Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az öngyilkosság miért bűn? Ha...

Az öngyilkosság miért bűn? Ha pl. valakit halálra terrorizál a saját apja, mert anyuka nem mer kiállni magáért és a gyerekeiért, akkor is az öngyilkoson csap le a karma?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 19:38
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
A kérdés elméleti, nem provokálás, és nem is tervezgetés.
2022. febr. 18. 19:38
 2/14 anonim ***** válasza:
55%
Ez sajnos nagyon szomorú. Az öngyilkosságról hittan órán tanítják azt, hogy bűn. Igazából magad körül ártasz az öngyilkossággal, mivel te már halott vagy, nem érnek attrocitások, csak a környezetedet, ezért mondhatni 'bűn'. Természetesen ez egy menekülési forma, nem 'bűn' - legalábbis nem olyan értelemben az, hogy te kérdezted.
2022. febr. 18. 19:41
 3/14 anonim ***** válasza:
83%

Mert a mennyországban minden jó lesz elvileg és stb.

Kell valami hogy maradjanak hívők mert ha nem tartanák bűnnek az öngyilkosságot sok hívő öngyilkos lenne.

Elmenne gyónni, teljesíteni amit kiszabott a pap majd bűntelenül öngyilkosok lennének. Vagy akár egyből keresztelő után.

Valószínűleg a vallást létrehozók is belátták hogy kell valami hogy ne fogyjanak el a hívők.

2022. febr. 18. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
54%

Én hívő vagyok, de nem tartom bűnnek. Nem érdekel, hogy ki mit gondol, biztos vagyok benne, hogy Isten megérti, miért tesz valaki ilyet.

De azért akit az apja terrorizál...annak egyszer vége lesz, nem feltétlenül kell lemondani az egész életről.

2022. febr. 18. 20:20
 5/14 anonim ***** válasza:
26%
Bűnnek nem bűn, csak marhaság. Ilyen helyzetben van más megoldás is, van kiút, felesleges eldobni az életet.
2022. febr. 18. 20:35
 6/14 anonim ***** válasza:
28%
Mert emberi életet kioltani a legsúlyosabb bűn. Teljesen mindegy, hogy kit ölsz meg, akkor is embert ölsz.
2022. febr. 18. 20:36
 7/14 anonim ***** válasza:
40%
#6 a sajat eletemmel en ugy rendelkezek ahogy akarok
2022. febr. 18. 21:00
 8/14 anonim ***** válasza:
28%
Ha te hoztad létre a saját életed, akkor igen.
2022. febr. 18. 23:28
 9/14 anonim ***** válasza:
8, van, akinek az elete felett a szulei rendelkeznek, de ez eleg ritka.
2022. febr. 19. 01:31
 10/14 anonim ***** válasza:

8.

Tehát ha én készítek egy játékot majd oda adom neked karácsonyra vagy születésnapodra akkor én továbbra is megszabhatom hogy te mit tehetsz azzal annak ellenére hogy az már a te tulajdonod? Megszabom neked hogy nem játszhatsz a játékoddal, nem dobhatod ki, nem adhatod oda másnak, azonban folyamatosan tartsad karban ami rengeteg munkával jár és X idő után bármit is teszel akkor is szét fog esni.

2022. febr. 19. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!