Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Kereszténység miért létezik...

A Kereszténység miért létezik még?

Figyelt kérdés
Érdekelne, mert nekem nincs róla fogalmam se. Oké, hogy a mókárt (keress rá googléval) beveszi még a kisgyerek, de nemzedékeket hogyan tudott túlélni a keresztény vallás? :)
2008. dec. 22. 01:38
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
88%

Azért mert nagyon sok keresztény ember van,vagyis tömegek

állnak mögötte,és ez minden korra jellemző volt a

történelem során.

2008. dec. 22. 06:11
 2/49 anonim ***** válasza:
47%

Miért ne létezne?

Szerinted milyen alternatíva van?

A tudomány által felvázolt világkép, miszerint alapvetően mindent a véletlen határoz meg, cselekedeteinknek, de még a létezésünknek sem célja, sem értelme, de még oka sincs, csak egyszerűen így alakult, szerinted élhető világot eredményez?

2008. dec. 22. 09:19
 3/49 anonim ***** válasza:
84%

Zavar?

Megjegyzem, van olyan hitvilág, vallás, ami még a kereszténységnél is régebb ideje létezik. Engem egyik se zavar.

2008. dec. 22. 10:42
 4/49 anonim ***** válasza:
82%
A kereszténységnek van a legtöbb követője a világon, ezért is világvallás. Sok irányzata is van pl.:római katolikus, protestáns, evangélikus, de ide tartoznak az amerikai megagyülekezetek is, akik szintén keresztények nek vallják magukat. Vannak, akik beleszületnek ebbe a vallásba, de a keleti vallásokról is sokan áttérnek a keresztény hitre, így gyorsan gyarapodik a hívők száma. A keresztény irányzatok egyetértenek abban, hogy a Biblia Isten akaratát tartalmazza, valamint tanításaik középpontjában Jézus áll.
2008. dec. 22. 10:44
 5/49 anonim ***** válasza:
39%

Pont olyan állatok vagyunk mint pl. a hangyák. A különbözőség oka egyedül a fejlettebb gondolkodásunk. Céljaink a túlélés és szaporodás. Mind a kettőt remekül ellátjuk. A fejlettebb gondolkodás következménye, hogy a saját élet terünket is tönkre tudjuk tenni, önmagunkat fogjuk kipusztítani a nagy túlélő versenyben, amely már ember és ember között zajlik.

A kereszténységet illetően pedig, szerintem a piramis alján lévő papok még lehet, hogy elhiszik az egészet, de a piramis tetején biztos tudják, hogy az egész csak külsőségeiben különbözik egy Pápua Új-Guinea-i sámán hókuszpókuszától. Hazánkban a kereszténység elején még karddal keresték az új hívőket(I. István, az egy másik dolog, ha ezt nem teszi meg, akkor az egész népet kipusztítják a szerető "keresztény" államok)később jöttek a máglyák, amik megmutatták mindenkinek a "helyes" utat. Ott vannak még az erőszakosan megkeresztelt indiánok, akik beismerték bűnösségüket azzal, hogy belehaltak eme emberbaráti cselekedetbe. Az egész történelemben nincs olyan nép(Hitler elbújhat mellettük), amely annyi szörnyűséget tett mint a Római Katolikus Egyház. Az egész csak a hatalomról szól. És most írom le a legdurvábbat, az egész Újszövetség a bibliában annyira labilis. Tele vannak a roma telepek 12 éves Szűz Máriák-kal, a diliházak Jézusokkal. Az egész egyház egy fiatalon szült kislány és az ő fejletlensége folytán idiótának született fia tiszteletéről szól? Lehet ebben hinni, de a leírt, megtörtént és szemmel látható szörnyűségek után van értelme? És most lehet leszavazni tisztelt hívő keresztények.

2008. dec. 22. 11:02
 6/49 anonim ***** válasza:
79%

Az ember a környezö világról alkotott képzetének egyfajta kiterjesztése, kipótlása a vallás, ami egy irracionális emberi alkotás. Emögött az ismeretlentöl, -föleg a haláltól- való félelem és az ember megismerésre törekvö természetes vágya húzódik meg. A tudomány és a vallás, a legutóbbi idökben elharapódzó nézetek szerint összeegyeztethetöek. (Lásd Berényi Dénes: Természettudomány és vallás az ezredfordulón) Ennek ellenére az a véleményem hogy a természetudományok konkurrenciái a vallásoknak, mert a vallás dogmáit, állításait, világról alkotott nézeteit a történelem során -nem kifejezetten a vallás ellenében- sorozatban megcáfolták. A vallási alaptételek (dogmák) fokozatosan visszahúzódnak, értelmüket vesztik, az egyház lassan, de folyamatosan módosítja az álláspontját, tért veszít. A modern világban a dogmatikus eszmék komolytalannak látszanak, mert azok valójában nem a mai világ rendszerére épülnek.

A tudományos realitás minden téren átformálja, kiszorítja, (de teljesen meg nem szünteti) a vallásos téziseket, a gondolkodásunkat bizonyos fokig racionalizálja, de a végsö és utolsó kérdésre nem fog tudni választ adni : mi a világegyetem, kik vagyunk, honnan jöttünk és hová tartunk. A vallás ezen utolsó kérdések megválaszolhatalansága miatt soha nem fog megszünni, minden csapást túlél, mivel a tökéletesen abszolút tudásnak soha nem leszünk a birtokában, mert akkor egyenlöek lennénk Istennel és a hit értelmetlenné válna, nem lenne miben hinni. Azt hiszem nyilvánvaló, hogy Istent az Ember alkotta meg hívö képzeletével, Isten addig létezik amíg az Ember hite fennmarad. (Olyan ez mint a Tér amely nem önmagától létezik, hanem az Anyag hozza létre, egymástól elválaszthatalanok.)

Az egyházak, a kereszténység idövel elvesztik a jelentöségüket, elveszítik a hitelüket, megszünhetnek, de a HIT örökkön örökké lesz, amíg világ a világ, mert az istenhit nem azonos az egyház hittanításával.

2008. dec. 22. 16:31
 7/49 anonim ***** válasza:
70%

Az elözö cikk írója vagyok.

Tudom hogy ez nem fórum, mégis osztom a "Pont olyan állatok vagyunk mint pl. a hangyák" címü hozzászóló véleményét. A horogkereszt, a vörös csillag mellé a feszületet is fel kellene venni mint tiltott önkényuralmi jelképet. De hozzáteszem hogy nem a hit hanem az egyház és azon belül az azt jelképezö papság vezetöi a bünösök. A kommunizmus is hasonló a vallásos hithez, mert az is az emberiség, az ember jobbításának az eszméje, csak hasonlóan a vallással azzal is visszaéltek. A fasizmus, nácizmus nem illik a sorba, mert az embercsoportok elpusztítását célként kitüzö eszme.

2008. dec. 22. 16:45
 8/49 anonim ***** válasza:
94%
Én keresztényként nem bántom azt, aki másban hisz vagy nem hisz, más miért teszi ez a keresztényekkel, anélkül, hogy megismerne személyesen olyan keresztényeket, akik normálisak, nem akarnak senkit megtéríteni, nem elvakultak, pusztán hisznek valamiben, amiben más nem? Most úgyse derül ki, melyik tábornak van igaza, mert egyikre se tud senki megingathatatlan bizonyítékot hozni. Úgy érzem, nekem nincs mit szégyellnem a hitemen, ráadásul egy olyan keresztény közösségnek vagyok a tagja, amilyen manapság sok családban sincs, nemhogy máshol, köztünk nincs ellenségeskedés, és azok felé sincs, akik másképp gondolkodnak, én büszke vagyok arra, hogy közösségem tagja lehetek, ha valakit zavar, hogy létezünk, sajnálom, de hogy én ennek a keresztény közösségnek köszönhetem, hogy egyáltalán még élek és tartok valahol, az biztos.
2008. dec. 22. 17:02
 9/49 anonim ***** válasza:
78%

Tisztelt keresztény hozzászóló ! Nyilvánvalón tudod hogy a katolicizmus ún. térítö, befogadó vallás, ellentétben pl. a zsidó vallással. Ennek volt köszönhetö hogy az egyház korabeli vezetöi a hit nevében végigverték (térítették) az egész újvilágot, a közelkeletet. Minden olyan izmus amely csírájában hordozza a lehetöségét annak hogy a Te és a hozzád hasonló igazhitüeket felbuzdítsanak a hit nevében egy másik embercsoport elnyomásában, kizsákmányolásában,az roppant kártékony az emberiségre nézve. A történelem a vallásháborúk történelme.

Csak egy példát engedj meg : Nézz utána hogy a pisai ferdetorony és az azt körülvevö épületegyüttes építése milyen forrásból épüt fel ! Ha utánanéztél válszolj magadnak : rendjén van az egyházad körül minden ?

2008. dec. 22. 17:35
 10/49 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokta, bár olyan eredménye nem volt mint vártam, de legalább nem vagyok egyedül a nézeteimmel. :D

hívőknek tudok ajánlani 1 kis olvasnivalót:

[link]

:D

2008. dec. 22. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!