A Kereszténység miért létezik még?
"A t. hozzászóló árulja el má' nekem, hogy az ügyvédjét is ki szokta oktatni jogból, a villanyszerelőt villanyszerelésből és a háziorvosát is orvostudományból? Mert az az igazi!"
Miért, te hangya vagy, hogy téged nem lehet kioktatni a hangyák céljaiból?
Összeült az egész család mire megírtátok ezt a választ, mi?
:D
Kicsit bővebben !
21:48 -től idézet a Gumigéllel kapcsolatban
„Csak arra kérem őt, hogy legközelebb több eredetiséget próbáljon mutatni a gondolkodásában.”
Kereszténység : 2 milliád (szektástól)
Iszlám : 1,4 milliárd
Hinduizmus : 900 millió
Buddhizmus: 500 millió
Sintoizmus : 3 millió
Zsidó vallás : 14 millió
Scientológia : 1-2 százezer
Spagetiszörny, Gumigél, stb.. (ami Neked szimpatikus) 1 milliárd (ateista)
Egyéb vallások : a maradék
(forrás Wikipédia )
Tehát az az eredeti gondolatom hogy a Te 2 mrd keresztény hívőtársad kisebbségben van. Ráadásul ennek (nem akarok saccolni) jelentős része római katolikus (az általad hamis prófétának nevezett Pápa követője), szintén nagy hányada református.
Ha így nézed, akkor lehet hogy Te a Biblia értelmezéseddel (néha szó szerint, néha rejtett értelmet mögé gondolva, ahogy a magyarázatodat éppen alá kell támasztani) rendkívül csekély kisebbségben vagy. Az én GumiGél-em csak egy költői kép, pont olyan mint a Spagettiszörny, vagy mint Isten-Jézus, vagy Xenu, vagy Buddha, vagy Allah.
Mind egyforma abban az értelemben hogy egyik sem bizonyított, ugyanannyi a valóságtartalma. Te a saját vallási értelmezésedet helyezed előtérbe, mert Európába, ebbe a kultúrkörbe születtél. Ha Indiába születsz akkor most pl. buddhista lennél. Ha Angliába akkor anglikán. Ne érezd magad tévedhetetlennek a mindenható megítélésében, mert könnyen lehet hogy tévedsz.
A vallások nagy részével főleg az iszlám, zsidó-keresztény vallással (és a szektáikkal) pont ez a legfőbb probléma : saját magukat tartják tévedhetetlennek, a másikat pedig lesajnálják. Valaki itt a „gyakorikerdesek”-en azt találta megfogalmazni hogy :
akik nem a keresztény hit szerint élnek (romlott római katolikusok és más vallások képviselői) azoknak sajnos a „végítélet”-kor a „kárhozat” jut, az „örök halál”, vagy mi (csak szavak) , tehát nem részesülnek az Isteni „jutalom”-ban (a szavakról most ne nyissunk vitát).
Tehát a Te Istenednek az igazi nyája, aki az Ő utasítása szerint éli életét, jelentéktelen százaléka az emberiségnek. Ebből az következik hogy csak Te és még néhányan vagytok Isten szívéhez közelálló „kiválasztott” (ezzel a szóval vigyázzunk) népség, mindenki más „sötétségben” éli az eleve kárhozatra ítélt nyomorúságos istentelen életét. Nem gondolod hogy ez az álláspontod mérhetetlen önteltségre vall ? Miből gondolod hogy a többi 6 mrd ember nem kedves a lehetséges abszolút (egyenlőre ismeretlen) mindenhatónak ? Ne sajátítsd ki az egy ökumenikus „mindenható”-t Magadnak, mert nem csak a Tiéd, lehet hogy más (még nem tudjuk milyen) formában az enyém is és a többi 5-6 milliárd emberé is !
Tanult vitapartnerem:
"Tehát a hangyák össze-vissza szaladgálnak minden cél nélkül. Csak azon teológusok szerint akik el sem tudják képzelni, hogy nem az ember szolgálatára lett a világegyetem megszerkesztve. Kicsit nagyobb alázatot a hangyák iránt.
A teleologia pedig tudománytalan okoskodás."
Azt írtam, hogy a tudomány nem teleologikusan írja le a hangyák viselkedését, hanem hatóokokkal teljes leírást tud róluk adni. Az csak a te hallucinációd, hogy össze-vissza futkároznak. Továbbá a teleológia és a teológia szavakat se keverd. A szkander se azonos a szkafanderrel, és Batista sem a szobatisztával csak azért, mert csak két-három betű köztük a különbség. Olvass többet, talán egyszer megérted a hozzászólásaimat...
01:36 -nak !
Az előző hozzászólásomért hamut szórók a fejemre. Hirtelen felindulásból született !
Megfogadva az intelmedet, elolvastam folyamatában a „hangyák" céljait taglaló okfejtéseket.
Megvilágosodott. Valószínűleg én vagyok diszlexiás. Mea culpa....
az egyház alaposan beleszőtte magát a nyugati civilizáció hatalmi struktúrájába, illetve a keresztény hit elemei részét képezik a kultúrának.
ezek lassan változó dolgok, így a kereszténység is sokáig fennmarad, sok válságot túl tud élni, mivel olyankor a dogmákat egy kicsit rugalmasabban újraértelmezik (a papok is tudnak pragmatikusan gondolkodni, jobb nekik ha kicsit máshogyan értelmezik a hitelveket de megmarad a széles támogatottságuk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!