Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg felelõs a katolikus...

Tényleg felelõs a katolikus egyház is az AIDS-elterjedésében?

Figyelt kérdés

Évtizedekkel ezekõtt a nagy Aids-hullámok idején is azt mantrázták, hogy rossz dolog az óvszer, meg bûn, mert így nem lesz gyerek stb tehát sokak állítása szerint igenis hozzájárultak a kór terjedéséhez és nagyon sok ember halálához.

?

2022. febr. 21. 22:28
1 2 3
 11/29 Godaime ***** válasza:
57%
Tehát nincs válasz és ismételten bebizonyítottad, hogy olvasni sem tudsz, értem. Kíváncsi vagyok milyen lehetsz a való életben. Ha ott is ennyire elviselhetetlen vagy, tuti naponta kapod a jól megérdemelt pofonokat.
2022. febr. 22. 12:35
 12/29 anonim ***** válasza:
2%

Semmi baj, kínlódj csak:) Igen, nem írtam választ, mindenki láthatja:)

"Kíváncsi vagyok milyen lehetsz a való életben."

Tudom, hogy én vagyok az életed központja, de sajnálom, nem foglalkozom veled.

"Ha ott is ennyire elviselhetetlen vagy, tuti naponta kapod a jól megérdemelt pofonokat."

Igen, a pár éve történt ügyvezetői kinevezésem is ezt mutatja. Nagyon rossz nekem:) Szar, ha az embernek szép élete van + sok lóvéja

2022. febr. 22. 12:43
 13/29 anonim ***** válasza:
3%
Viszont most nincs több időm rád, próbáld túlélni
2022. febr. 22. 12:43
 14/29 Godaime ***** válasza:
57%
Ügyvezető egy bolondok házában, a páciensek között a viselkedésedből és a világról alkotott képedből ítélve.
2022. febr. 22. 12:46
 15/29 anonim ***** válasza:
15%

Természetesen nem felelős, mivel a katolikus tanítás szerint mindenki csak házastársával feküdhet össze. Ez pedig gátolja a HIV vírus terjedését, nem pedig segíti.

Persze nyilván terjedhet máshogy is, mondjuk amikor drogosok egy tűvel lövik magukat, de katolikus teológia úgy általában tiltja és elítéli a drogozást.

2022. febr. 22. 14:11
 16/29 SáskaMézzel33 válasza:
4%

Hol volt leírva a Bibliàban,hogy a nő csak férjével feküdhet le ?

Az a házasság és válás résznél van?Az újszövettségben? Én arra nem emlékszem.Arra emlékszem,hogy házastársunknak küldjünk elválásról levelet méghozzá a nőnek kell küldeni ezt .

A Bibliában miért alárendelt női férfi viszony van kihangsúlyozva ?A házasság és válásnál is ? Az egyház nem járult hozzá a hiv fertőzéshez .

2022. febr. 22. 14:43
 17/29 anonim ***** válasza:
42%
A katolikus egyház azt is terjeszti, hogy csak házasságon belül szexelj!!!
2022. febr. 22. 15:48
 18/29 Godaime ***** válasza:
65%
Na és akkor mi van? Működött ez valaha is a gyakorlatban? Nem.
2022. febr. 22. 15:59
 19/29 anonim ***** válasza:
63%

15

"Természetesen nem felelős, mivel a katolikus tanítás szerint mindenki csak házastársával feküdhet össze."

Es ha ferjnel vagy, es a FERJED lepett felre, akkor a no nem vedheti meg magat a halaltol azzal, hogy a ferje ovszert hasznaljon?

Vagy ha valaki eleve AIDS-esen jott vilagra? vagy az orvosi higienia hianya miatt fertozodik meg?

2022. febr. 22. 17:14
 20/29 anonim ***** válasza:
72%
Én úgy tudtam, hogy a szexuális élet élése a házasságkötéstől számítva megengedett, illetve előtte nem igazán ajánlott a keresztények számára. Akkor is csak egy partnerrel, tehát a házastársal. Így véleményem szerint nem verhető rá a szexuális úton terjedő betegségek, vírusok elterjedése az egyházra.
2022. febr. 22. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!