Miért szeretnek az ateisták hit letéríteni?
Ugyan azért amiért a vallásosok szeretnek másokat áttériteni.
Mert ugy gondolják hogy az ő hítűk a jó és ezzel segitenek.
"Mert ugy gondolják hogy az ő hítűk a jó és ezzel segitenek."
És az ateisták ezzel mit segítenek bárkin is?
Az átlag ateista nem foglalkozik vallási kérdésekkel. Az ateista aktivistáknak van olyan tevékenysége, ahol népszerűsítik a valláskritikát és a szkeptikus gondolkodást.
De azért gondolj bele abba, hogy ők nem csengetnek fel hozzád hívatlanul, mint pl.
a Jehova tanúi. Kifejezetten ritka az, amikor az ateizmus nyilvánosan is megjelenik (pl. Angliában volt busz ateista szlogennel, de az a keresztény hittérítésre volt reakció:
Kérdezed:
"És az ateisták ezzel mit segítenek bárkin is?"
Azért, mert segítenek. Nem mindenkinek a vallás az útja, de egyesek nehezen jönnek ki belőle. Én például kitért keresztény vagyok.
"Mert a vallásosok mit segítenek ezzel bárkin is?"
Nos, mindenki nevében nem tudok nyilatkozni, de a legtöbben főként azért csinálják, mert már megtapasztalták az úr mérhetetlen nagy szeretetét, és pusztán szeretnék, hogy ti is megtapasztaljátok ezt a csodálatos dolgot.
"Én például kitért keresztény vagyok."
És miért tértél ki?
Itt írtam néhány érvet:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
#3-as komment.
Emellett vannak személyes érvek is, amiket nem részleteztem.
Na és aki nem tapasztalta meg egy kitalált mitológiai lénynek a szeretetét, akkor azzal mi van? Nem mindenki szeretne vallásos lenni, hinni egy mesekönyvben.
Mégis miért akarják, hogy más is megtapasztalja a "szeretetet"?
A ti kitalált istenetek ártatlanokat is megölet simán, legyen szó emberekről vagy csecsemőkről, esetleg akár a saját fiáról. Na hát ebből a szeretetből sokan nem kérnek, köztük én sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!