, nem az utazásai miatt.
Szenvedett a bűneinkért, keresztre feszítették ahol meghalt, majd legyőzte a halált.
Ez az Újszövetség üzenete is, sőt ő maga is ezt mondta:
"Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet a tanítványom"
Nem kell ostorral verni magad, de ha ki akarod piszkálni a Biblia mondanivalójából Jézus szenvedését, és az önmegtartoztatást is megtagadod akkor nem érted az egészet, jobban bele kellene mélyedned.
Tehát, miért is jött el Jézus???
Árulja el már valaki!
Mert igazából semmi értelmes ok sincs rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!