Isten miért teremtett egy ilyen szenvedéssel teli világot?
A világban sok szenvedés van, beteg gyerekek, háború, állatok széttépnek embereket, halva születés, mentális betegségek.
Miért nem teremtette Isten úgy a világot, hogy jó legyen és az ember, állatok ne haljanak meg? Én úgy tudom még Ádám és Éva is halálra voltak rendelve.
Arról nem tehetek, hogy nem ismered jól a magyar nyelvet, és logikából, meg úgy általában érvelésből is nagyon gyenge vagy.
Meg még a jogból is (előre megfontolt szándékkal károkozás, stb).
Majd, ha tudsz válaszolni arra, amit idáig írtam (pl. 55, 57), akkor térjünk vissza a dologra.
Sátánista az öreganyád.
Persze, ha nem tudsz válaszolni, akkor rögtön jön az aduász.
Válaszolj normálisan, vagy legalább kíséreld meg... persze, nem fog menni, hülye vagy hozzá.
"Gratulálok. Idióta."
Ez a két tőled idézett szó tökéletesen lefedi az összes hozzászólásodat, és még az aláírásod is lehetne. :)
Sajnos nincs mindig türelmem azokhoz, akik képtelenek akár csak közepes szinten is írni.
De ha valamelyik érvemet tudod cáfolni, előtted a pálya.
Idáig még nem sikerült egyiket sem.
(A "földi logika nem jó az isteni dolgokhoz" nem stimmel, több okból sem. Egyrészt létezik általános, mindenhol igaz logika is, másrészt "képére és hasonlatosságára" teremtett, tehát nagyon sok mindent értünk abból is, amit ő csinál.)
Nincsenek érveid, butaságokat ismételsz és átugrod az igazságokat.
Többen már korábban fel is hagytak a válaszolgatással, mert olyan mintha egy majomnak akarnád elmagyarázni a matematikát.
Ha nem érted a választ, nem biztos hogy a válasz a hibás.
Nézz vissza pár év múlva, és hátha addigra fejlődik annyit az elméd, hogy jobban megérted.
Persze továbbra sem tpzárom ki hogy pusztán rosszindulatú ál-kérdező vagy, aki kamuból provokál 😉
Ennyit szántam erre a témára.
Hülyeségeket én is tudnék írni, csak nekem ciki lenne.
Továbbra sem tudod cáfolni egyetlen érvem sem.
Ha tudnád, már leírtad volna.
Remekül értem, amit írsz, csak nem írsz igazat. Pár helyen megmutattam, miért.
Te a buta emberekre építesz, akik nem tudják eldönteni, hogy melyikünknek van igaza, és akkor már - biztos, ami biztos - a hívő álláspontot választják.
Én meg reménykedem, hogy nem lesznek sokan. Ahogy fejlődik a tudomány, és nő az iskolázottság, egyre kevesebben.
"Én úgy tudom még Ádám és Éva is halálra voltak rendelve."
Mondjuk ezt leírhatnád, kérdező, hogyan gondolod.
A Bibliában annyi van csak, hogy halandók voltak.
Azonban Istentől kaptak egy ígéretet, hogy mindig megfiatalítja őket, így nem fognak meghalni.
Persze, miután összevesztek, ez ugrott.
"Emberként, emberi vágyaidtól, félelmeidtől, érzéseidtől bekorlátozva próbálod megérteni a Teremtést és a Teremtő célját, és mivel ez neked személy szerint nem tetszik -pl túl gyorsan kihűl a kakód, túl gyorsan összeesik rajta a hab, stb- nyilván a világ a hibás."
Nem a vágyaim nem teljesülése miatt kritizálom.
Az Isten szeret, mindenható, és amilyen a világ közti ellent mondás miatt kritizálom.
"Ádám és Éva is halálra voltak rendelve."
Közben rájöttem, miért gondolhatott erre a kérdező:
ugye az isten végtelen.
A teremtés előtt már tökéletesen tudta, hogy Ádámék el fognak csábulni, ő pedig halálra fogja ítélni őket. Lett volna végtelen+1 módja rá, hogy ezen változtasson.
De nem tette.
Hát bizony: akkor ez volt az eredeti szándéka is!
Ha nem így lett volna, akkor egy hajszálnyit változtat a teremtésen, hogy valóban tökéletes legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!