Lehetséges 25 évesen megtérni, vallásossá válni?
Semmilyen vallásos nevelést nem kaptam. Eddigi életemben tanultam, egyetemre jártam, utaztam, barátkoztam most pedig dolgozom.
Úgy érzem szükségem lenne a hitre, de nem tudom, hogyan képezzem magam, hogyan kezdhetnék neki.
Oroszországi utazásaim során ismerkedtem meg a pravoszláv istenhittel és nagyon megtetszett. Van egy pravoszláv templom Budapesten, oda szeretnék járni.
Mik az első lépések, hogy hívő emberré válhassak?
Keress egy ilyen társaságot, és kérdezd őket.
Csak vigyázz, nehogy valami szekta legyen.
Miért ne lenne lehetséges.
Olvasd először az Újszövetséget.
10 éve vagyok keresztény, én az alábbi könyveket találtam a legjobb forrásoknak (kezdő, haladó szintre lebontva)
A megtérés és a betérés nem ugyan az!
Ha az élő istent keresed, akkor hozzá fordulj és ne vallásokhoz, még szektákhoz.
A legfontosabb az lenne, hogy felkeresed vasarnap (akkor altalaban nyitva van) az altalad kiszemelt templomot es beszelsz a pappal. Ad neked olvasnivalokat es kerhetsz tole erre a kerdesedre (es a tobbi felmerulore is) valaszt.
(Megjegyzeskent Budapesten tobb ilyen templom van, nem csak egy. En szemely szerint a legnagyobba jarok.)
Persze, akár 80 évesen is lehetséges.
De több pravoszláv templom is van Budapesten, ráadásul ezek az ortodoxia különféle ágaihoz tartoznak.
Ez a templom az orosz ortodoxiához tartozik, tehát a Moszkvai Patriarchátus alá:
Itt a honlapjuk, vannak elérhetőségek. Én írnék nekik, hogy szeretnéd jobban megismerni az ortodox keresztény hitet, mert nem neveltek vallásosan. Van-e esetleg felnőtt hittan? [link]
De van a Konstantinápolyi Patriarchátusnak is egyházközsége Magyarországon:
Nekik két kisebb kápolnájuk van Pesten.
A szerb ág még ami jelentősebb itt, ez a templomuk:
De Ráckevén és Szentendrén is vannak, a központjuk is Szentendrén van: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!