Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miután vallásosból ateista...

Miután vallásosból ateista lettél, hogyan találtál értelmet az életedben?

Figyelt kérdés

Kérem csak olyan írjon aki korábban követett valamilyen vallást (pl katolikus, református stb).

Sajnos a család, barátok nem annyira opció nekem. És a párkapcsolat se.

Ne menjünk bele miért, ezt vegyük adottnak.

Így viszont kicsit nehéz megmondani minek élek.

2022. szept. 17. 18:52
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
97%

Gyermekkoromban katolikusnak kereszteltek, nagyapám nagy hatással volt rám. Még ministráltam is a templomban. Annyira vallásos voltan, hogy már akkor papnak készültem.

Később egy neoprotestáns felekezetbe, hetednapi adventista egyházba kerültem. Ahová nem csak aktívan jártam, hanem szolgáltam is. Részt vettem a rászorulók megsegítésében, vezettem bibliakört, tartottam istentiszteletet.

Ennyit a vallásos pályafutásomról.

Jelenleg ateista vagyok. Hogy miért döntöttem az ateizmus mellett, abba most nem mennék bele, már máshol leírtam, meg nem is ez a fő kérdés.

Az eredeti kérdésre válaszolva:

Az élet értelmére akkor jöttem rá, amikor kiderült, hogy az adventizmus egy illúzió, amely elfedi előlem a valóságot. A valóság ugyanis az, hogy mindannyian meg fogunk halni, így az adventizmus által mutatott illúzió, miszerint mi csak átmegyünk ezen a földi életen, és a mi hazánk máshol van (az újjáteremtett Föld, örök élet Jézussal) - hamis. Ez csak arra jó, hogy az ember az egész életét ennek a vallásnak a szolgáltára szentelje.

Az életnek egyébként önmagában nincs értelme. Az élet csak úgy van. Közel 500 000 000 éve volt az életnek arra, hogy megjelenjen, hiszen ennyi idő telt el a Föld keletkezése és az élet létrejötte között. Természetesen beszélhetnénk arról, hogy evolúciós értelemben mi az értelme az életnek, de az sem kielégítő.

A legjobb ha azt mondom, hogy az életnek értelmet maga az ember ad (vagyis adhat, ha akar...). Meg kell találni azt, amiért érdemes élni, és azt szívvel-lélekkel kell csinálni.

2022. szept. 18. 10:10
 22/23 anonim ***** válasza:
91%

"Mit értél el? Semmit? És az akadályozott addig, hogy hetente egyszer templomba mentél?"

Nem vagyok vallásos, de elég szomorúnak tartom, ha egy vallásos ember számára a vallásosság annyiban nyilvánul meg, hogy hetente egyszer elmegyünk a templomba.

2022. szept. 18. 10:59
 23/23 A kérdező kommentje:

Utolsó el sem hinné mekkorát téved.

Teljesen haszontalan a válaszod, ment a piros kéz.

2022. okt. 14. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!