Ateisták! Mi a véleményetek a vallásosokról?
Vagy a vallásokról, a hitről.
Annyit hozzátehettek, hogy számotokra mit jelent ateistának lenni.
Magam nem vagyok hívő.
A vallásos emberekkel semmi bajom, míg nem akarnak erőszakosan téríteni, vagy folyamatosan mindent a vallással összekötni, esetleg életük minden percét (az) Isten(é)től való félelemben leélni.
Egyébként egyáltalán nincs a legnagyobb vallások (nem szekták, ...) követőivel problémám. Nem tartom hülyének őket, vagy ilyesmi.
Ha egy istenben kell hozzá hinniük, hogy ne csináljanak nagy hülyeséget, ... ám legyen. Legalább van valami az életükben, amire támaszkodhatnak. Ami a vallás tanításai, főleg, ha iránymutatások, és nem szabályozások.
Ateista vagyok. Ez azt jelenti, hogy nem hiszek sem Istenben, sem semmiféle természetfeletti dologban (jóslás, horoszkóp hasonlók). Azt viszont elhiszem, hogy a vallásos élmények valamilyen formában valódiak lehetnek, vagyis aki átéli őket, az valódinak éli meg, mert az agy produkál érdekes dolgokat.
Viszont volt egy idő, amikor komolyan vallásos voltam, úgyhogy értem az ő gondolkodásmódjukat is, és nem tartom hülyének őket. A "szektásokat" sem alapból, legalábbis van Hit Gyülis barátnőm, aki teljesen rendben van. A buta vallásosság zavar, de a buta ateizmus is, például amikor valaki úgy kritizálja a Bibliát, hogy életében nem olvasta, és alapvető dolgokkal nincs vele kapcsolatban tisztában.
Én mérhetetlenül nevetségesnek és gyerekesnek tartom a vallásokat meg a képzeletbeli dolgokba vetett hitet úgy általában.
A vallásos emberek nem zavarnak amíg a hitrendszerüket nem próbálják meg lenyomni a torkomon és amíg nem arra használják azt, hogy másokat diszkrimináljanak vele.
Ha nem akarja másokra kényszeríteni a vallását, akkor nem zavar. De megérteni nem tudom a hitet egy nemlétező valamiben.
Az is zavar, mikor egyes vallásosok a vallásosokat alapból jobb embernek tartják, mint az ateistákat.
Más a szemlélet.
Egy vallásosnak elvárásai vannak a világgal szemben - mert, csak.
Tehát érzelmekre és hitre építi az életét.
Hála istennek ateista vagyok! :) A hit az nagyon fontos az életben, és nem csak vallásos hit van. A vallással meg úgy vagyok, mint a jógával, vagy a b*zulással, hogy nem zavar ha más csinálja, csak nekem nem kelljen.
Az erőszak semmilyen formáját nem támogatom, az erőszakos térítőket addig szorítanám gallérnál, amíg ki nem térnének a hitükből.
Számomra semmit nem jelent ateistának lenni, pontosabban azt tartom normálisnak, ennyi az egész.
Ezzel azt is jeleztem, mi a véleményem a vallásokról és a hívőikről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!