A Kereszténység miért létezik még?
Tisztelt mindkét oldalt kioktató hozzászóló :
Ugy látom nem olvastál el figyelmesen minden hozzászólást.
Egyébként az a kijelentésed hogy mivel 2 milliárd keresztény van a világon és emiatt lehet a dologban valami, sajnos sántít.
A múltkor odaálltam a buszmegállóba ahol már 30-an álltak buszra várva. És nem jött a busz. Mert nem is járt arra busz. Attól hogy sokan hitték hogy jönni fog a busz.... Szóval érted ?
Vagy vulgárisabb metafora : együnk szart !!! a földön élö sok-sok milliárd légy nem tévedhet !
A hívö állít valamit, ami bizonyíthatatlan, az ateista viszont bizonyítást kér és nem kap. Tehát nem azt mondom hogy Isten nem létezik, hanem a szokásos indirect logikai bizonyítást nem fogadom el. Aki állít valamit az bizonyítsa, ne tölem várja az Ö fikciójának a cáfolatát vagy bizonyítását. Valaminek a nem létét amúgy sem lehet bizonyítani.
Allítom és a híveim is, hogy a világot a GumiGél hozta létre ! Megkérlek bizonyítsd be hogy GumiGél nem létezik,mert gondolom nem hiszel benne. Rajta. Pedig én hiszek benne.
Látom félreértetted amit az elöbb írtam ! Nekem nem kell bizonyítanom valaminek a létét-nemlétét mert NEM ÉN állítok ! Nekem nincs más dolgom mint várom hogy valaki kézzelfogható bizonyságot adjon.
Én nem próbállak eltéríteni a hitedtöl, -az szigorúan a magánügyed- csupán a hittételekben kételkedem. Mondom mégegyszer ! nincs bizonyítási kényszerem, a hívönek annál inkább !
Más : A hit kapcsán keletkezett mérhetetlen mennyiségü könyvtárnyi irodalomról pedig az a véleményem hogy : valaki valamikor elmondott egy állítást majd valaki azt leírta, ezt mások megerösíteni vélték, mások megcáfolni igyekeztek és mindannyian leírták gondolataikat. Ujabb korok ujabb gondolkodói tovább elemezték a korábbi írásokat, így duzzadt... és duzzadt a hit irodalma. Idövel már feledésbe merült az hogy ki volt az aki leírta azt az elsö sort. A 2000 éve felvetett fórumtéma igen érdekesre sikeredett, olyannyira hogy az emberiség tagjai öltek, ölnek is miatta.
Igazából úgy érzem a keresztény hitűek magukra vették (jogosan) a kérdést.
Ezért szerintem a helyes kérdés, amire a választ a kérdező meg szeretné tudni:
Miért léteznek VALLÁSOK a mai napig?
Szia! A Biblia véleményét szeretném megosztani veled. Róma 12:13 azt mondja, hogy "a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában."
A Bibliában a kereszténység vége is meg van jövendölve:(Jelenések 18)
Hogy jobban megértsd:
A szajha,Nagy Babilon-a vallás
vadállat,tiz szarv-politika, nagyhatalmak
És ezt mondja nekem: „A vizek, melyeket láttál, ahol a szajha ül, népeket, tömegeket, nemzeteket és nyelveket jelentenek. 16 A tíz szarv pedig, melyet láttál, és a vadállat, ezek meg fogják gyűlölni a szajhát, s elhagyottá és mezítelenné teszik, és megeszik a húsát, és teljesen elégetik őt tűzzel. 17 Mert az Isten adta a szívükbe, hogy megvalósítsák gondolatát, igen, hogy egyazon gondolatukat megvalósítsák azáltal, hogy királyságukat a vadállatnak adják, míg be nem teljesülnek az Isten szavai. 18 Az asszony pedig, akit láttál, azt a nagy várost jelenti, melynek királysága van a föld királyai felett.”
18 Ezek után láttam egy másik angyalt leszállni az égből, nagy hatalommal, és dicsőségétől világosság árasztotta el a földet. 2 És erős hangon így kiáltott: „Elesett! Elesett Nagy Babilon, és démonok lakóhelye lett, minden tisztátalan kigőzölgés rejtekhelye, és minden tisztátalan és gyűlölt madár rejtekhelye! 3 Mert paráznasága haragja borának áldozatul esett az összes nemzet, és a föld királyai paráznaságot követtek el vele, és szégyentelen fényűzése hatalmának köszönhetően meggazdagodtak a föld utazó kereskedői.”
4 És hallottam, hogy egy másik hang ezt mondja az égből: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok részestársai lenni a bűneiben, és nem akartok kapni a csapásaiból. 5 Mert bűnei egészen az égig halmozódtak, és megemlékezett Isten az igazságtalanságairól. 6 Éppen úgy fizessetek neki, ahogy ő fizetett, és kétszer annyit tegyetek vele, igen, a kétszeresét annak, amit ő tett; a pohárba, melybe ő töltött kevert italt, kétszer annyit töltsetek neki abból. 7 Amennyire dicsőítette magát, és szégyentelen fényűzésben élt, annyira adjatok neki kínt és kesergést. Mert folyton ezt mondja szívében: »Királynőként ülök, és nem vagyok özvegy, és kesergést soha nem fogok látni.« 8 Ezért jönnek el egyetlen napon a csapásai: halál, kesergés és éhínség, és teljesen elégetik őt tűzzel, mert erős Jehova Isten, aki megítélte őt.
9 A föld királyai pedig, akik paráznaságot követtek el vele, és szégyentelen fényűzésben éltek, sírni fognak, és verni fogják magukat a miatta való bánatukban, amikor égésének füstjére néznek, 10 mialatt kínjától való félelmükben távol állnak, és ezt mondják: »Milyen kár, milyen kár, te nagy város, Babilon, te erős város, mert egyetlen óra alatt elérkezett a te ítéleted!«
11 A föld utazó kereskedői is sírnak és keseregnek miatta, mert senki sincs már, aki megvegye teljes árukészletüket, 12 az arany, az ezüst, a drágakő, a gyöngyök, a finom lenvászon, a bíbor, a selyem és a skarlát teljes árukészletét, és mindent, ami illatos fából való, és mindenféle elefántcsont tárgyat, és mindenféle igen értékes fából, rézből, vasból és márványból készült tárgyat, 13 továbbá fahéjat, indiai fűszert, füstölőszert, illatos olajat, tömjént, bort, olívaolajat, finomlisztet, búzát, marhákat, juhokat, lovakat, kocsikat, rabszolgákat és emberi lelkeket. 14 Igen, a jó gyümölcs, melyet lelked kívánt, eltávozott tőled, és minden csemege és minden, ami pazar, kiveszett tőled, és soha többé meg nem találják.
15 Az ezekkel üzletelő utazó kereskedők, akik őbelőle lettek gazdagok, kínjától való félelmükben távol állnak majd, sírnak és keseregnek, 16 és így szólnak: »Milyen kár! Milyen kár a nagy városért, mely finom lenvászonba, bíborba és skarlátba volt öltözve, és gazdagon fel volt ékesítve aranydíszekkel, drágakővel és gyönggyel, 17 mert egyetlen óra alatt elpusztult ilyen nagy gazdagság!«
És minden hajóskapitány, és mindenki, aki hajózik valahol, és a tengerészek és mindazok, akiknek a tenger biztosítja a megélhetését, távol álltak, 18 és amint égésének füstjét nézték, így kiáltottak: »Melyik város olyan, mint a nagy város?« 19 És port hintettek fejükre, kiáltoztak sírva és keseregve, és ezt mondták: »Milyen kár! Milyen kár a nagy városért, melyben mindazok meggazdagodtak a pompájából, akiknek hajóik vannak a tengeren, mert egyetlen óra alatt elpusztult!«
20 Örvendj miatta, ó, ég, ti szentek és ti apostolok, és ti próféták is, mert az Isten bírói büntetést hajtott végre rajta értetek!”
Érdekel, hogy ez mikor fog megtörténni, mi a jelentése, és mi lesz utána? Rájöttél, miért sajnálják a kereskedök a vallást?
az idézetet köszi, mindig imádtam ezeket. úgyérzem mintha erő áradba belőle vagy nemtoom, világ legboldogabb embere lennék ha igaz lenne. :D
a válaszokat köszönöm o/
A Kereszténység miért létezik még? Mert még nem érkezett el elpusztításának napja Istentől. Fel kell hívni
a világ figyelmét a kereszténység romlott állapotára. Mialatt az egyháztagok folytatják imádatuk gyakorlását a dolgok ezen állítólagos keresztény rendszerében, közben „lopnak, gyilkolnak és házasságtörést követnek el és hamisan esküsznek”. Vallásos áldozatokat mutatnak be más isteneknek (Baáloknak, Uraknak) az Úr Jézus Krisztus áldozatának kiegészítéseként. Anyagias módon átváltoztatják vallási intézményüket „rablók barlangjává”. (Jer 7:9–11) Mindezen dolgok ellenére, melyek utálatosak Isten előtt, a kereszténység vallásoskodói ajkukkal szolgálják Jézus Krisztust és „Úr”-nak nevezik őt. Azt gondolják, hogy ha ezt teszik minden rendben van, s imádatuk elfogadható Isten és Krisztus előtt. De Jézus Krisztus meglepi majd őket, amikor „törvénytelenség cselekvői”-nek nevezi majd mindnyájukat, mivel nem cselekszik az Atyja akaratát. — Máté 7:21–23.
A kereszténység, noha emberi vér kiontása által írta fel nevét a történelem véres lapjaira, nem mutatott be Istennek tetsző áldozatokat. Hiányzott nála a Biblia Istene iránti engedelmesség. (Mik 6:6–8) Mind a mai napig nem bánta meg engedetlen eljárását és nem mutatta be Istennek a megfelelő áldozatot: „Az áldozatok Istennek: a megtört szellem; a megtört és összezúzott szívet, ó Isten, nem fogod megvetni.” (Zsolt 51:19)
Mi lesz a kereszténységgel mint egésszel?
A mai vallások az ókori Babilon tantételeiből sokat megőriztek. Ezért a hamis vallás világbirodalma találóan viseli a Nagy Babilon nevet (Jelenések 17:5). A vallások nemzetközi kavalkádja már elesett olyan módon, mint ahogy i. e. 539-ben az ókori Babilon (Jelenések 14:8; 18:2). Nem lesz ez másként a köveljövőben sem a vallás világbirodalmával. "Mert bűnei egészen az égig halmozódtak, és megemlékezett Isten az igazságtalanságairól. " Jelenések 18:4-8
Te ezt a mérhetetlen zagyvaságot komolyan veszed, főleg akkor amikor még a szavak jelentésén is vitatkoznak a "hittudósok" ? A bibliába mindenki azt magyaráz bele és azt olvas ki belőle amit akar !
Ekkor szólt Jézus, és ezt mondta: „Nyilvánosan dicsérlek, Atyám, égnek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és a műveltek elől, és a kisgyermekeknek kinyilatkoztattad őket." Máté 11:25
"Mert e világ bölcsessége bolondság az Isten előtt; mert meg van írva: A saját ravaszságukban fogja meg a bölcseket" ' Korintusz 3:19
Tehát ennyit a hittudósokról. Rólad meg annyit, hogy senki sem kérte hogy kritizáld mások hozzászólását. Ez nem az az oldal. A kérdésre válaszolt a legjobb bibliai ismerete szerint és nem a népszerű elképzeléseitek szerint.Mert fontosnak tartotta "hogy a hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején alapuljon."1Kor 2:5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!