Miért kritizálja a pápa a gyermekteleneket, amikor neki sincsen saját gyereke?
Gyakran olvasom, hogy a pápa krizizálja azokat az embereket, akiknek nincs gyermekük. Ez a cikk is erről szól. Szó szerint "egoistának" nevezi azokat az embereket, akik nem szeretnének gyereket.
Minden tisztelettel, de a valóság az, hogy neki sincsen gyereke! Akkor ő miért oktat ki másokat arról, hogy bezzeg nekik nincs gyerekük? Miképpen érthetné a pápa, hogy milyen érzés a gyermekvállalás, ha neki nincs is gyereke?
Így a civilizáció összeomlása előtt pár évvel számomra ez a felhőtlen szaporodás nem ennyire egyértelmű. Egymást fogják ölni a gyerekek vízért, élelemért. Én arra készülök, hogy a keresztgyerekemet védjem majd, meg felkészítsem.
De amúgy ja, mivel egy depressziós idióta vagyok, nem szeretném magam szaporítani, a pápa, illetve minden katolika próbálja ki, hogy ez milyen érzés, aztán pofázzon bele.
Amúgy a pápa nemrég a felelős gyermekvállalásról is beszélt, ami szintén árnyalja, amit mondasz.
Most már meggyőződtem arról, hogy ezzel a Ferenc pápával valami nem oké.
Már így is túlnépesedés van, és ha ez elér egy jelentős számot, akkor a Föld nem fog tudni eltartani annyi embert. Feléljük a Föld forrásait, a kőolaj is kifogyóban van. Akkor mégis minek annyi gyerek? Ha egy házaspár úgy dönt, hogy nem akar gyereket, az az ő döntésük, és társadalomtudományi szemszögből nem is tesznek rosszat.
Arról nem is beszélve, hogy egyesek nem élnek olyan anyagi körülmények között, hogy gyereket tudjanak vállalni.
Akkor miket beszél ez a Pápa?
Megáll az ész.
Beleolvava a Kérdező által közzétett linkbe, ezt mondja a Pápa:
"„Úgy tűnik, hogy sokan inkább gyermek nélkül élnek, sok pár inkább gyermektelen marad, vagy csak egyetlen gyermeket vállal, s ez tragédia” – jelentette ki akkor Ferenc pápa"
Szóval már az sem elég, ha egy házaspár egy gyereket vállal?
Már az is nagy dolog, hogy valaki egy gyereknek meg tudja teremteni azt az életkörülményeket, hogy tisztességesen fel tudja nevelni...
A Pápának talán a kisebbségi családok módszere tetszik, ahol a mélyszegénységben 4-5 gyerek születik?
Vagy mit akar ez az ember?
(8 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!