A keresztény imákat záró "Ámen" szó kimondásával a hívek valójában az egyiptomi főistennek, Ámonnak a nevét mondják ki akaratlanul is?
Egy fundamentalista neoprotestáns számára ez teológiai kérdés, hiszen az ő vallásos hite szerint a Biblia mentes a pogányságtól, és ő maga is irtózik tőle. Többek között ezért nem szereti a Katolikus Egyházat, mert azt mondja arra, hogy abban pogány szokások vannak.
Egy ilyen kérdés tehát eleve sérti a neoprotestáns hitet, hiszen ő mást gondol a Bibliáról. Az nem lehet - gondolhatja magában a neoprotestáns - hogy a Bibliában, Isten szavában valami pogányság legyen.
De javítsatok ki nyugodtan, ba tévesek. Viszont én magam is neoprotestáns voltam, és vitáztam is velük, szóval ismerem, hogy ők kb. miként gondolkodnak.
12 tévedsz, mert ez etimológiai kérdés, nem teológiai,
a refiknek is, a fundiknak is, mindenkinek. #8 Titus hsz-t tartom jónak.
10
a teológia, az a vallástudomány idegen neve
mint a lingvisztika és a nyelvészet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!