Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Mi a véleményetek a...

Ateisták! Mi a véleményetek a vallásosokról?

Figyelt kérdés

Vagy a vallásokról, a hitről.

Annyit hozzátehettek, hogy számotokra mit jelent ateistának lenni.

Magam nem vagyok hívő.

A vallásos emberekkel semmi bajom, míg nem akarnak erőszakosan téríteni, vagy folyamatosan mindent a vallással összekötni, esetleg életük minden percét (az) Isten(é)től való félelemben leélni.

Egyébként egyáltalán nincs a legnagyobb vallások (nem szekták, ...) követőivel problémám. Nem tartom hülyének őket, vagy ilyesmi.

Ha egy istenben kell hozzá hinniük, hogy ne csináljanak nagy hülyeséget, ... ám legyen. Legalább van valami az életükben, amire támaszkodhatnak. Ami a vallás tanításai, főleg, ha iránymutatások, és nem szabályozások.

2022. máj. 6. 15:53
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
87%

"amíg nem akarja rám vagy bárki másra erőltetni"

Abortusztilalom?

Kötelező hitoktatás?

Csak egyházi iskola van? Ahol kirúgják az ateista tanárokat?

Eutanázia tilalma?

2022. máj. 7. 18:39
 12/39 anonim ***** válasza:
95%

Agnosztikus vagyok, de közel áll hozzám az ateizmus.

Mivel nem ismerek minden vallást behatóan, így nem tudok mindenről nyilatkozni. A kereszténységet - amelyet én is gyakoroltan - azonban kifejezetten rossznak tartom. Ez a vallás az, ami értelmiségi emberekkel is el tud hitetni értelmetlen dolgokat, és ez a vallás az, ami jó emberet is rosszra tud rávenni. Szóval nagyon nem szeretem.

2022. máj. 8. 08:07
 13/39 anonim ***** válasza:
73%
A problémám a valásal hogy a világ leg károsan dolgának tartom.
2022. máj. 8. 08:16
 14/39 anonim ***** válasza:
37%
*károsab
2022. máj. 8. 08:17
 15/39 anonim ***** válasza:
86%

Én is agnosztikus vagyok, de ahogy egyre többet látok a világból, egyre inkább hajlok az ateizmus felé.

Nem hiszem el, hogyha tényleg lenne egy olyan isten, mint ami a kereszténységben, akkor előfordulna ennyi igazságtalanság a világon. Pl egy csomószor jó emberek szenvednek betegségben vagy egyéb nehézségekkel, aki még egy utolsó senkiházi, az vígan él 80 évig. Álszent módon nagyon sok rosszindulatú ember nevezi magát katolikus, van aki még templomba is jár, közben meg vállalhatatlan dolgokat képesek mondani. Szóval igazából nagyon sok állítólagos hívő még rosszabb ember, mint aki nem hisz istenben, de igyekszik jó ember lenni és másokat nem bántani a véleményével. Én sem kezdeném el egy buzgó vallásost rábeszélni, hogy ne legyen többé az, szóval ezt várom én is, hogy engem se próbáljanak meggyőzni.

2022. máj. 8. 22:01
 16/39 anonim ***** válasza:
37%

(Milyen érdekes, hogy a legtöbben megemlítik, hogy "semmi bajom, amíg nem akarja rámerőltetni".

Akkor ki az a sok ateista, aki naponta teszi fel a kérdéseket a gyakorin, hogy "de mondjál igazi bizonyítékokat, ezzel az erővel a repülő spagettiszörnyben is hihetnél" - holott senki nem szólt hozzájuk?

Gondolom, mindkét csoportban vannak, akikre időnként rájön a téríthetnék.)

2022. máj. 9. 06:40
 17/39 anonim ***** válasza:
92%

Az emberben van egy olyan törekvés, hogy hozzá hasonló világnézetű emberek vegyék körül.

A tudatos ateista ezt meg is tudja indokolni: az ilyen emberek nem akarják megpörkölni.

2022. máj. 9. 08:18
 18/39 anonim ***** válasza:
88%
#16 van egy kis csoportja az ateistaknak akik habzo szajjal tamadjak a vallasosakat. ok irjak ki azokat a kerdeseket. ilyen agressziv emberek minden csoportban vannak
2022. máj. 9. 09:48
 19/39 anonim ***** válasza:
86%

A harcos ateizmus egy ellenreakció a vallásos hittérítésre, visszaélésekre.

Európában soha nem lett volna ilyen mértékű és ilyen vallásellenes ateizmus, ha annak idején a kereszténység nem él vissza a hatalmával.

Én sem lettem volna soha keresztényellenes, ha nem tapasztalom meg ennek a vallásnak a negatív oldalát.

A kereszténység több esetben maga teremtette meg az ellenfeleit, azok nem semmiből keletkeztek.

#12 voltam.

2022. máj. 9. 10:57
 20/39 anonim ***** válasza:
90%
#19 nem akartam tamadni senkit, azokat se akik tamadnak. csak megjegyeztem hogy minden kozossegben vannak olyanok akik konnyebben ingerelhetok, es agresszivabban reagalnak, mint a tobbi. tudom hogy mindenkinek megvan az oka hogy miert olyan amilyen.
2022. máj. 9. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!