Isten miért teremtett egy ilyen szenvedéssel teli világot?
A világban sok szenvedés van, beteg gyerekek, háború, állatok széttépnek embereket, halva születés, mentális betegségek.
Miért nem teremtette Isten úgy a világot, hogy jó legyen és az ember, állatok ne haljanak meg? Én úgy tudom még Ádám és Éva is halálra voltak rendelve.
A mindenható jóisten szólt hogy ne egyenek a fáról ami amúgy nem tudni hogy igazából milyen gyümölcsöt termett mert sehol sem írja a Biblia.
Ez az a kategória amikor anyád fogja a fejét hogy miért nem vetted ki a húst a fagyóból
,,Csak egy dolgot volt kisfiam. Csak egy!"
Ha Isten egy tökéletes világot akart úgy hogy az emberek ott boldogok legyenek (mert ugye szereti őket így nem azt akarja hogy szenvedjenek) akkor nem épített volna be egy ilyen hiba lehetőséget.
Gondolj bele. Tervezel valamit. Ha nem akarod hogy szándékosan hogy tönkre mennyen akkor nem raksz bele szándékosan hiba lehetőséget. Próbálnád kiküszöbölni a hibákat. Isten pedig mivel tökéletes és mindent tud ezért nála nem maradnának véletlen hibák.
Szándékosan akkor építesz bele hiba lehetőséget ha akarod hogy meghibásodjon.
"ami amúgy nem tudni hogy igazából milyen gyümölcsöt termett"
Kutyát sem érdekli hogy milyen fa volt. Nem is írtam hogy milyen volt.
"Ez az a kategória amikor anyád fogja a fejét hogy miért nem vetted ki a húst a fagyóból"
Nagyon nem az a kategória. A hús okkal van a fagyaszóban. A fa csak azért volt ott hogy hibára fusson. Ha azt akarod hogy hogy valaki elbukjon akkor annak nem akarsz jót. Tehát még nem is szereti az embert.
Ha szerinte nem rossz dolog az amikor gyerekeket (vagy akár felnőtteket) erőszakolnak meg, amikor ártatlanokat kínoznak, mészárolnak, ....
akkor felmerül a kérdés hogy Isten jó? tudja mi a jó és mi a rossz?
Szabad akaratod van.....ha nem lenne, akkor meg azért lenne a hiszti.
Isten nem erőszakol meg senkit, az ember teszi.
Ha nem tetszik, mert nem jó, akkor ne tegye az ember.
"Szabad akaratod van.....ha nem lenne, akkor meg azért lenne a hiszti.
Isten nem erőszakol meg senkit, az ember teszi."
Megint csak. Miért nézitek ennyire ostobának Istent?
Mindig azzal jöttök hogy Isten nem tudd olyan világot teremteni ahol szabad akarat van és nincs bűn.
De teszek egy próbát én egyszerű ember.
Úgy alkotja meg az embert hogy nemi vágya csak a párja iránt ébred fel és szexuális örömöt is akkor tudd átélni hogy ha a másik fél is szeretné.
Kapásból nemi erőszak nem létezne. Miért erőszakolná meg a nőket ha nem élvezné?
Ha meglenne az embernek mindene mert olyan tökéletes világot teremtene akkor nem kéne lopni sem.
Ha nem tudunk meghalni nem akkor nem lehetne gyilkolni.
Nem sérti meg a szabad akaratot és kapásból nem létezne több bűn sem.
Kalapáccsal próbálsz becsavarozni egy csillagfejű csavart, és szidod közben, mert rosszul működik.
Ez a világ tökéletes, csak nem arra van, amire te szeretnéd használni.
Nem cél itt örökké élni -bár lehetséges- , se nem cél gazdagon, sikeresen, számtalan ember felett uralkodva élni, bár ezek is lehetségesek.
Ennek a világnak -es ezalatt csak a bolygónkat értem- kizárólag az a celja hogy a választasainkon keresztül bebizonyítsuk hogy felül tudunk emelkedni a "kicsinyes" emberi vágyakon, ösztönökön, és érettek vagyunk hogy magasabb világba lépjünk, sokkal kevesebb korlátozással, sokkal nagyobb lehetőségekkel.
Időnként a főnök ideküldi az embereit, hogy ismertesse a játékszabályokat, és segítséget nyújtson a kijutáshoz.
Jézus, Krisna, Buddha, Damo, Lao-ce, és számtalan megvilágosodott hírdeti-tanítja ma is a "szabályokat".
Az én véleményem hogy ez egy hibátlan teremtés.
Tegyük fel hogy pénzt adományozol egy egyesületnek. Csak annyit kérsz hogy ne sikkasszák el és cserébe minden évben kapnak.
Aztán nyomozást indítasz hogy tényleg úgy megy-e
Mivel kiderült hogy a felét elsikkasztották elzárod a pénz csapot
Ilyen esetben te vagy a szaralak vagy ők?
Nem hiszem hogy annyira nehéz volt betartani ezt.
Van a világon annyi fajta zöldség, gyümölcs hogy nem emberi
Erre az első beszélő kígyónak beadták a derekukat hogy hát jóó
Itt van ez az Isten, tök jó fej hogy megteremtett minket és semmiben sincs hiányunk és csak annyi a dolgunk hogy ne együnk erről az 1 db fáról, de hát egy beszélő kígyónak ki tudna ellenállni?
De neeeem. Nyílván Isten a hibás. Hisz Isten csak adjon, nehogy már kérhessen is valamit. Szerintem még jól is jártunk hogy nem lettünk kukázva mint rossz projekt.
145. Teszt
Ember
Fail
Annyira se képes hogy betartson egyetlen egyszerű szabályt úgy hogy van több száz alternatíva (másik gyümölcsfa)
Egyébként meg Isten miért ne lehetne rossz?
Mármint "rossz"
Simán lehet hogy mi csak ilyen játék vagyunk
Mint amikor te Sims-ben szivatod a karaktered. De néha azért jó fej is vagy.
Magasabb rendű lény. Nem érthetjük meg igazán.
Vagy lehet hogy tök véletlenül kerültünk ide.
Isten csak éppen csinált egy univerzumot (mert valljuk be önmagában is eléggé szép) mi meg csak úgy véletlenül, evolúciósan megjelentünk.
Mint Bözsi néninek a gyom a virágos kertben. (Ami nem arra való utalás hogy mi vagyunk a világ rákfenéje)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!