Magyarországon is van olyan a katolikusoknál, amit angolul úgy hívnak, hogy "betrothal ceremony"?
Tudom, hogy mi az, de ilyen tényleg van nálunk is?
Ha igen, mi a magyar megfelelője?
Ez micsoda...??
tutira nem katolikus...
Valami házassági szerződés v. ígéret?
Katolikusnak katolikus, legalábbis azt írják:
"My second, conflicting thought was, "Am I still practicing my Catholic faith if I end up postponing my wedding?""
Régen szokás volt nálunk is, hogy az eljegyzést is templomban kötötték.
Lehetnek máshol is ilyen szertartások. Sőt maga az esketés sem 100%-ig ugyanolyan mindenhol. Pl a feszületre történő eskü nálunk Magyarországon szokás, de van, ahol nincs ilyen.
Ez nem uj amcsi dolog, hanem regi, az anglikanoknal is volt.
Az eljegyzesnel tobb, mert hivatalosan fogadalmat kell arra tenni, hogy a hazassag letrejon, es ha megszegik, buntetessel jart.
Azert volt jelentosege, mert regen a hazassagokat erdekbol kotottek, pl. politikai vagy vagyoni erdekhazassagok ket nep vagy ket tarsadalmi csoport, ket nemesi csalad kepviseloi kozott. Gyakran gyerekeket is "odaigertek" igy. Ilyenkor a szulok valasztottak a hazastarsakat, szerelem nem nagyon volt. Ha kiszemeltek ket embert egymasnak, de valami ok miatt meg nem kerulhetett a hazassagra sor, akkor igy biztositották, "lefoglalták" oket egymasnak, es ez hivatalos, torvenyes igeret volt, szerzodest is irtak rola.
Most, hogy elolvastam ezeket az amerikai cikkeket: ez egy templomi szertartas, amelyet ha megszegnek, akkor a papnak hivatalosan ervenytelenitenie kell.
Nem nagyon latom ertelmet szerelmi hazassag eseteben, hacsak nem abban, hogy még egy nagy rongyrazos bulival unnepeltessek magukat.
Nem tudom, magyarul mi a neve.
Talan hivatalos templomi eljegyzesnek lehetne hivni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!