Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kritizálja a pápa a...

Miért kritizálja a pápa a gyermekteleneket, amikor neki sincsen saját gyereke?

Figyelt kérdés

Gyakran olvasom, hogy a pápa krizizálja azokat az embereket, akiknek nincs gyermekük. Ez a cikk is erről szól. Szó szerint "egoistának" nevezi azokat az embereket, akik nem szeretnének gyereket.

[link]

Minden tisztelettel, de a valóság az, hogy neki sincsen gyereke! Akkor ő miért oktat ki másokat arról, hogy bezzeg nekik nincs gyerekük? Miképpen érthetné a pápa, hogy milyen érzés a gyermekvállalás, ha neki nincs is gyereke?

2022. jún. 7. 08:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%
Persze vállaljunk minél több gyereket aztán küldjük őket a templomba, hogy legyen a papoknak kit molesztálni.
2022. jún. 7. 10:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
A mi politikusaink viszont arról beszélnek, hogy a leendő nyugdíj mértéke függjön a gyerekek számától, mégpedig egyenes arányban. (Azaz minél több gyereket nevelt fel, annál több, magasabb legyen az illetők nyugdíja.)
2022. jún. 7. 11:54
 13/22 anonim ***** válasza:
17%
Hülye ez a pápa vagy eretnek. Jobb lenne hagyni a fenébe mert az eretnekség hogy ő Krisztus helytartója. Ha már mindenáron az apostoli jogfojtonosságu egyházat akarjátok akkor menjetek át az ortodox egyházba. Az ortodox igazabb mint a római katolikus vadhajtása és ott pátriárka van. Ez a római pápa utánozza a pogány császárokat szokásokban. Nemhiába volt a nagy skizma. A pápa anyjának kellett volna egy feknöttkori himlőtöl elduguljon a petefészke és magtalan maradjon.
2022. jún. 7. 12:33
 14/22 anonim ***** válasza:
3%
Így van utolsó előtti. Arra kell nekik a gyerek hogy a papoknak ministráljon. Az ortodoxoknál kegajabb nincs gyeekminustránsn
2022. jún. 7. 12:34
 15/22 anonim ***** válasza:
69%
#12, hát igen, ez is a közgazdasági rendszer bénaságát jelenti, hogy csak szaporulatból igyekszik pénzt csinálni, miközben a 8 leggazdagabb embernek akkora a vagyona, mint a legszegényebb 3,6 milliárdnak. De ne, ehhez ne nyúljunk hozzá, ez rendben van így!
2022. jún. 7. 12:41
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok katolikus.

Ennek ellenére én ennek nem sok hitelt adok. A teljes beszéde nincs belinlekve. Nem egyértelmű, hogy milyen kontextusban beszélt. Valószínűleg nem az volt a mondanivalója lényege, hogy akinek nincs gyereke az egoista. Eleve házaspárokról beszélt. Szóval valószínűleg a családokkal kapcsolatosan akart valamit mondani. Elidegenednek egymástól, továbbra is fontosabb az egyén, mint a család, annak ellenére, hogy házasok vagy valami ilyesmi...

Szerintem valószínűleg nem akart olyan élesen fogalmazni, mint ahogy az a cikk alapján tűnik, hanem egyszerűen jelenségekre akarta felhívni a figyelmet, amik hosszútávon a családok és a társadalom szétzilálódásához vezethet.

2022. jún. 7. 13:16
 17/22 anonim ***** válasza:
75%

Mire akarta felhívni a figyelmet?

Az ENSZ azt mondja, hogy 2050-re a nyomornegyedben élő emberek száma elérheti a 2 000 000 000 főt:

[link]

A Pápának fogalma sincs miket beszél. Az ő szavai csak arra ingerelhetik a nyomornegyedben élő brazil katolikusokat, hogy vállaljanak több gyereket (egy részük anyakönyvezve sincs, szóval olyan, mintha nem is létezne).

Ideje lenne már a vallásnak kicsit hátrébb menni, nem a középkorban élünk. A vallási tanítás (szaporodj és sokasodj) társadalomtudományi szemszögből jelenleg nem éppen kedvező.

2022. jún. 7. 14:21
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

Nem a gyermekteleneket kritizálja, hanem azokat, akik párban élnek, lehetne gyermekük, de nem vállalnak. Komolyan írom, hallottam már olyat, aki macskája/kutyája miatt nem akar gyermeket.

Európában amúgy népességfogyás van, nem túlnépesedés.

2022. jún. 7. 18:28
 19/22 anonim ***** válasza:
40%

Számomra azért elég durva, hogy az Egyház ennyire beleszól az emberek magánéletébe. Azt gondoltam, ez csak a neoprotestánsoknál van így. Jól döntöttem, hogy kijöttem a kereszténységből, nem nekem való ez a vallás.

2022. jún. 7. 18:35
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

"A Pápának fogalma sincs miket beszél. Az ő szavai csak arra ingerelhetik a nyomornegyedben élő brazil katolikusokat, hogy vállaljanak több gyereket (egy részük anyakönyvezve sincs, szóval olyan, mintha nem is létezne)."

Most nem azért, de ha eleve azokról beszél, akiknek nincs gyerekük, vagy csak egy van és a házikedvenceik miatt nem vállalnak többet, akkor nyilván nem a többgyerekes, nyomornegyedben tengődök voltak a beszédének a témája.

Tényleg annyira rendkívüli a mai világban, hogy nem a szövegkörnyezetéből kiragadott szavak alapján akarok egy feltehetően több oldalas beszédet megítélni?

Te se linkelted, hogy akkor tulajdonképpen miről beszélt a pápa, hogy ellehessen olvasni, hogy voltaképpen mit mondott, hanem csupán a cikk alapján eldöntötted, hogy azt se tudja miről beszél. Én aláírom, hogy lehet, hogy nincs igaza. De emberek, azért legyetek már egy kicsit körültekintőbbek! Így bárki bármi hülyeséggel megtud titeket etetni.

2022. jún. 7. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!