Ha a férfiak is teherbe esnének egy-egy nemi aktus után,
mi lenne az egyház véleménye az abortuszról?
Figyelt kérdés
Tudjuk, hogy az egyház teljességgel elveti az abortuszt. Az anyának akkor is ki kell hordania a magzatot, ha éppen egy tízéves kislány, akit megerőszakoltak, akkor is, ha a magzat kihordása az életét veszélyezteti, akkor is, ha a születendő gyermek súlyos betegen vagy/és fogyatékossággal születik, és az élete egy rövid, de annál fájdalmasabb vergődés lesz. Azt is tudjuk, hogy az egyház vezetősége férfiakból áll. De mi lenne, ha az emberi faj hímnemű egyedei is teherbe esnének, és végig kéne vergődniük azt a bizonyos kilenc hónapot, hormonális változásokkal, stb., akkor továbbra is azt hangoztatnák, hogy a magzatot óvni kell, és hogy az abortusz halálos bűn?
#68 ez meg már megint más téma. Nem arra mondtam hogy nem az egyház hibája, hogy nem engedi a beteg magzatok elvetetését, hanem hogy az anya életveszélyének ellenére, ami esetben mint elmondtam az Egyház nem tiltja az abortuszt, az orvosok mégsem végezték el és ez az anya életébe került. Ne tereld a témát és pláne ne adj a számba olyat amit nem mondtam.
Egyébként pedig ha már felhoztad a beteg magzatokat, ha megszületik miért ne lehetne megölni? Ugyanígy elmondható az amit mondtál, csak akkor már megszületett. Miért ne lehetne akkor is megölni? Mi változik meg a születéssel? Semmi. Ugyanúgy elmondhatod a már megszületett és a még meg nem született beteg gyerekről is hogy amit élni fog az "nem élet". Akkor öljük meg születésük után is az ilyen gyerekeket?
2022. okt. 23. 13:09
72/90 anonim válasza:
#71 te ezt most komolyan megkérdezed? A jog alapján ember és magzat között a különbség az, hogy megszületett-e. Ha megszületett, akkor akár beteg, akár nem, az emberölés. Ha nem született meg, akkor abortusz, és nem emberölés. Jesszus
Én azt mondtam ezzel, hogy annak a beteg gyereknek az életét ítélik folyamatos fájdalomra, kiszolgáltatottságra. A keresztényi szeretet nevében. Hagyjuk már
2022. okt. 23. 13:14
73/90 anonim válasza:
70. És akkor inkább adjam is fel? Ha így is, úgy is meghalok, legalább próbálkozom. Nem egy ágyban fekve várom a halált.
2022. okt. 23. 15:20
74/90 anonim válasza:
#73 hogy próbálkozol infúzióra kötve, 40 fokos lázzal?
2022. okt. 23. 15:28
75/90 anonim válasza:
70. Elmondom neked, egyszer úgy sétáltam végig a fél városon, mert ide küldtek, oda küldtek, hogy egy fogam miatt fel volt dagadva az egész nyakam/torkom. Nem hogy levegőt nem tudtam venni, napok óta szinte nem ettem semmit, mert nyelni sem tudtam, aludni sem tudtam. Amikor készítettek elő a műtétre, már szinte beszélni sem tudtam. Ha azt mondtam volna, hogy nem megy, mert alig kapok levegőt, éhes, álmos vagyok, erőm nincs, már halott lennék. Persze ez is más téma, de csak hogy lásd, minden pillanat számít egy ember életében. Azt, hogy hogyan kerültem ilyen helyzetbe, inkább hagyjuk.
2022. okt. 23. 15:33
76/90 anonim válasza:
Az ugye megvan, hogy egy félig abortált ikerterhesség mellett nem fogsz a városban sétálgatni, mert bármelyik pillanatban életmentő műtétre tolnak be?
2022. okt. 23. 15:37
77/90 anonim válasza:
74. Úgy, hogy vannak családtagjaim. Keresnek egy másik kórházat, és ha elvállalnak, át szállítanak. Ha nem engednek el, akkor megmondom az orvosoknak, hogy tessék csak a kötelességüket végezni, és ha a magzat veszélyezteti az életemet, akkor vegyék ki. Mert ha én itt meghalok maguk miatt, akkor jogi következménye lesz. Vagy időben cselekszem. Nem fogok egyből 40 fok lázzal infúzión feküdni, ha megtudom, hogy az egyik baba már nem él. Akkor lépek.
2022. okt. 23. 15:40
78/90 anonim válasza:
A férjem, biztos, hogy nem fogja tétlenül végig nézni, ahogy szenvedek.
2022. okt. 23. 15:45
79/90 anonim válasza:
#78 azt azért ugye érted, hogy ebben a lengyel esetben a kórház jogászai döntöttek, es nem az orvosok. Es nem azonnali döntés született. Ilyenkor is megy az idő, amég döntenek, közben te, mint beteg a lázaddal es a vérmérgezéssel ott malmozol a kórházi ágyadba, hogy vajon engedélyezik-e a műtétet. Mit tudsz addig tenni, amég nincs meg a döntés? Rossz a rendszer. Rossz a törvény, és emberek halnak meg miatta. Ezt kellene beismerni.
2022. okt. 23. 15:49
80/90 anonim válasza:
Vagy olyan szervezetektől is segítséget kérhetek, akik ilyesmivel foglalkoznak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!