Ateisták! Mi a véleményetek a vallásosokról?
Vagy a vallásokról, a hitről.
Annyit hozzátehettek, hogy számotokra mit jelent ateistának lenni.
Magam nem vagyok hívő.
A vallásos emberekkel semmi bajom, míg nem akarnak erőszakosan téríteni, vagy folyamatosan mindent a vallással összekötni, esetleg életük minden percét (az) Isten(é)től való félelemben leélni.
Egyébként egyáltalán nincs a legnagyobb vallások (nem szekták, ...) követőivel problémám. Nem tartom hülyének őket, vagy ilyesmi.
Ha egy istenben kell hozzá hinniük, hogy ne csináljanak nagy hülyeséget, ... ám legyen. Legalább van valami az életükben, amire támaszkodhatnak. Ami a vallás tanításai, főleg, ha iránymutatások, és nem szabályozások.
A vallások és egyházak java egyszerűen a tömeges átverése az arra fogékony embereknek. És azoknak, akiket a szüleik közreműködésével gyerekkorban sikerült átnevelni. Nem véletlen, hogy kullancsként tapadnak az iskolai rendszerre.
A hívő emberrel nincs bajom, amíg a 4 fal közt csinálja. Tehát a gyerekeimet nem akarja áttéríteni, a szüleim betegségét nem térítésre használja, a melegeknek nem akarják megtiltani, hogy boldogok legyenek, az iskolában nem akarnak tudománytalan hazugságokat oktatni, nem szállnak be a politikába hazug propagandákkal, nem akadályozzák a tudomány fejlődését, nem akarnak bántani, csak mert nem hiszek a vallásukban, stb.
A saját világnézetedre is tartsd be a szabályaidat, hogy a 4 fal között csinálod és nem mondasz ilyeneket, hogy
"A vallások és egyházak java egyszerűen a tömeges átverése az arra fogékony embereknek. És azoknak, akiket a szüleik közreműködésével gyerekkorban sikerült átnevelni."
Nézd, ez a kérdés konkrétan így szólt: "Ateisták! Mi a véleményetek a vallásosokról?"
Én ateista vagyok és elmondtam a véleményem. Az, hogy neked ez nem tetszik, az nem az én problémám.
Azzal viszont problémám van, hogy ahogyan említettem is, addig, amíg a 4 fal közt foglalkozol a vallásoddal, addig a te dolgod és tiszteletben tartom. Amint idejössz és meg akarsz fosztani a szólásszabadságomtól vélt vallásos sérelmeid alapján, onnantól kezdve.
Azt sem értem, miért osztod itt az észt egy olyan kérdés alatt, aminek az első szavából tudni lehet, hogy csak ateisták válaszára kíváncsi a kérdező.
En nem fosztalak meg a szolasszabadsagodtol. Te allitottad fel ezt a "vilagnezet a 4 fal kozott" szabalyt. Szolok, hogy akkor rad is vonatkozzon ez, kulonben nem tudom, mit keres itt a hozzaszolasod, miszerint ateista vagy. Tartsd a 4 fal kozott.
Komolyra forditva: ez a "4 fal kozott csinalja, akkor nem zavar" velemeny jogallamban elfogadhatatlan es uszitasnak minosul. Akar homoszexualis kapcsolatra vonatkozik, akar vilagnezetre, akar testi fogyatekossagra.
"Szolok, hogy akkor rad is vonatkozzon ez, kulonben nem tudom, mit keres itt a hozzaszolasod, miszerint ateista vagy"
Miért ne irhatná le, hogy ateista? Nagyon nem erről szólt az a "4 fal közötti" rész, hogy ne mondhatná ki valaki a világnézetét.
De mi az hogy zavar az erőszakos hittérítés ilyen sokakat?
És simán azt kamuzom nekik, hogy már hívő vagyok és kész.
Egy mondattal le lehet rendezni őket, azt pá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!